Een domein koppelen

Als u uw externe domein aan Shopify koppelt, wijst uw domeinnaam naar uw Shopify-winkel. Dit betekent dat wanneer iemand uw aangepaste URL in zijn webbrowser invoert, zij naar uw onlinewinkel wordt geleid. U gebruikt de externe domeinprovider nog steeds om uw domeininstellingen te beheren, voor uw domein te betalen en het te verlengen.

Externe domeinproviders

Als u een domein bezit van een van de volgende providers, klikt u op de link om specifieke instructies te krijgen voor het koppelen van uw domein:

Wat u uw externe provider moet vertellen

Uw externe domeinprovider is bekend met de voorwaarden met betrekking tot domeinen. Wanneer u uw provider belt voor ondersteuning, kunt u hem vertellen dat:

• u wilt dat uw hoofddomein (uw A-record) naar het IP-adres van Shopify wijst: 23.227.38.32
  • u wilt dat uw subdomeinen (uw CNAME-records) naar shops.myshopify.com wijzen

Als u het doorsturen van e-mail wilt instellen, kunt u uw externe provider ook vertellen dat u hun e-mailclient (als die er is) wilt gebruiken en u uw MX-records moet configureren.

Waar u hulp kunt vinden

Als u problemen ondervindt of hulp nodig hebt bij het laten wijzen van uw aangepaste domein naar uw Shopify-winkel, neemt u contact op met het ondersteuningsteam van uw externe provider. Shopify-ondersteuning zal u minder goed kunnen helpen, omdat elke provider anders is.

Algemene handleiding voor het instellen van externe domeinen

Als u geen instructies voor uw provider ziet, kunt u deze algemene instellingsgids volgen om uw bestaande domein aan Shopify te koppelen.

Uw domein automatisch instellen met GoDaddy of 1&1 IONOS

U kunt uw GoDaddy- of 1&1 IONOS-domein automatisch koppelen aan uw Shopify-winkel.

Stappen:

1. Klik op Bestaand domein koppelen.

2. Voer het domein in dat u wilt koppelen, zoals johns-apparel.info.

3. Klik op Volgende.

4. Klik op Automatisch verbinden:

5. Meld u in het venster Aanmelden aan bij uw GoDaddy- of 1&1 IONOS-account.

6. Klik op Verbinden.

Een bestaand domein toevoegen aan uw Shopify-winkel

Eerst moet u uw aangepaste domein toevoegen aan uw Shopify-winkel. Met deze stap wordt u bij Shopify geïdentificeerd als de eigenaar van uw aangepaste domein.

Stappen:

1. Klik op Bestaand domein koppelen.

2. Voer het domein in dat u wilt koppelen, zoals johns-apparel.info.

3. Klik op Volgende.

Nu moet u uw bestaande domein zodanig instellen dat het naar Shopify wijst.

Uw bestaande domein instellen voor de koppeling met Shopify

Als u uw domein via een externe partij hebt gekocht, moet u de volgende DNS-instellingen bewerken:

• Uw A-record moet wijzen naar het IP-adres van Shopify: 23.227.38.32 Copy

• Uw CNAME-record moet wijzen naar shops.myshopify.com Copy

Het bewerken van de domeininstellingen kan gevolgen hebben voor andere onderdelen, zoals het doorsturen van e-mails. U kunt contact opnemen met uw domeinprovider voor meer informatie over wat voor eventuele gevolgen de veranderingen hebben op uw DNS-instellingen.

Stappen:

1. Meld u aan bij het account dat u bij uw domeinprovider hebt.

2. Ga naar uw DNS-instellingen. Zoek naar uw domeinbeheergebied, DNS-configuratie of iets dergelijks.

3. Bewerk uw A-record om deze naar het IP-adres van Shopify te laten wijzen: 23.227.38.32 Copy

Het deelvenster met domeininstellingen bevat mogelijk vervolgkeuzemenu's of bewerkbare velden, of u moet mogelijk selectievakjes inschakelen of een tabel bewerken. U moet:

- het @-symbool of de A-record invoeren of kiezen; - het IP-adres van Shopify 23.227.38.32 Copy invoeren als de bestemming voor de A-record.

1. Sla de A-record op (klik op Opslaan, Zonebestand opslaan, Record toevoegen of iets dergelijks).

2. Zoek de CNAME-record in uw DNS-instellingen.

3. Wijzig uw CNAME-record www om deze naar shops.myshopify.com Copy te laten wijzen. Vaak hoeft u alleen het voorvoegsel op te geven zonder de punt, maar voor sommige domeinproviders hebt u het hele subdomein nodig. Gebruik de bestaande invoer als richtlijn of volg de instructies van uw provider. CNAME-records moeten altijd naar een domeinnaam wijzen, nooit naar een IP-adres.

4. Sla de CNAME-record op (meestal door te klikken op Opslaan of Record toevoegen of iets dergelijks).

Nu moet u uw koppeling verifiëren in Shopify.

Uw koppeling verifiëren in Shopify

Klik in de Shopify-beheerder op Koppeling controleren om te bevestigen dat uw aangepaste domein is verbonden met uw winkel.

Een subdomein koppelen

Een subdomein is een subset van uw hoofddomein die u als voorvoegsel gebruikt. In de URL shop.johnsapparel.com is shop bijvoorbeeld het subdomein. Het populairste subdomein is www. U kunt subdomeinen gebruiken om uw website te organiseren en het voor bezoekers makkelijker te maken om de informatie te vinden die ze zoeken.

Stappen:

1. Meld u aan bij het account dat u bij uw domeinprovider hebt.

2. Ga naar uw DNS-instellingen. Zoek naar uw domeinbeheergebied, DNS-configuratie of iets dergelijks.

3. Zoek de CNAME-record in uw DNS-instellingen.

4. Wijzig de CNAME-record van uw subdomein om deze naar shops.myshopify.com Copy te laten wijzen. Als u bijvoorbeeld wilt dat uw subdomein shop.johns-apparel.com naar uw Shopify-winkel wijst, wijzigt u uw CNAME-record shop om deze naar shops.myshopify.com Copy te laten wijzen:

Subdomeinkoppeling

5. Sla de CNAME-record op (meestal door te klikken op Opslaan of Record toevoegen of iets dergelijks).

6. Klik in de Shopify-beheerder op Online winkel en klik vervolgens op Domeinen.

7. Klik op Bestaand domein koppelen:

Bestaand domein koppelen

8. Voer in het tekstveld uw subdomein in (bijvoorbeeld shop.johns-apparel.com).

9. Klik op Volgende.

10. Klik in de Shopify-beheerder op Koppeling controleren om te bevestigen dat uw aangepaste domein is verbonden met uw winkel.

Volgende stappen nadat u uw aangepaste domein hebt toegevoegd aan Shopify

Nadat u uw domein hebt toegevoegd in Shopify, moet u uw hoofddomein kiezen (de domeinnaam die klanten in de adresbalk zien terwijl ze door uw online winkel bladeren).

U kunt ook het doorsturen van e-mail instellen vanuit het domein nadat u het hebt toegevoegd aan Shopify.