Een extern domein verplaatsen naar Shopify

Als je al een aangepast domein hebt en je al je domeininstellingen vanuit je Shopify-beheercentrum wilt beheren, kun je je domein verplaatsen naar Shopify. Nadat je je domein naar Shopify hebt verplaatst, kun je de externe domeinservice die je oorspronkelijk hebt gekocht, niet meer gebruiken.

Voordat je je externe domein naar Shopify overdraagt

Voordat je begint met het overzetten van je domein, doe je het volgende:

Vereisten en aandachtspunten bij de overdracht van een domein naar Shopify

Lees de volgende vereisten en aandachtspunten voordat je begint:

• Je moet de eigenaar zijn van het domein dat je wilt verplaatsen. Als je de eigenaar niet bent en het domein beschikbaar is voor registratie, dan kun je deze kopen.
  • Voordat je je domein kunt overdragen, moet je eerst 60 dagen wachten na registratie van je domein, overdracht van je domein naar een andere provider of wijziging van je registrar-gegevens. Zie Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) voor meer informatie.
  • Je moet de registratiekosten betalen om je domein met nog eens twaalf maanden te verlengen. De twaalf maanden worden toegevoegd aan de huidige vervaldatum van je domein.
  • Mogelijk zijn er extra kosten verbonden aan het verplaatsen van je domein. Neem contact op met je domeinprovider voor informatie over de overdrachtskosten.
  • Je moet toegang hebben tot je oorspronkelijke domeinprovider-account en het e-mailaccount dat je gebruikt om in te loggen.
  • Zorg ervoor dat je e-mailadres niet tot het domein hoort dat je wilt verplaatsen. Tijdens het overdrachtsproces van het domein moet je reageren op e-mails die via dit e-mailadres worden ontvangen. Als je huidige e-mailadres is verbonden met je domein, wordt dit tijdens de overdracht uitgeschakeld. Als je bijvoorbeeld het domein johns-apparel.com wilt verplaatsen, vermijd dan het gebruik van het e-mailadres info@johns-apparel.com.
  • Je moet je bevestigingsmails controleren en beantwoorden om het overdrachtsproces te voltooien.
  • Je moet een third-party e-mailhostingservice gebruiken voor het doorsturen van e-mail van Shopify. Shopify biedt geen e-mailhostingservices, maar biedt wel onbeperkte accounts voor het doorsturen van e-mail.
  • Het kan tot twintig dagen duren om je domein te verplaatsen. Je domein blijft actief tijdens het overdrachtsproces.
  • Alleen hoofddomeinen zoals johns-apparel.com kunnen worden overgedragen aan Shopify. Subdomeinen zoals www.johns-apparel.com of shops.johns-apparel.com kunnen niet worden overgedragen aan Shopify.
  • Shopify kopieert geen extra aangepaste DNS-records. Zorg ervoor dat je je aangepaste DNS-records hebt opgeslagen, zodat je ze aan je domein kunt toevoegen nadat de overdracht is voltooid.

Het overdrachtsbeleid van je domeinprovider nalezen

Controleer het overdrachtsbeleid van je domeinprovider om te controleren of domeinoverdrachten worden ondersteund voordat je het overdrachtsproces begint. De meeste domeinproviders ondersteunen domeinoverdrachten, maar niet allemaal. Je kunt het overdrachtsbeleid van je domeinprovider vinden door in hun Helpcentrum te zoeken naar transfer domain:

Controleren of je domein in aanmerking komt voor overdracht

Je kunt controleren of je domein in aanmerking komt voor overdracht vanuit het Shopify-beheercentrum. Sommige domeinen, zoals .ca en .co.uk, komen niet in aanmerking voor overdracht. Alleen hoofddomeinen zoals johns-apparel.com kunnen worden overgedragen aan Shopify. Nadat een hoofddomein is overgedragen aan Shopify, is het verplicht dat je subdomeinen opnieuw aanmaakt.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Doe een van de volgende dingen:

• Als je geen extra domeinen hebt verbonden, klik je op Bestaand domein koppelen en klik je op overdragen naar Shopify.
    • Als je wel andere domeinen hebt verbonden, klik je op Domein overdragen.
  3. Voer op de pagina Een bestaand domein overzetten het domein in dat je naar Shopify wilt overdragen. Neem geen www. op aan het begin van de domeinnaam.

4. Klik op Volgende.

5. Voer een van de volgende handelingen uit:

Stap 2: Je domein koppelen aan Shopify

Om een onderbreking in de service te voorkomen, moet je je domein koppelen met Shopify. Als je je domein niet verbindt voordat je het overdraagt, kunnen bezoekers van je domein verbindingsproblemen ervaren tijdens het overdrachtsproces.

Stap 2: Je domein voorbereiden op de overdracht

Voordat je je domein naar Shopify kunt verplaatsen, moet je je domein ontgrendelen en een autorisatiecode voor de overdracht van je domeinprovider ontvangen.

Wanneer je een domein overdraagt aan Shopify, worden je A-record en CNAME-record ingesteld op de standaard domeinrecords van Shopify. Als er voor de overdracht extra records op je domein aanwezig zijn, moet je deze kopiëren en na de overdracht toevoegen aan de sectie Domeinen van je Shopify-beheercentrum. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een MX-record moet toevoegen om het domein opnieuw te verbinden met een e-mailhostingservice.

Stappen:

1. Log in bij je extern domeinprovideraccount.
  2. Controleer of het e-mailadres dat aan je account is gekoppeld, actueel is en niet tot het domein hoort dat je wilt verplaatsen.
  3. Maak een kopie van alle domeinrecords die je mogelijk na de overdracht moet configureren.
  4. Klik op Ontgrendelen naast het domein dat je wilt verplaatsen. Mogelijk moet je deze keuze goedkeuren door op een link in een bevestigings-e-mail te klikken.
  5. Klik op Dit domein overdragen, Overdragen of iets dergelijks om een autorisatiecode voor de overdracht van je provider te ontvangen.

Stap 3: Je domein overdragen naar Shopify

Nadat je je domein hebt voorbereid op de overdracht, kun je het domeinoverdrachtsproces starten vanuit je Shopify-beheercentrum.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Doe een van de volgende dingen:

• Als je geen extra domeinen hebt verbonden, klik je op Bestaand domein koppelen en klik je op overdragen naar Shopify.
    • Als je wel andere domeinen hebt verbonden, klik je op Domein overdragen.
  3. Voer op de pagina Domeinoverdracht het domein in dat je naar Shopify wilt overdragen. Neem geen www. op aan het begin van de domeinnaam.

4. Klik op Volgende.

5. Voer in het veld Autorisatiecode de autorisatiecode van je domeinprovider in.

6. Klik op Domein verifiëren.

7. Controleer op de pagina Kosten goedkeuren de sectie Te registreren domein. Als je ervoor wilt zorgen dat je domein automatisch wordt verlengd voordat het verloopt, selecteer je Dit domein elk jaar automatisch verlengen.

8. Bekijk de sectie Contactgegevens om te controleren dat het e-mailadres en de gegevens van de Shopify-winkel correct zijn.

9. Lees het ICANN-beleid en de domeinregistratieovereenkomst.

10. Klik in de sectie Betalingsoverzicht op Goedkeuren.

11. Controleer het e-mailaccount dat aan je domein is gekoppeld op een bericht over de overdrachtsgoedkeuring en volg de instructies in dat bericht om de domeinoverdracht naar Shopify goed te keuren. Als je de overdracht niet goedkeurt, wordt deze niet verwerkt.

Het kan tot twintig dagen duren voordat je domein is overgedragen. Nadat je het hebt overgedragen, ontvang je een bevestigingsmail van Shopify. Je hebt toegang tot je domeininstellingen op de pagina Domeinen in het Shopify-beheercentrum.

Als je domein na 20 dagen niet naar Shopify is overgedragen, controleer dan je map met ongewenste e-mail of spam op eventuele berichten over de overdracht of vereiste acties. Als je geen e-mailberichten hebt ontvangen, neem dan contact op met de Shopify Support.

Als de overdracht van je domein niet is gelukt, wordt de betaling voor de verlenging van een jaar teruggestort.

Stap 4: Toestemmingsvoorkeuren voor gegevensgebruik beheren

Nadat je je domeinoverdracht hebt voltooid, ontvang je een e-mail met de onderwerpregel Bepalen hoe je gegevens worden gedeeld. Volg de link in de e-mail naar de Toestemmingsinstellingen voor gegevensgebruik van Tucows Inc. Tucows is het moederbedrijf van OpenSRS, de service die Shopify gebruikt om domeinen door te verkopen aan merchants. Het geven van toestemming is optioneel en en je kunt deze op elk gewenst moment weer intrekken.

Volgende stappen

Je kun je de volgende taken uitvoeren na de overdracht van je domein naar Shopify: