Een domein overzetten

Wanneer u een domein overzet, komt het beheer van het domein terecht bij Shopify, wat betekent dat je je domeininstellingen aanpast, voor uw domein betaalt en uw domein rechtstreeks via uw Shopify-beheercentrum verlengt. Shopify biedt geen e-mailaccounts als onderdeel van de domeinservices, maar biedt wel onbeperkte accounts voor het doorsturen van e-mail voor uw domeinnaam.

Als u een domein wilt overzetten naar Shopify, moet je je domein meer dan 60 dagen geleden hebben geregistreerd en toegang hebben tot uw oorspronkelijke domeinprovideraccount.

Houd er rekening mee dat voor het overzetten van uw domein u belangrijke bevestigings-e-mails moet controleren en beantwoorden. Het duurt tot 20 dagen vanaf het moment van initiatie tot het overzetten is voltooid. U moet ook betalen om uw domein voor nog een jaar te registreren. Als u bijvoorbeeld nog 3 maanden heeft voordat uw domein verloopt en je je domein vervolgens overzet naar Shopify, voegt u daar nog eens 12 maanden registratie aan toe. Dit betekent dat je je domein gedurende 15 maanden niet hoeft te verlengen.

Stap 1: het overdrachtsbeleid van uw domeinprovider controleren

De meeste providers ondersteunen het overzetten van een domein. Voordat u met dit proces begint, controleert u het overdrachtsbeleid van uw domeinprovider.

U kunt het beste in het Helpcentrum van de domeinprovider zoeken naar transfer domain. Hier ziet u het overdrachtsbeleid van een paar populaire domeinproviders:

Stap 2: uw domein voorbereiden op de overdracht

Voordat je je domein naar Shopify kunt overzetten, moet u dit voorbereiden.

Stappen:

1. Meld je aan bij je extern domeinprovideraccount.
  2. Controleer of het e-mailadres dat aan uw account is gekoppeld, up-to-date is. Tijdens de domeinoverdracht ontvang je e-mails op dit account die u moet beantwoorden.
  3. Ontgrendel het domein dat u wilt overzetten. Meestal moet u hierbij de instellingen zoeken van het domein dat u wilt overzetten en vervolgens op Ontgrendelen klikken. Voor sommige domeinproviders moet u deze keuze goedkeuren door op een link in een bevestigings-e-mail te klikken.
  4. Vraag uw provider om een autorisatiecode voor de overdracht. Meestal moet u hierbij de instellingen zoeken van het domein dat u wilt overzetten en vervolgens op Dit domein overdragen of Overdragen klikken.

Stap 3: uw domein overzetten

Voordat je je domein overdraagt, moet dit worden ontgrendeld en moet u een autorisatiecode voor de overdracht hebben. Als u nog geen autorisatiecode voor de overdracht heeft, volgt u de stappen in Uw domein voorbereiden op de overdracht.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Online winkel > Domeinen.
  2. Als dit het eerste domein is dat u met uw Shopify-winkel verbindt, klik dan op Bestaand domein verbinden > Uw domein overzetten:

Uw domein overzetten

Als u al een domein heeft verbonden met uw Shopify-winkel, klikt u op Domein overdragen:

Knop Domein overdragen

3. Voer het domein in dat u naar Shopify wilt overzetten. Neem geen www. aan het begin van de domeinnaam op.

4. Klik op Volgende.

5. Klik op Domein verifiëren.

6. Als het domein klaar is voor de overdracht, ziet u DOMEIN ONTGRENDELD. Klik op Volgende om door te gaan. Als u DOMEIN VERGRENDELD ziet, moet u ervoor zorgen dat u uw domein heeft voorbereid op de overdracht.

7. Voer in het vak Verificatiecode de autorisatiecode of EPP-code in die uw domeinprovider u heeft gegeven.

8. Klik op Volgende.

9. Klik op Kopen en overdragen.

10. Controleer het e-mailaccount dat aan je domein is gekoppeld. Afhankelijk van je domeinprovider, heb je mogelijk een e-mail ontvangen waarin u wordt gevraagd deze wijzigingen te bevestigen. Het e-mailadres varieert, maar u moet de domeinoverdracht goedkeuren door op een link te klikken, zoals Overdracht bevestigen of Overdracht goedkeuren.

Wanneer u de domeinoverdracht heeft goedgekeurd, duurt het maximaal 20 dagen totdat de overdracht is voltooid. U ontvangt een e-mail van Shopify waarin wordt bevestigd dat uw domein is overgedragen.

Veelgestelde vragen

• Komt mijn domein in aanmerking voor overdracht?
  • Waarom zie ik de foutmelding Domein niet gevonden?
  • Hoe ontgrendel ik mijn domein?
  • Hoe kom ik aan een autorisatiecode?
  • Ik heb een e-mail ontvangen over toestemmingsvoorkeuren voor gegevensgebruik. Wat betekent de e-mail?
  • Blijft mijn domein werken tijdens de overdracht?
  • Hoe weet ik wanneer mijn domeinoverdracht is geslaagd?
  • Moet ik nog steeds mijn oorspronkelijke domeinprovider gebruiken nadat ik mijn domein heb overgedragen?

Komt mijn domein in aanmerking voor overdracht?

De meeste domeinen kunnen worden overgezet naar Shopify. Sommige domeinen, zoals .ca-domeinen, komen niet in aanmerking. Als u wilt weten of uw domein in aanmerking komt om te worden overgedragen, voert u het domein dat u wilt overzetten, in het tekstvak Domein overdragen in en klikt u op Volgende. Als het domein niet wordt ondersteund, wordt dit bericht weergegeven:

Niet-ondersteund domein

Waarom zie ik de foutmelding Domein niet gevonden?

Als uw domein niet wordt gevonden, ziet u een melding zoals deze:

Domein niet gevonden

U kunt alleen domeinen overdragen die u al in eigendom heeft. Als je dit domein nog niet in eigendom heeft, kunt u het kopen. Controleer of de domeinnaam correct is ingevoerd en er geen www. aan het begin staat als u het domein wel in eigendom heeft.

Hoe ontgrendel ik mijn domein?

Voordat je je domein naar Shopify kunt overzetten, moet u dit ontgrendelen via je externe domeinprovider. Meestal houdt dit in dat je je aanmeldt bij je externe domeinprovideraccount, de instellingen zoekt voor het domein dat u wilt overdragen en vervolgens op Ontgrendelen klikt. Voor sommige domeinproviders moet u deze keuze goedkeuren door op een link in een bevestigings-e-mail te klikken.

Het domeinontgrendelingsproces verschilt per externe provider. Neem contact op met uw externe domeinprovider als u problemen ondervindt bij het ontgrendelen van uw domein. De ondersteuning van Shopify kan zich niet namens jou aanmelden bij uw externe domeinaccount, zelfs als u daarvoor expliciete toestemming geeft.

Hoe kom ik aan een autorisatiecode?

Voordat je je domein naar Shopify kunt overzetten, moet u een autorisatiecode voor de overdracht van je externe domeinprovider ontvangen. Meestal houdt dit in dat je je aanmeldt bij je externe domeinprovideraccount, de instellingen zoekt voor het domein dat u wilt overdragen en vervolgens op Dit domein overdragen of Overdragen klikt.

Neem contact op met uw externe domeinprovider als u problemen ondervindt bij het verkrijgen van een autorisatiecode voor de overdracht. De ondersteuning van Shopify kan zich niet namens jou aanmelden bij uw externe domeinaccount, zelfs als u daarvoor expliciete toestemming geeft.

Ik heb een e-mail ontvangen over toestemmingsvoorkeuren voor gegevensgebruik. Wat betekent de e-mail?

Wanneer je je domeinoverdracht heeft voltooid, ontvang je een e-mail met de onderwerpregel Set your data use consent preferences. Hiermee gaat u naar de toestemmingsinstellingen voor gegevensgebruik van Tucows Inc. Tucows is het moederbedrijf van OpenSRS, de service die Shopify gebruikt om domeinen door te verkopen aan ondernemingen. Het geven van toestemming is optioneel en als u dat eenmaal heeft gedaan, kunt u dit op elk gewenst moment weer intrekken.

Blijft mijn domein werken tijdens de overdracht?

Uw domein blijft werken tijdens het overdrachtsproces. Als uw domein bijvoorbeeld eerder met Shopify was verbonden en u het domein nu overdraagt naar Shopify, merken klanten geen verschil bij het bekijken van uw website met uw domeinnaam.

Hoe weet ik wanneer mijn domeinoverdracht is geslaagd?

U ontvangt een e-mail om u te laten weten of uw domeinoverdracht al dan niet is geslaagd. Dit kan tot 20 dagen duren vanaf het moment dat u de overdracht heeft gestart. Als de overdracht van het domein niet is geslaagd, worden de kosten voor de verlenging van 1 jaar terugbetaald.

Moet ik nog steeds mijn oorspronkelijke domeinprovider gebruiken nadat ik mijn domein heb overgedragen?

Nee. Als de overdracht is voltooid, hoeft u de externe service waarbij u het domein oorspronkelijk heeft gekocht, niet meer te gebruiken. Alle taken voor domeinbeheer kunnen worden uitgevoerd via de pagina Domeinen van uw Shopify-beheerder.