Problemen oplossen

Als u hulp nodig hebt met uw domein, kijkt u of uw vraag wordt beantwoord in de Veelgestelde vragen hieronder. Als uw vraag niet op deze pagina wordt beantwoord en u uw domein hebt gekocht via Shopify, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Shopify voor hulp bij uw domein.

Veelgestelde vragen

Wat is het IP-adres van Shopify?

Het IP-adres van Shopify is 23.227.38.32. Als u een bestaand domein instelt, moet je je A-record instellen op het IP-adres van Shopify.

Hoe zet ik mijn domein over vanuit Shopify?

Als je je domein hebt gekocht bij Shopify en je Shopify verlaat, moet je je domein uit je Shopify-beheercentrum overdragen voordat je dit domein met een andere host kunt gebruiken.

Kan ik mijn myshopify.com-domein wijzigen?

Nee, uw .myshopify.com-domein is een JeRL die fungeert als een unieke ID voor uw winkel die niet kan worden gewijzigd of verwijderd. Klanten hebben via deze JeRL toegang tot uw online winkel, tenzij u een aangepaste domeinnaam hebt. Als u een aangepaste JeRL wilt gebruiken voor uw Shopify-winkel, zoals www.example.com, kunt u er een toevoegen aan uw online winkel door een aangepast domein te kopen.

Waarom zijn er geen instructies voor mijn provider?

We hebben instructies opgesteld voor de meestgebruikte externe providers. Als je provider daarbij niet wordt vermeld, volgt je de algemene instellingshandleiding of neemt je rechtstreeks contact op met je externe domeinprovider voor ondersteuning.

Kan ik meer dan twee domeinnamen gebruiken voor mijn winkel?

Ja, u kunt maximaal 10 domeinen gebruiken voor je Shopify-winkel.

Waarom is mijn site nog niet omgeleid naar mijn aangepaste domein?

Het kan tot 48 uur duren voordat uw nieuwe domein werkt. Neem contact op met de klantenservice van Shopify als het meer dan 72 uur duurt.

Biedt Shopify e-mailadressen voor mijn aangepaste domein?

Nee, Shopify biedt geen e-mailhosting. Als je echter een domeinnaam koopt bij Shopify, kunt je gratis een onbeperkt aantal e-mailadressen voor doorsturen instellen (bijvoorbeeld info@wouters-kleding.com).

Kan ik de naam van een subdirectory wijzigen, zoals /products?

Een subdirectory is een sectie van uw hoofdwebsite. Dat wordt aangegeven door een / aan het einde van de domeinnaam, bijvoorbeeld www.example.com/pricing, waarbij /pricing de subdirectory is. Voorbeelden van subdirectory's in uw online winkel zijn /collecties, /producten en /pagina's.

U kunt de naam van subdirectory's niet bewerken. Ongeacht het domein dat u gebruikt, blijven de namen van subdirectory's hetzelfde.

Moet ik het TTL-nummer in mijn DNS-instellingen wijzigen?

Wanneer u een domein verbindt met Shopify, ziet u mogelijk een TTL-nummer in uw DNS-instellingen. Je hoeft dit nummer niet te wijzigen. Gebruik de standaardinstelling.

Hulp bij uw externe domein

De ondersteuning van Shopify kan je niet helpen met een domein dat je hebt gekocht bij een externe provider, zoals GoDaddy. Neem contact op met de domeinprovider voor hulp bij het verbinden van een extern domein met Shopify en geef het volgende door:

• je wilt dat je hoofddomein (uw A-record) naar het IP-adres van Shopify verwijst: 23.227.38.32
  • u wilt dat uw subdomeinen (uw CNAME-records) verwijzen naar uw door Shopify gehoste domein, shops.myshopify.com.

Als je het doorsturen van e-mail wilt instellen, kunt je je externe provider ook melden dat je diens e-mailclient (indien aanwezig) wilt gebruiken en dat je je MX records moet configureren.