Uw IP-adres migreren

Als u domeinen hebt die naar een onjuist IP-adres verwijzen, is uw online winkel niet toegankelijk voor uw klanten. Controleer de domeininstellingen van uw winkel om ervoor te zorgen dat de status van uw domeinen wordt weergegeven als Verbonden of Bezig met instellen:

Status van domeinen

Voor elk domein dat een andere status heeft, moet u enkele aanpassingen aanbrengen in de instellingen van uw domeinprovider om te verwijzen naar het IP-adres van Shopify, 23.227.38.32, en naar shops.myshopify.com voor alle subdomeinen.

Waarom u dit moet doen

Als je de DNS-instellingen van je domein voor je subdomeinen en hoofddomein niet bijwerkt, hebben je klanten geen toegang tot je winkel. Je domeinprovider kan IP-adressen niet automatisch bijwerken.

Afhankelijk van uw ervaring met het werken met domeinen, kunt u een van de volgende handelingen uitvoeren:

• Vraag hulp bij je domeinprovider
  • Breng de DNS-wijzigingen zelf aan

Vraag hulp bij je domeinprovider

Als u hulp wilt bij het aanbrengen van de wijzigingen, neemt u contact op met uw domeinprovider om te vragen deze wijzigingen aan te brengen:

• Vereist: zorg ervoor dat de A-record van uw hoofddomein verwijst naar het IP-adres van Shopify: 23.227.38.32

• Als u subdomeinen gebruikt, moet u de DNS-record van uw hoofddomein upgraden om een ALIAS- of CNAME-record te gebruiken voor de verwijzing naar shops.myshopify.com.

Breng de DNS-wijzigingen zelf aan

Stappen:

1. Meld je aan bij je domeinaccount bij je externe provider.

Als je je aanmeldingsreferenties wilt ophalen, filtert je je e-mail op de naam van je domeinprovider en bekijkt je de oudste e-mails. De provider heeft waarschijnlijk een e-mail met aanmeldingsreferenties naar je gestuurd toen je je domein kocht.

2. Open de DNS-records van uw domein.

3. Voer in het veld A-record het IP-adres van Shopify in: 23.227.38.32.

4. Maak een ALIAS- of CNAME-record waarmee je subdomeinen verwijzen naar shops.myshopify.com.

5. Sla uw referenties op.