De sitemap van je domein bijwerken

Het activeren van SSL-certificaten voor je domein kan tijdelijk het organische verkeer van je website beïnvloeden. Als je webmasterhulpprogramma's gebruikt om je website te beheren (zoals de Webmasterhulpprogramma's van Google), kunt je de sitemap van je domein handmatig bijwerken en zoekmachines onmiddellijk op de hoogte stellen wanneer je storefront-URL's worden gewijzigd van HTTP in HTTPS.

Dit proces verschilt, afhankelijk van de webmasterhulpprogramma's die je gebruikt.

Webmasterhulpprogramma's van Google

In dit voorbeeld ziet u hoe u de sitemap van uw domein bijwerkt met de Webmasterhulpprogramma's van Google. Als u de Webmasterhulpprogramma's van Google nog niet eerder hebt gebruikt, moet u eerst uw Shopify-domein verifiëren.

Stappen:

1. Meld u aan bij je account voor Webmasterhulpprogramma's van Google.
  2. Voer in de Search Console uw domein in (inclusief het voorvoegsel HTTPS://) en klik op Property toevoegen.
  3. Klik op de naam van het domein dat is versleuteld met SSL.
  4. Klik op Crawlen en klik op Sitemaps.
  5. Klik op Sitemap toevoegen/testen.
  6. Voer de nieuwe HTTPS-sitemap van uw domein in (bijvoorbeeld: https://www.your-shopify-domain.com/sitemap.xml).
  7. Verwijder de HTTP-sitemap van je domein uit het profiel.