Een domein koppelen

Als u uw externe domein aan Shopify koppelt, wijst uw domeinnaam naar uw Shopify-winkel. Dit betekent dat wanneer iemand uw aangepaste URL in zijn webbrowser invoert, zij naar uw onlinewinkel wordt geleid. U gebruikt de externe domeinprovider nog steeds om uw domeininstellingen te beheren, voor uw domein te betalen en het te verlengen.

Algemene handleiding voor het instellen van externe domeinen

Als u geen instructies voor uw provider ziet, kunt u deze algemene instellingsgids volgen om uw bestaande domein aan Shopify te koppelen.

Een bestaand domein toevoegen aan uw Shopify-winkel

Eerst moet u uw aangepaste domein toevoegen aan uw Shopify-winkel. Met deze stap wordt u bij Shopify geïdentificeerd als de eigenaar van uw aangepaste domein.

Stappen:

Uw bestaande domein instellen voor de koppeling met Shopify

Als u uw domein via een externe partij heeft gekocht, moet u de volgende DNS-instellingen bewerken:

• Uw A-record moet wijzen naar het IP-adres van Shopify: 23.227.38.65 Copy

• Uw CNAME-record www moet verwijzen naar shops.myshopify.com Copy .

Het bewerken van de domeininstellingen kan gevolgen hebben voor andere onderdelen, zoals het doorsturen van e-mails. U kunt contact opnemen met uw domeinprovider voor meer informatie over wat voor eventuele gevolgen de veranderingen hebben op uw DNS-instellingen.

Stappen:

1. Meld u aan bij het account dat u bij uw domeinprovider heeft.

2. Ga naar uw DNS-instellingen. Zoek naar uw domeinbeheergebied, DNS-configuratie of iets dergelijks.

3. Bewerk uw A-record om deze naar het IP-adres van Shopify te laten wijzen: 23.227.38.65 Copy

Het deelvenster met domeininstellingen bevat mogelijk vervolgkeuzemenu's of bewerkbare velden, of u moet mogelijk selectievakjes inschakelen of een tabel bewerken. U moet:

- het @-symbool of de A-record invoeren of kiezen; - het IP-adres van Shopify 23.227.38.65 Copy invoeren als de bestemming voor de A-record.

1. Sla de A-record op (klik op Opslaan, Zonebestand opslaan, Record toevoegen of iets dergelijks).

2. Zoek de CNAME-record in uw DNS-instellingen.

3. Wijzig uw CNAME-record www om deze naar shops.myshopify.com Copy te laten wijzen. Vaak hoeft u alleen het voorvoegsel op te geven zonder de punt, maar voor sommige domeinproviders heeft u het hele subdomein nodig. Gebruik de bestaande invoer als richtlijn of volg de instructies van uw provider. CNAME-records moeten altijd naar een domeinnaam wijzen, nooit naar een IP-adres.

4. Sla de CNAME-record op (meestal door te klikken op Opslaan of Record toevoegen of iets dergelijks).

Nu moet u uw koppeling verifiëren in Shopify.

Uw koppeling verifiëren in Shopify

Klik in het Shopify-beheercentrum op Koppeling controleren om te bevestigen dat uw aangepaste domein is verbonden met uw winkel.

Wat u uw externe provider moet vertellen

Uw externe domeinprovider is bekend met de voorwaarden met betrekking tot domeinen. Wanneer u uw provider belt voor ondersteuning, kunt u hem vertellen dat:

• u wilt dat uw hoofddomein (uw A-record) naar het IP-adres van Shopify wijst: 23.227.38.65
  • u wilt dat uw subdomeinen (uw CNAME-records) naar shops.myshopify.com wijzen

Als u het doorsturen van e-mail wilt instellen, kunt u uw externe provider ook vertellen dat u hun e-mailclient (als die er is) wilt gebruiken en u uw MX-records moet configureren.

Wat zijn hoofddomeinen en subdomeinen?

Als u een domein koopt, heet dat een hoofddomein. Een voorbeeld van een hoofddomein is shopify.com. U moet een hoofddomein kopen voordat u subdomeinen kan toevoegen. De meeste mensen wijzen hun hoofddomein naar hun online winkel.

Subdomeinen zijn toevoegingen aan het hoofddomein. WWW is een algemeen gebruikt subdomein. Dit gaat gepaard met het hoofddomein waardoor www.shopify.com wordt gecreëerd.

Een subdomein koppelen

Een subdomein is een subset van uw hoofddomein die u aan het begin van een URL gebruikt. In de URL shop.johnsapparel.com is shop bijvoorbeeld het subdomein. Het populairste subdomein is www. U kunt subdomeinen gebruiken om uw website te organiseren en het voor bezoekers makkelijker te maken om de informatie te vinden die ze zoeken.

Om een subdomein te verbinden, klikt u op Online winkel > Domeinen > Bestaand domein verbinden en volgt u de stappen. Als u een extern domein gebruikt, heeft u uw CNAME-records nodig om naar shops.myshopify.com te verwijzen. De naam van de CNAME-record moet overeenkomen met het subdomein dat u toevoegt.

Externe domeinproviders

Als u een domein bezit van een van de volgende providers, klikt u op de link om specifieke instructies te krijgen voor het koppelen van uw domein:

Uw domein automatisch instellen met GoDaddy of 1&1 IONOS

U kunt uw GoDaddy- of 1&1 IONOS-domein automatisch koppelen aan uw Shopify-winkel.

Stappen:

1. Klik op Bestaand domein koppelen.

2. Voer het domein in dat u wilt koppelen, zoals johns-apparel.info.

3. Klik op Volgende.

4. Klik op Automatisch verbinden:

5. Meld u in het venster Aanmelden aan bij uw GoDaddy- of 1&1 IONOS-account.

6. Klik op Verbinden.

Stappen:

1. Meld u aan bij het account dat u bij uw domeinprovider heeft.

2. Ga naar uw DNS-instellingen. Zoek naar uw domeinbeheergebied, DNS-configuratie of iets dergelijks.

3. Zoek de CNAME-record in uw DNS-instellingen.

4. Wijzig de CNAME-record van uw subdomein om deze naar shops.myshopify.com Copy te laten wijzen. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw subdomein shop.johns-apparel.com naar uw Shopify-winkel wijst, wijzigt u uw CNAME-record shop om deze naar shops.myshopify.com Copy te laten wijzen:

Subdomeinkoppeling

5. Sla de CNAME-record op (meestal door te klikken op Opslaan of Record toevoegen of iets dergelijks).

6. Klik in de Shopify-beheerder op Online winkel en klik vervolgens op Domeinen.

7. Klik op Bestaand domein koppelen:

Bestaand domein koppelen

8. Voer in het tekstveld uw subdomein in (bijvoorbeeld shop.johns-apparel.com).

9. Klik op Volgende.

10. Klik in het Shopify-beheercentrum op Koppeling controleren om te bevestigen dat uw aangepaste domein is verbonden met uw winkel.

Waar u hulp kunt vinden

Als u problemen ondervindt of hulp nodig heeft bij het laten wijzen van uw aangepaste domein naar uw Shopify-winkel, neemt u contact op met het ondersteuningsteam van uw externe provider. Shopify-ondersteuning zal u minder goed kunnen helpen, omdat elke provider anders is.

Volgende stappen nadat u uw aangepaste domein heeft toegevoegd aan Shopify

Nadat u uw domein heeft toegevoegd in Shopify, moet u uw hoofddomein kiezen (de domeinnaam die klanten in de adresbalk zien terwijl ze door uw online winkel bladeren).

U kunt ook het doorsturen van e-mail instellen vanuit het domein nadat u het heeft toegevoegd aan Shopify.