Problemen oplossen

Als je hulp nodig hebt met je domein, kijk dan of je vraag wordt beantwoord in de Veelgestelde vragen hieronder. Als je vraag niet op deze pagina wordt beantwoord en je je domein hebt gekocht via Shopify, kun je contact opnemen met de ondersteuning van Shopify voor hulp bij je domein.

Veelgestelde vragen

Wat is het IP-adres van Shopify?

Het IP-adres van Shopify is 23.227.38.65. Als je een bestaand domein instelt, moet je je A-record instellen op het IP-adres van Shopify.

Hoe zet ik mijn domein over vanuit Shopify?

Als je je domein hebt gekocht bij Shopify en je Shopify verlaat, moet je je domein uit je Shopify-beheercentrum overdragen voordat je dit domein met een andere host kunt gebruiken.

Kan ik mijn myshopify.com-domein wijzigen?

Nee, je .myshopify.com-domein is een URL die fungeert als een unieke ID voor je winkel die niet kan worden gewijzigd of verwijderd. Klanten hebben via deze URL toegang tot je onlinewinkel, tenzij je een aangepaste domeinnaam hebt. Als je een aangepaste URL wilt gebruiken voor je Shopify-winkel, zoals www.example.com, kun je er een toevoegen aan je onlinewinkel door een aangepast domein te kopen.

Waarom zijn er geen instructies voor mijn provider?

We hebben instructies opgesteld voor de meestgebruikte externe providers. Volg de algemene instellingshandleiding als je provider daarbij niet wordt vermeld of neem rechtstreeks contact op met je externe domeinprovider voor ondersteuning.

Kan ik meer dan twee domeinnamen gebruiken voor mijn winkel?

Ja, je kunt maximaal 10 domeinen gebruiken voor je Shopify-winkel.

Waarom is mijn site nog niet omgeleid naar mijn aangepaste domein?

Het kan tot 48 uur duren voordat je nieuwe domein werkt. Neem contact op met de klantenservice van Shopify als het meer dan 72 uur duurt.

Biedt Shopify e-mailadressen voor mijn aangepaste domein?

Nee, Shopify biedt geen e-mailhosting. Als je echter een domeinnaam koopt bij Shopify, kun je gratis een onbeperkt aantal e-mailadressen voor doorsturen instellen (bijvoorbeeld info@wouters-kleding.com).

Kan ik de naam van een subdirectory wijzigen, zoals /products?

Een subdirectory is een sectie van je hoofdwebsite. Dat wordt aangegeven door een / aan het einde van de domeinnaam, bijvoorbeeld www.example.com/pricing, waarbij /pricing de subdirectory is. Voorbeelden van subdirectory's in je onlinewinkel zijn /collecties, /producten en /pagina's.

Je kunt de naam van subdirectory's niet bewerken. Ongeacht het domein dat je gebruikt, blijven de namen van subdirectory's hetzelfde.

Moet ik het TTL-nummer in mijn DNS-instellingen wijzigen?

Wanneer je een domein verbindt met Shopify, zie je mogelijk een TTL-nummer in je DNS-instellingen. Je hoeft dit nummer niet te wijzigen. Gebruik de standaardinstelling.

Hulp bij je externe domein

De ondersteuning van Shopify kan je niet helpen met een domein dat je hebt gekocht bij een externe provider, zoals GoDaddy. Neem contact op met de domeinprovider voor hulp bij het verbinden van een extern domein met Shopify en geef het volgende door:

• je wilt dat je hoofddomein (je A-record) naar het IP-adres van Shopify verwijst: 23.227.38.65
  • je wilt dat je subdomeinen (je CNAME-records) verwijzen naar je door Shopify gehoste domein, shops.myshopify.com.

Als je het doorsturen van e-mail wilt instellen, kun je je externe provider ook melden dat je diens e-mailclient (indien aanwezig) wilt gebruiken en dat je je MX records moet configureren.