Je registrargegevens voor je door Shopify beheerde domein bewerken

Als je een door Shopify beheerd domein hebt, kun je jouw registrargegevens openen en bewerken vanaf de pagina Domeinen in je Shopify-beheercentrum. Mogelijk bewerk je jouw registrargegevens om de volgende redenen:

• om het e-mailadres te wijzigen waar je meldingen ontvangt over je domeinabonnement
  • om het telefoonnummer, het postadres of de winkelnaam bij te werken die aan je domein is gekoppeld
  • om je WHOIS-privacyinstellingen voor je domein te wijzigen

Standaard worden het e-mailadres en de gegevens van de eigenaar van de Shopify-winkel gebruikt om domeinen te kopen en te verlengen. Zorg ervoor dat je e-mailadres up-to-date is, zodat je meldingen over je domeinabonnement ontvangt.

Overwegingen voor het bewerken van registrargegevens

Houd rekening met het volgende voordat je je registrargegevens bewerkt:

• Als je een door Shopify beheerd domein naar een andere domeinprovider wilt verplaatsen, kan je pas na 60 dagen nadat je jouw registrargegevens hebt gewijzigd je domein verplaatsen. Raadpleeg voor meer informatie het Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).
  • Voor sommige top-level domeinen, zoals .fr dien je een formulier in om eventuele wijzigingen in je registrargegevens te bevestigen. Als je een formulier indient nadat je je registrargegevens hebt bewerkt, ontvang je mogelijk een e-mail van Shopify-ondersteuning of OpenSRS, de service die Shopify gebruikt om domeinen door te verkopen. De e-mail bevat verdere instructies om je registrargegevens bij te werken. Er kan een vertraging zijn voordat je een e-mail ontvangt, en het proces voor het bijwerken van je informatie kan op elk moment veranderen.

Je registrargegevens bewerken

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik op Beheren voor het domein dat je wilt configureren.
  3. Klik in het gedeelte registrargegevens op Bewerken.
  4. Bewerk de details voor je contactgegevens.
  5. Optioneel: als je domein WHOIS-privacy biedt, selecteer je of je registrargegevens privé of openbaar mogen zijn.
  6. Klik op Bevestigen.
  7. Controleer het e-mailaccount dat aan je domein is gekoppeld voor een bevestigingsmail. Het e-mailbericht varieert, maar er wordt mogelijk gevraagd een van de volgende dingen doen:
    • Klik op een link en volg de instructies die zijn verstrekt om je wijzigingen te accepteren.
    • Vul een formulier in en dien dit in bij Shopify-ondersteuning om je registrargegevens bij te werken.

Zorg ervoor dat je eventuele aanvullende instructies in de bevestigingsmail volgt. Als je je wijzigingen niet bevestigt of een vereist formulier niet indient, wordt je aanvraag om je registrargegevens te bewerken mogelijk niet verwerkt.