Je IP-adres migreren

Als je domeinen hebt die naar een onjuist IP-adres verwijzen, is je onlinewinkel niet toegankelijk voor je klanten. Controleer de domeininstellingen van je winkel om ervoor te zorgen dat de status van je domeinen wordt weergegeven als Verbonden of Bezig met instellen:

Status van domeinen

Breng voor elk domein dat een andere status heeft enkele aanpassingen aan in de instellingen van je domeinprovider om te verwijzen naar het IP-adres van Shopify, 23.227.38.65, en naar shops.myshopify.com voor alle subdomeinen.

Waarom je dit moet doen

Als je de DNS-instellingen van je domein voor je subdomeinen en hoofddomein niet bijwerkt, hebben je klanten geen toegang tot je winkel. Je domeinprovider kan IP-adressen niet automatisch bijwerken.

Afhankelijk van je ervaring met het werken met domeinen, kun je een van de volgende handelingen uitvoeren:

• Vraag hulp bij je domeinprovider
  • Breng de DNS-wijzigingen zelf aan

Vraag hulp bij je domeinprovider

Neem contact op met je domeinprovider als je hulp nodig hebt bij het aanbrengen van de wijzigingen zodat zij dit voor je kunnen doen:

• Vereist: zorg ervoor dat de A-record van je hoofddomein verwijst naar het IP-adres van Shopify: 23.227.38.65

• Upgrade het DNS-record van je hoofddomein als je subdomeinen gebruikt om een ALIAS- of CNAME-record te gebruiken voor de verwijzing naar shops.myshopify.com.

Breng de DNS-wijzigingen zelf aan

Stappen:

1. Meld je aan bij je domeinaccount bij je externe provider.

Filter je e-mail op de naam van je domeinprovider en bekijk de oudste e-mails als je je aanmeldingsreferenties wilt ophalen. De provider heeft waarschijnlijk een e-mail met aanmeldingsreferenties naar je gestuurd toen je je domein kocht.

2. Open de DNS-records van je domein.

3. Voer in het veld A-record het IP-adres van Shopify in: 23.227.38.65.

4. Maak een ALIAS- of CNAME-record waarmee je subdomeinen verwijzen naar shops.myshopify.com.

5. Sla je referenties op.