De sitemap van uw domein bijwerken

Het activeren van SSL-certificaten voor uw domein kan tijdelijk het organische verkeer van uw website beïnvloeden. Als u webmasterhulpprogramma's gebruikt om uw website te beheren (zoals de Webmasterhulpprogramma's van Google), kunt u de sitemap van uw domein handmatig bijwerken en zoekmachines onmiddellijk op de hoogte stellen wanneer uw storefront-URL's worden gewijzigd van HTTP in HTTPS.

Dit proces verschilt, afhankelijk van de webmasterhulpprogramma's die u gebruikt.

Webmasterhulpprogramma's van Google

In dit voorbeeld ziet u hoe u de sitemap van uw domein bijwerkt met de Webmasterhulpprogramma's van Google. Als u de Webmasterhulpprogramma's van Google nog niet eerder hebt gebruikt, moet u eerst uw Shopify-domein verifiëren.

Stappen:

1. Meld u aan bij uw account voor Webmasterhulpprogramma's van Google.
  2. Voer in de Search Console uw domein in (inclusief het voorvoegsel HTTPS://) en klik op Property toevoegen.
  3. Klik op de naam van het domein dat is versleuteld met SSL.
  4. Klik op Crawlen en klik op Sitemaps.
  5. Klik op Sitemap toevoegen/testen.
  6. Voer de nieuwe HTTPS-sitemap van uw domein in (bijvoorbeeld: https://www.your-shopify-domain.com/sitemap.xml).
  7. Verwijder de HTTP-sitemap van uw domein uit het profiel.