Voeg een subdomein toe voor je door Shopify beheerde domein

Een subdomein is een subset van je hoofddomein die je als voorvoegsel kan toevoegen aan je domein, zoals www. Bijvoorbeeld, in de URL help.shopify.com is shopify.com het hoofddomein en help het subdomein. Als je een door Shopify beheerd domein hebt, kun je vanuit je Shopify-beheercentrum gratis subdomeinen toevoegen.

Als je internationale domeinen gebruikt, kun je subdomeinen gebruiken om een regiospecifieke URL aan te maken voor elk land en elke regio waar je een doelmarkt hebt. Als het primaire domein van je winkel bijvoorbeeld johnsapparel.com is, kun je een subdomein voor Canada aanmaken met de URL ca.johnsapparel.com en een subdomein voor Frankrijk met de URL fr.johnsapparel.com. Bij internationale subdomeinen moet je landcodes van twee letters gebruiken.

Je kunt tot wel twintig domeinen of subdomeinen aan je Shopify-winkel toevoegen, naast je .myshopify.com-domeinnaam. Als je winkel het Shopify Plus-abonnement heeft, kun je maximaal 1000 domeinen of subdomeinen toevoegen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op het hoofddomein dat je wilt configureren.
  3. Klik in de sectie Subdomeinen op Subdomein toevoegen.
  4. Voer het voorvoegsel in dat je wilt toevoegen:

• Voer voor internationale subdomeinen de landcode van twee letters in voor je doelmarkt. Bijvoorbeeld: eu voor Europa of ca voor Canada.
    • Voer voor alle andere subdomeinen de tekst in die je als voorvoegsel wilt toevoegen. Bijvoorbeeld blog of shop.
  5. Klik op Opslaan.

6. Optioneel: Als je het domeintype van het subdomein wilt wijzigen, klik je op de naam van het nieuwe subdomein en daarna op Domeintype wijzigen. Kies als type een primair domein, een omleidingsdomein of een alias.

Wanneer je een subdomein toevoegt, wordt de standaard CNAME (Canonical Name) van Shopify automatisch aan je DNS-instellingen (Domain Name System) toegevoegd. Als je het subdomein wilt laten wijzen naar een specifieke markt of website, kun je de volgende taken uitvoeren: