Instellingen bewerken en Shopify-domeinen overdragen

Op de pagina Domeinen in het Shopify-beheercentrum kunt u de DNS-instellingen voor uw domein bekijken en bewerken of uw domein overzetten naar een andere winkel of domeinprovider.

De DNS-instellingen voor een domein bekijken of bewerken

Je kunt de volgende DNS-instellingen bekijken en bewerken in de sectie Domeinen van Shopify:

• A-record
  • CNAME-record
  • MX-record
  • TXT-record
  • AAAA-record
  • SRV-record

De A-record en CNAME-record voor je domein worden automatisch ingesteld door Shopify. Als je MX-, TXT-, SRV- of AAAA-records wilt toevoegen, kunt je de DNS-instellingen voor je online winkel bewerken. Mogelijk moet je deze records bewerken als je een externe e-mailservice in je domein instelt, als je een subdomein wilt laten verwijzen naar een andere website of als je je domein moet verifiëren bij een externe service.

Stappen:

1. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat u wilt bewerken.

2. Klik op DNS-instellingen:

Knop DNS-instellingen

3. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, kunt u de volgende DNS-instellingen bewerken:

• Als u een nieuwe record wilt toevoegen, klikt u op Aangepaste record toevoegen, selecteert u het recordtype, voert u de details in en bevestigt u deze.
  • Als u een bestaande record wilt wijzigen, klikt u op Acties > Bewerken naast de record en voert u vervolgens de details in en bevestigt u deze.
  • Als u een record wilt verwijderen, klikt u op Acties > Verwijderen en klikt u nogmaals op Verwijderen om te bevestigen.

DNS-instellingen opnieuw instellen

Je kunt je DNS-instellingen opnieuw instellen op de standaardconfiguratie van Shopify. Hiermee worden al uw records verwijderd, behalve de DNS- en A-records van Shopify.

Stappen:

1. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat je opnieuw wilt instellen.

2. Klik op DNS-instellingen:

Knop DNS-instellingen

3. Klik in de sectie Geavanceerde instellingen op DNS-instellingen opnieuw instellen:

Knop DNS-instellingen opnieuw instellen

4. Klik op Bevestigen om je DNS-instellingen opnieuw in te stellen.

Uw Shopify-domein overzetten naar een andere Shopify-winkel

Je kunt je primaire Shopify-domein overzetten van de ene naar de andere Shopify-winkel vanaf de pagina Domeinen. E-mail doorsturen en DNS-records worden samen met het domein overgedragen. Je moet accounteigenaar zijn om een Shopify-domein over te zetten. Lees meer over accountmachtigingen.

Stappen:

1. Meld u aan bij de Shopify-winkel die het domein gebruikt dat u wilt overzetten.
  1. Klik op Beheren om de instellingen te openen voor het domein dat u wilt overdragen.

2. Klik op Domein overdragen.

3. Klik op Overzetten naar een andere Shopify-winkel.

4. Controleer of je registratiegegevens up-to-date zijn en of het bijbehorende e-mailadres correct is en klik vervolgens op Overdrachtlink verzenden. Je ontvangt een e-mail met een overdrachtlink.

5. Wanneer u de e-mail ontvangt, klikt u op de overdrachtlink in de e-mailtekst.

6. Meld u aan bij de Shopify-winkel waarnaar u het domein wilt overzetten.

De domeinoverdracht wordt binnen 24 uur voltooid.

Uw Shopify-domein overzetten vanuit Shopify

Als je je domein naar een andere domeinhost wilt overzetten, moet je je Shopify-domein ontgrendelen en een autorisatiecode van het domein doorgeven aan uw nieuwe host.

Stappen:

1. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat u wilt overdragen.

2. Klik op Domein overdragen > Overzetten naar een andere provider bovenaan de pagina:

Klik op Overdragen

3. Controleer de informatie en klik op Bevestigen.

4. De autorisatiecode voor het domein wordt weergegeven op de informatiepagina van uw domein. U geeft deze code door aan uw nieuwe provider om de overdracht te verifiëren.

Autorisatiecode voor domeinoverdracht

5. Klik op Overdracht annuleren als u de domeinoverdracht wilt annuleren.

Jew domein wordt opnieuw vergrendeld als u de overdracht niet binnen 30 dagen voltooit.