Een domein overzetten

Wanneer u een domein overzet, komt het beheer van het domein terecht bij Shopify, wat betekent dat u uw domeininstellingen aanpast, voor uw domein betaalt en uw domein rechtstreeks via uw Shopify-beheercentrum verlengt. Shopify biedt geen e-mailaccounts als onderdeel van de domeinservices, maar biedt wel onbeperkte accounts voor het doorsturen van e-mail voor uw domeinnaam.

Als u een domein wilt overzetten naar Shopify, moet u uw domein meer dan 60 dagen geleden hebben geregistreerd en toegang hebben tot uw oorspronkelijke domeinprovideraccount.

Houd er rekening mee dat voor het overzetten van uw domein u belangrijke bevestigings-e-mails moet controleren en beantwoorden. Het duurt tot 20 dagen vanaf het moment van initiatie tot het overzetten is voltooid. U moet ook betalen om uw domein voor nog een jaar te registreren. Als u bijvoorbeeld nog 3 maanden hebt voordat uw domein verloopt en u uw domein vervolgens overzet naar Shopify, voegt u daar nog eens 12 maanden registratie aan toe. Dit betekent dat u uw domein gedurende 15 maanden niet hoeft te verlengen.

Stap 1: het overdrachtsbeleid van uw domeinprovider controleren

De meeste providers ondersteunen het overzetten van een domein. Voordat u met dit proces begint, controleert u het overdrachtsbeleid van uw domeinprovider.

U kunt het beste in het Helpcentrum van de domeinprovider zoeken naar transfer domain. Hier ziet u het overdrachtsbeleid van een paar populaire domeinproviders:

Stap 2: uw domein voorbereiden op de overdracht

Voordat u uw domein naar Shopify kunt overzetten, moet u dit voorbereiden.

Stappen:

1. Meld u aan bij uw extern domeinprovideraccount.
  2. Controleer of het e-mailadres dat aan uw account is gekoppeld, up-to-date is. Tijdens de domeinoverdracht ontvangt u e-mails op dit account die u moet beantwoorden.
  3. Ontgrendel het domein dat u wilt overzetten. Meestal moet u hierbij de instellingen zoeken van het domein dat u wilt overzetten en vervolgens op Ontgrendelen klikken. Voor sommige domeinproviders moet u deze keuze goedkeuren door op een link in een bevestigings-e-mail te klikken.
  4. Vraag uw provider om een autorisatiecode voor de overdracht. Meestal moet u hierbij de instellingen zoeken van het domein dat u wilt overzetten en vervolgens op Dit domein overdragen of Overdragen klikken.

Stap 3: uw domein overzetten

Voordat u uw domein overdraagt, moet dit worden ontgrendeld en moet u een autorisatiecode voor de overdracht hebben. Als u nog geen autorisatiecode voor de overdracht hebt, volgt u de stappen in Uw domein voorbereiden op de overdracht.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Online winkel > Domeinen.
  2. Als dit het eerste domein is dat u met uw Shopify-winkel verbindt, klikt u op Bestaand domein verbinden en klikt u op Uw domein overzetten:

Uw domein overzetten

Als u al een domein hebt verbonden met uw Shopify-winkel, klikt u op Domein overdragen:

Knop Domein overdragen

3. Voer het domein in dat u naar Shopify wilt overzetten. Neem geen www. aan het begin van de domeinnaam op.

4. Klik op Volgende.

5. Klik op Domein verifiëren.

6. Als het domein klaar is voor de overdracht, ziet u DOMEIN ONTGRENDELD. Klik op Volgende om door te gaan. Als u DOMEIN VERGRENDELD ziet, moet u ervoor zorgen dat u uw domein hebt voorbereid op de overdracht.

7. Voer in het vak Verificatiecode de autorisatiecode of EPP-code in die uw domeinprovider u heeft gegeven.

8. Klik op Volgende.

9. Klik op Kopen en overdragen.

10. Controleer het e-mailaccount dat aan uw domein is gekoppeld, op een e-mail van uw domeinprovider. De e-mail varieert per domeinprovider, maar u moet de domeinoverdracht goedkeuren door op een link te klikken, zoals Overdracht bevestigen of Overdracht goedkeuren:

Voorbeeld van overdracht-e-mail

Wanneer u de domeinoverdracht hebt goedgekeurd, duurt het maximaal 20 dagen totdat de overdracht is voltooid. U ontvangt een e-mail van Shopify waarin wordt bevestigd dat uw domein is overgedragen.

Veelgestelde vragen

• Komt mijn domein in aanmerking voor overdracht?
  • Waarom zie ik de foutmelding Domein niet gevonden?
  • Hoe ontgrendel ik mijn domein?
  • Hoe kom ik aan een autorisatiecode?
  • Ik heb een e-mail ontvangen over toestemmingsvoorkeuren voor gegevensgebruik. Wat betekent de e-mail?
  • Blijft mijn domein werken tijdens de overdracht?
  • Hoe weet ik wanneer mijn domeinoverdracht is geslaagd?
  • Moet ik nog steeds mijn oorspronkelijke domeinprovider gebruiken nadat ik mijn domein heb overgedragen?

Komt mijn domein in aanmerking voor overdracht?

De meeste domeinen kunnen worden overgezet naar Shopify. Sommige domeinen, zoals .ca-domeinen, komen niet in aanmerking. Als u wilt weten of uw domein in aanmerking komt om te worden overgedragen, voert u het domein dat u wilt overzetten, in het tekstvak Domein overdragen in en klikt u op Volgende. Als het domein niet wordt ondersteund, wordt dit bericht weergegeven:

Niet-ondersteund domein

Waarom zie ik de foutmelding Domein niet gevonden?

Als uw domein niet wordt gevonden, ziet u een melding zoals deze:

Domein niet gevonden

U kunt alleen domeinen overdragen die u al in eigendom hebt. Als u dit domein nog niet in eigendom hebt, kunt u het kopen. Als u het domein wel in eigendom hebt, controleert u of u de domeinnaam correct hebt ingevoerd en geen www. aan het begin hebt opgenomen.

Hoe ontgrendel ik mijn domein?

Voordat u uw domein naar Shopify kunt overzetten, moet u dit ontgrendelen via uw externe domeinprovider. Meestal houdt dit in dat u zich aanmeldt bij uw externe domeinprovideraccount, de instellingen zoekt voor het domein dat u wilt overdragen en vervolgens op Ontgrendelen klikt. Voor sommige domeinproviders moet u deze keuze goedkeuren door op een link in een bevestigings-e-mail te klikken.

Het domeinontgrendelingsproces verschilt per externe provider. Als u problemen ondervindt bij het ontgrendelen van uw domein, neemt u contact op met uw externe domeinprovider. De ondersteuning van Shopify kan zich niet namens u aanmelden bij uw externe domeinaccount, zelfs als u daarvoor expliciete toestemming geeft.

Hoe kom ik aan een autorisatiecode?

Voordat u uw domein naar Shopify kunt overzetten, moet u een autorisatiecode voor de overdracht van uw externe domeinprovider ontvangen. Meestal houdt dit in dat u zich aanmeldt bij uw externe domeinprovideraccount, de instellingen zoekt voor het domein dat u wilt overdragen en vervolgens op Dit domein overdragen of Overdragen klikt.

Als u problemen ondervindt bij het verkrijgen van een autorisatiecode voor de overdracht, neemt u contact op met uw externe domeinprovider. De ondersteuning van Shopify kan zich niet namens u aanmelden bij uw externe domeinaccount, zelfs als u daarvoor expliciete toestemming geeft.

Ik heb een e-mail ontvangen over toestemmingsvoorkeuren voor gegevensgebruik. Wat betekent de e-mail?

Wanneer u uw domeinoverdracht hebt voltooid, ontvangt u een e-mail met de onderwerpregel Set your data use consent preferences. Hiermee gaat u naar de toestemmingsinstellingen voor gegevensgebruik van Tucows Inc. Tucows is het moederbedrijf van OpenSRS, de service die Shopify gebruikt om domeinen door te verkopen aan ondernemingen. Het geven van toestemming is optioneel en als u dat eenmaal hebt gedaan, kunt u dit op elk gewenst moment weer intrekken.

Blijft mijn domein werken tijdens de overdracht?

Uw domein blijft werken tijdens het overdrachtsproces. Als uw domein bijvoorbeeld eerder met Shopify was verbonden en u het domein nu overdraagt naar Shopify, merken klanten geen verschil bij het bekijken van uw website met uw domeinnaam.

Hoe weet ik wanneer mijn domeinoverdracht is geslaagd?

U ontvangt een e-mail om u te laten weten of uw domeinoverdracht al dan niet is geslaagd. Dit kan tot 20 dagen duren vanaf het moment dat u de overdracht hebt gestart. Als de overdracht van het domein niet is geslaagd, worden de kosten voor de verlenging van 1 jaar terugbetaald.

Moet ik nog steeds mijn oorspronkelijke domeinprovider gebruiken nadat ik mijn domein heb overgedragen?

Nee. Als de overdracht is voltooid, hoeft u de externe service waarbij u het domein oorspronkelijk hebt gekocht, niet meer te gebruiken. Alle taken voor domeinbeheer kunnen worden uitgevoerd via de pagina Domeinen van uw Shopify-beheerder.