Uw IP-adres migreren

Als u domeinen hebt die naar een onjuist IP-adres verwijzen, is uw online winkel niet toegankelijk voor uw klanten. Controleer de domeininstellingen van uw winkel om ervoor te zorgen dat de status van uw domeinen wordt weergegeven als Verbonden of Bezig met instellen:

Status van domeinen

Voor elk domein dat een andere status heeft, moet u enkele aanpassingen aanbrengen in de instellingen van uw domeinprovider om te verwijzen naar het IP-adres van Shopify, 23.227.38.32, en naar shops.myshopify.com voor alle subdomeinen.

Waarom u dit moet doen

Als u de DNS-instellingen van uw domein voor uw subdomeinen en hoofddomein niet bijwerkt, hebben uw klanten geen toegang tot uw winkel. Uw domeinprovider kan IP-adressen niet automatisch bijwerken.

Afhankelijk van uw ervaring met het werken met domeinen, kunt u een van de volgende handelingen uitvoeren:

• Vraag hulp bij uw domeinprovider
  • Breng de DNS-wijzigingen zelf aan

Vraag hulp bij uw domeinprovider

Als u hulp wilt bij het aanbrengen van de wijzigingen, neemt u contact op met uw domeinprovider om te vragen deze wijzigingen aan te brengen:

• Vereist: zorg ervoor dat de A-record van uw hoofddomein verwijst naar het IP-adres van Shopify: 23.227.38.32

• Als u subdomeinen gebruikt, moet u de DNS-record van uw hoofddomein upgraden om een ALIAS- of CNAME-record te gebruiken voor de verwijzing naar shops.myshopify.com.

Breng de DNS-wijzigingen zelf aan

Stappen:

1. Meld u aan bij uw domeinaccount bij uw externe provider.

Als u uw aanmeldingsreferenties wilt ophalen, filtert u uw e-mail op de naam van uw domeinprovider en bekijkt u de oudste e-mails. De provider heeft waarschijnlijk een e-mail met aanmeldingsreferenties naar u gestuurd toen u uw domein kocht.

2. Open de DNS-records van uw domein.

3. Voer in het veld A-record het IP-adres van Shopify in: 23.227.38.32.

4. Maak een ALIAS- of CNAME-record waarmee uw subdomeinen verwijzen naar shops.myshopify.com.

5. Sla uw referenties op.