Door Shopify beheerde domeinen verplaatsen naar een andere winkel of domeinprovider

Als je een door Shopify beheerd domein hebt en je dit niet langer met je Shopify-winkel wilt gebruiken, kun je je domein verplaatsen naar een andere Shopify-winkel of domeinprovider. Verplaats je domein voordat je je winkel sluit als je van plan bent je Shopify-winkel te sluiten en je je door Shopify beheerde domein wilt blijven gebruiken.

Je door Shopify beheerde domein overzetten naar een andere Shopify-winkel

Je kunt een door Shopify beheerd domein verplaatsen van één winkel naar een andere Shopify-winkel vanaf de pagina Domeinen. Wanneer je je domein verplaatst, worden de adressen, DNS-records en subdomeinen van je e-mailadres doorgestuurd naar het domein.

Je moet de winkeleigenaar zijn om een door Shopify beheerd domein te verplaatsen. Als je het e-mailadres wilt wijzigen waarop je de overdrachte-mail ontvangt, werk je het e-mailadres van het winkelcontact bij voordat je verdergaat.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat je wilt overdragen.
  3. Klik op Domeinoverdracht > Verplaatsen naar een andere Shopify-winkel.
  4. Controleer of het e-mailadres van je winkeleigenaar actueel is en klik vervolgens op Overdrachtslink verzenden.
  5. Wanneer je de overdrachte-mail ontvangt, doe je een van de volgende dingen: - Als je het domein verplaatst naar een andere winkel die je hebt, klik je op de overdrachtslink in de e-mail en log je in bij de Shopify-winkel waar je het domein wilt overdragen.
    • Stuur de e-mail door naar de eigenaar van de Shopify-winkel, zodat deze kan inloggen bij Shopify als je het domein overdraagt aan een andere winkeleigenaar.

Om de domeinoverdracht te laten slagen, moet de winkeleigenaar zich rechtstreeks vanuit de overdrachtslink in de e-mail aanmelden bij de Shopify-winkel. Nadat de overdracht is geaccepteerd, kan het tot 24 uur duren voordat de domeinoverdracht is voltooid.

Je door Shopify beheerde domein verplaatsen naar een andere domeinprovider

Als je een door Shopify beheerd domein naar een andere domeinprovider wilt verplaatsen, moet je je Shopify-domein ontgrendelen en je nieuwe domeinprovider een autorisatiecode voor het domein verstrekken.

Lees de volgende gegevens voordat je een domein naar een andere domeinprovider verplaatst:

• Je moet de winkeleigenaar zijn om met de overdracht te beginnen.
  • Wanneer je je domein overdraagt naar een platform dat geen gebruikmaakt van HTTPS, wordt de komende 90 dagen een foutmelding weergegeven in de browser wanneer iemand probeert je domein te bezoeken. Meer informatie over het HTTP Strict Transport Security (HSTS)-beleid van Shopify en over het oplossen van beveiligingsfouten.
  • Om je domein in aanmerking te laten komen voor overdracht, moet je zestig dagen wachten nadat je de volgende taken hebt uitgevoerd:

• het domein kopen;
    • het domein verplaatsen naar Shopify;
    • je registrargegevens wijzigen

Raadpleeg voor meer informatie het Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN).

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Domeinen.
  2. Klik in de sectie Door Shopify beheerde domeinen op de naam van het domein dat je wilt overdragen.
  3. Klik op Domein overdragen > Overdragen naar een andere provider.
  4. Controleer de informatie en klik op Bevestigen. De autorisatiecode voor het domein wordt weergegeven op de informatiepagina van je domein.
  5. Geef de autorisatiecode voor het domein aan je nieuwe domeinprovider om de overdracht te verifiëren.

Als je de domeinoverdracht niet binnen dertig dagen voltooit, wordt je domein opnieuw vergrendeld. Om een overdracht na dertig dagen te voltooien, moet je de bestaande overdracht annuleren en het overdrachtsproces opnieuw starten.

HTTP Strikte transportbeveiliging (HSTS)

HSTS (HTTP Strict Transport Security) is een webbeveiligingsmechanisme dat ervoor zorgt dat browsers alleen via een veilige https-verbinding verbinding maken met je onlinewinkel. Door een veilige verbinding te gebruiken, worden bepaalde soorten netwerkaanvallen voorkomen en kan je de veiligheid van jouw gegevens en de gegevens van je klanten garanderen. HSTS is altijd actief op je domein zolang het domein is verbonden met je Shopify-winkel.

Als je een domein verwijdert of Shopify volledig verlaat, blijft het HSTS-beleid van Shopify voor je domein nog eens 90 dagen van kracht. Wanneer je je domein overdraagt aan een ander platform dat HTTPS gebruikt, hoef je geen extra procedures uit te voeren.

Wanneer je je domein overdraagt aan een platform dat geen gebruikmaakt van HTTPS, wordt er voor de komende 90 dagen een foutmelding weergegeven in de browser wanneer iemand probeert je domein te bezoeken. Het foutbericht kan aangeven dat de site niet wordt vertrouwd of dat het certificaat niet geldig is. In dat geval kun je een van de volgende dingen doen:

• Wachten tot de periode van negentig dagen voorbij is.
  • Je domein verplaatsen naar een platform dat nieuwe TLS-certificaten biedt.
  • Een TLS-certificaat kopen bij een certificaatinstantie

Als je vragen hebt over HSTS, neem dan contact op met Shopify-ondersteuning.