Oberlo-instellingen configureren

Je kunt je Oberlo-instellingen rechtstreeks in Oberlo configureren.

Algemene instellingen

Klik in het dashboard van Oberlo op Instellingen om toegang te krijgen tot de instellingen voor uw winkel en automatisch bijwerken.

Winkel instellingen

• Winkelnaam: geef hier de winkelnaam op die in Oberlo moet worden gebruikt. Klanten krijgen deze winkelnaam niet te zien.
  • Stel nieuwe producten in als gepubliceerd: geef aan of producten automatisch zichtbaar moeten zijn voor klanten wanneer u ze uit de importlijst importeert in uw winkel.
  • Stel producten als belastbaar in: geef aan of u belasting wilt heffen op je producten. Zie Belastingen voor meer informatie over hoe dit op u van toepassing is.
  • Stel de maateenheid in voor het productgewicht: stel de maateenheid in die wordt gebruikt bij het invoeren van gewichten voor elk product of elke variant in de importlijst.
  • Aanmelden Shopify uitschakelen (alleen Pro-abonnement): geef aan of je de mogelijkheid om in te loggen bij Oberlo via de pagina Apps in de Shopify-beheerder wilt uitschakelen.
  • Informeer klanten over verzonden bestellingen: geef aan of je een e-mail wilt sturen naar klanten wanneer hun bestelling is afgehandeld in Oberlo of als het trackingnummer is bijgewerkt. Je kunt ook een aangepaste tracking-JeRL voor verzending toevoegen, die dan wordt toegevoegd aan de e-mail met de melding over de afhandeling van de bestelling.

Instellingen automatisch bijwerken

Stel de optie When product is no longer available in om te kiezen wat Oberlo moet doen wanneer een leverancier een product niet meer op voorraad heeft:

• Niets doen: het product is nog steeds beschikbaar voor aankoop in uw Shopify-winkel.
  • Publicatie van product ongedaan maken: het product is verborgen in je Shopify-winkel. Als het product wordt aangevuld door de leverancier, publiceert Oberlo het product niet opnieuw in je winkel. Je moet het product handmatig in je Shopify-beheerder publiceren en de overschrijvingsfunctie gebruiken om de voorraad opnieuw te synchroniseren. Zie Producten synchroniseren en vervangen voor meer informatie.
  • Stel Aantal in op Nul: het product wordt als Niet op voorraad weergegeven in je Shopify-winkel. Als je wilt dat Oberlo de voorraad automatisch bijwerkt nadat een product is aangevuld, stelt je de optie Wanneer inventaris verandert in op Update automatisch.

Stel de optie When variant is no longer available in om te kiezen wat Oberlo moet doen als een leverancier een productvariant niet meer op voorraad heeft:

• Niets doen: de productvariant is nog steeds beschikbaar voor aankoop in uw Shopify-winkel.
  • Variant verwijderen: hiermee verwijdert u de variant van de productpagina in uw winkel. De variant is niet meer zichtbaar voor uw klanten en kan dus niet worden besteld. Als de productvariant wordt aangevuld door de leverancier, voegt Oberlo de variant niet toe aan uw winkel. Als u die variant opnieuw wilt aanbieden in uw winkel, moet u het product overschrijven. Zie Producten synchroniseren en vervangen voor meer informatie.
  • Aantal instellen op nul: de productvariant wordt als Niet op voorraad weergegeven in je Shopify-winkel.

Stel de optie When the cost changes in om te kiezen wat Oberlo moet doen wanneer een leverancier de kosten van een product wijzigt:

• Niets doen: de waarde voor price en compared at price voor het product blijft hetzelfde in je Shopify-winkel.
  • Update Prijs en Vergeleken met Prijs: de waarde voor price en compared at price voor het product wordt bijgewerkt op basis van de instellingen voor Algemene prijsregels.
  • Alleen Update Prijs: de waarde voor price voor het product wordt bijgewerkt op basis van de instellingen voor Algemene prijsregels, en de waarde voor compared at price blijft hetzelfde.

Stel de optie When inventory changes in om te kiezen wat Oberlo moet doen wanneer het voorraadniveau van een product verandert:

• Niets doen: er worden geen voorraadwijzigingen doorgevoerd in uw Shopify-winkel.
  • Jepdate automatisch: het voorraadniveau wordt automatisch bijgewerkt in uw Shopify-winkel.

Leveranciersinstellingen

Je kunt de instellingen voor het bestellen aanpassen op aliexpress.com-leveranciers.

Gepersonaliseerde verzendmethoden

Je kan de verzendmethode opgeven die de Chrome-extensie voor Oberlo gebruikt om je product naar specifieke landen te verzenden. Je kan bijvoorbeeld de extensie instellen om ePacket-verzending te gebruiken voor een specifiek product dat naar de Verenigde Staten wordt verzonden.

Standaard selecteert de Chrome-extensie voor Oberlo de verzendmethoden van je voorkeur voor je producten op de aliexpress.com- betaalpagina. Als je leverancier niet de gewenste verzendmethode biedt, kiest de extensie in plaats daarvan je standaard verzendmethode.

In het geval dat de standaard verzendmethode ook niet beschikbaar is, selecteert de extensie de goedkoopste verzendmethode.

Stappen:

1. Ga vanuit je Oberlo dashboard naar Instellingen > Leveranciers.
  2. Klik in Gepersonaliseerde verzendmethoden op Product toevoegen.
  3. Zoek naar het product waarvoor je een verzendmethode wil opgeven.
  4. Kies het land en de verzendmethode en klik vervolgens op Instellingen opslaan.

Algemene verzendinstellingen

Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Instellingen, selecteer Leveranciers en scroll naar AliExpress.

• Standaard verzendmethode: kies de verzendmethode die u wilt gebruiken als u producten bestelt bij aliexpress.com. Als de door u gekozen verzendmethode niet beschikbaar is voor een bestelling, wordt in plaats daarvan de goedkoopste beschikbare verzendmethode geselecteerd.
  • Telefoonnummer negeren: schakel deze optie in als u wilt dat de Chrome-extensie voor Oberlo in de AliExpress-betaalomgeving een specifiek telefoonnummer invult wanneer u een bestelling plaatst op aliexpress.com. Als u de telefoonnummers van klanten niet vastlegt in uw Shopify-betaalomgeving, schakelt u deze optie in en voegt u uw telefoonnummer toe aan dit veld om er zeker van te zijn dat de vervoerder u kan bereiken als er problemen zijn.
  • Aangepaste notitie: dit veld wordt gebruikt om uw AliExpress-leveranciers op de hoogte te stellen van extra informatie waar zij op moeten letten. De meeste bedrijven gebruiken dit veld om leveranciers te vertellen dat ze dropshipping gebruiken en dat leveranciers geen eigen promotiemateriaal in de bestelling moeten opnemen.

Dit is de standaardtekst van de aangepaste notitie: I'm dropshipping. Please DO NOT put any invoices, QR codes, promotions or your brand name logo in the shipments. Please ship as soon as possible for repeat business. Thank you!.

Instellingen affiliate program

Als je je bestellingen via AliExpress afhandelt en een partneraccount bij Admitad hebt, kunt je je Admitad-account koppelen aan Oberlo.

Admitad is een gratis service die beloningen biedt voor het bestellen van bepaalde producten van specifieke leveranciers of platforms. AliExpress is een van de platforms waarvoor Admitad contant geld-beloningen biedt. Als je een Admitad-account hebt en producten van AliExpress bestelt, betaalt Admitad een percentage van de kosten van de bestelling aan je.

Door uw Oberlo- en Admitad-accounts te koppelen, kunt u contant geld ontvangen van Admitad op de Oberlo-bestellingen die u via de AliExpress-kassa plaatst.

Als u geen Admitad-account hebt, kunt je je aanmelden voor een account door een registratieformulier voor uitgevers in te vullen. Selecteer tijdens het aanmeldproces Drop Shipping in het veld Je advertentie-type en Oberlo in het veld Drop Shipping App.

Een affiliate-ID kan alleen aan één Shopify-winkel worden gekoppeld. Als u meerdere Shopify-accounts hebt, moet u voor elk account een Admitad-affiliate-ID genereren.

Niet alle producten van aliexpress.com zijn beschikbaar voor het ontvangen van contant geld. Raadpleeg de details van uw Admitad-account voor meer informatie.

Je kunt de contante bedragen zien die u int binnen uw Admitad-account.

Nadat je je Admitad-account hebt ingesteld, kunt je je Admitad-affiliate-ID toevoegen aan uw Oberlo-account.

Stappen:

1. Ga vanuit je Oberlo dashboard naar Instellingen en klik vervolgens op Leveranciers.
  2. Selecteer Admitad in het Affiliate program.
  3. Voer uw Admitad-affiliate-ID in het veld Affiliate ID in en klik vervolgens op Instellingen opslaan.

E-mail- en wachtwoordinstellingen

Je kunt je e-mailadres en wachtwoord voor Oberlo wijzigen op de pagina Profile.

Stappen:

1. Klik vanuit het dashboard van Oberlo op uw naam en klik vervolgens op Profiel.

2. Voer in het gedeelte Profile settings een nieuwe naam, een ander e-mailadres of een nieuw wachtwoord in.

3. Klik op Save profile.

Rapportage-instellingen

Rapporten bieden een momentopname van je inkomsten en worden regelmatig per e-mail naar u verstuurd.

Er zijn twee verschillende manieren om rapporten te maken:

• Je kunt ervoor kiezen om alle verkoopstatistieken op te nemen in je rapporten, dus alle bronnen van inkomsten (bijvoorbeeld belastingen, verzendkosten en kortingen) en inkomsten uit producten die niet zijn verbonden met Oberlo.
  • Je kunt ervoor kiezen om alleen rapporten te ontvangen over inkomsten uit producten die zijn verbonden met Oberlo, exclusief belastingen, verzendkosten en kortingen.

Je kunt ervoor kiezen om dagelijks, wekelijks of maandelijks rapporten per e-mail te ontvangen, of volgens een combinatie hiervan.

Andere instellingen

Je kunt bij Beantwoorden e-mailadres het e-mailadres invoeren dat u wilt gebruiken om te corresponderen met uw klanten. Dit e-mailadres wordt weergegeven wanneer u vanaf de pagina Bestellingen in het Oberlo-dashboard berichten verzendt naar uw klanten. Selecteer in het gedeelte Tijdzone de tijdzone die u wilt gebruiken voor het bijhouden van gegevens en winkelgegevens.

Teaminstellingen

Je kunt je teamleden en hun accountrechten zien op de pagina met teaminstellingen. Je kunt hier ook nieuwe leden toevoegen, bestaande leden verwijderen en de toegangsrechten van leden bewerken.

Een nieuw teamlid toevoegen

Stappen:

1. Klik vanuit het dashboard van Oberlo op Instellingen > Team.

2. Klik op Mensen uitnodigen.

3. Voer het e-mailadres van het nieuwe teamlid in.

4. Selecteer een toegangsrecht.

5. Klik op Uitnodiging verzenden.

Bestaande teamleden bewerken

Stappen:

1. Klik vanuit het dashboard van Oberlo op Instellingen en klik vervolgens op Team.

2. Klik op Privileges bewerken naast een teamlid.

3. Selecteer het type toegang dat u aan het teamlid wilt verlenen en klik op Opslaan.