Problemen oplossen

Als u hulp nodig heeft met uw domein, kijkt u of uw vraag wordt beantwoord in de Veelgestelde vragen hieronder. Als uw vraag niet op deze pagina wordt beantwoord en u uw domein heeft gekocht via Shopify, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Shopify voor hulp bij uw domein.

Veelgestelde vragen

Wat is het IP-adres van Shopify?

Het IP-adres van Shopify is 23.227.38.65. Als u een bestaand domein instelt, moet u uw A-record instellen op het IP-adres van Shopify.

Hoe zet ik mijn domein over vanuit Shopify?

Als u uw domein heeft gekocht bij Shopify en u Shopify verlaat, moet u uw domein uit u Shopify-beheerder overdragen voordat u dit domein met een andere host kunt gebruiken.

Kan ik mijn myshopify.com-domein wijzigen?

Nee, uw .myshopify.com-domein is een URL die fungeert als een unieke ID voor uw winkel die niet kan worden gewijzigd of verwijderd. Klanten hebben via deze URL toegang tot uw online winkel, tenzij u een aangepaste domeinnaam heeft. Als u een aangepaste URL wilt gebruiken voor uw Shopify-winkel, zoals www.example.com, kunt u er een toevoegen aan uw online winkel door een aangepast domein te kopen.

Waarom zijn er geen instructies voor mijn provider?

We hebben instructies opgesteld voor de meestgebruikte externe providers. Als u provider daarbij niet wordt vermeld, volgt u de algemene instellingshandleiding of neemt u rechtstreeks contact op met uw externe domeinprovider voor ondersteuning.

Kan ik meer dan twee domeinnamen gebruiken voor mijn winkel?

Ja, u kunt maximaal 10 domeinen gebruiken voor uw Shopify-winkel.

Waarom is mijn site nog niet omgeleid naar mijn aangepaste domein?

Het kan tot 48 uur duren voordat uw nieuwe domein werkt. Neem contact op met de klantenservice van Shopify als het meer dan 72 uur duurt.

Biedt Shopify e-mailadressen voor mijn aangepaste domein?

Nee, Shopify biedt geen e-mailhosting. Als u echter een domeinnaam koopt bij Shopify, kunt u gratis een onbeperkt aantal e-mailadressen voor doorsturen instellen (bijvoorbeeld info@wouters-kleding.com).

Kan ik de naam van een subdirectory wijzigen, zoals /products?

Een subdirectory is een sectie van uw hoofdwebsite. Dat wordt aangegeven door een / aan het einde van de domeinnaam, bijvoorbeeld www.example.com/pricing, waarbij /pricing de subdirectory is. Voorbeelden van subdirectory's in uw online winkel zijn /collecties, /producten en /pagina's.

U kunt de naam van subdirectory's niet bewerken. Ongeacht het domein dat u gebruikt, blijven de namen van subdirectory's hetzelfde.

Moet ik het TTL-nummer in mijn DNS-instellingen wijzigen?

Wanneer u een domein verbindt met Shopify, ziet u mogelijk een TTL-nummer in uw DNS-instellingen. U hoeft dit nummer niet te wijzigen. Gebruik de standaardinstelling.

Hulp bij uw externe domein

De ondersteuning van Shopify kan u niet helpen met een domein dat u heeft gekocht bij een externe provider, zoals GoDaddy. Neem contact op met de domeinprovider voor hulp bij het verbinden van een extern domein met Shopify en geef het volgende door:

• u wilt dat uw hoofddomein (uw A-record) naar het IP-adres van Shopify verwijst: 23.227.38.65
  • u wilt dat uw subdomeinen (uw CNAME-records) verwijzen naar uw door Shopify gehoste domein, shops.myshopify.com.

Als u het doorsturen van e-mail wilt instellen, kunt u uw externe provider ook melden dat uw diens e-mailclient (indien aanwezig) wilt gebruiken en dat u uw MX records moet configureren.