Oberlo gebruiken als een afhandelingslocatie

U kunt in uw Shopify-beheerder locaties instellen om voorraad bij te houden en bestellingen efficiënter te afhandelen wanneer u producten verkoopt of verzendt vanaf meerdere locaties. Als u Oberlo gebruikt, wordt deze app behandeld als een afzonderlijke afhandelingslocatie en als zodanig weergegeven in het gedeelte App-locaties van de pagina Locaties in uw Shopify-beheerder. Wanneer je je Oberlo-producten aan deze locatie toewijst, wordt bij bestellingen van de producten vermeld dat ze door Oberlo worden afgehandeld.

U hoeft locaties in uw Shopify-beheerder niet in te schakelen voor gebruik als Oberlo-locatie. Lees meer over voorraadlocaties.

De locatie van een product instellen op Oberlo

Voor alle nieuwe producten die u vanuit Oberlo importeert, geldt dat de optie Oberlo is geselecteerd in het gedeelte ORDERVERWERKINGSSERVICE van de productgegevens. Producten die u vanuit Oberlo heeft geïmporteerd voordat Oberlo beschikbaar was als locatie, kunt u handmatig bijwerken om de locatie ervan in te stellen op Oberlo.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Producten.
  2. Klik op de naam van een Oberlo-product.
  3. Selecteer Oberlo in het gedeelte ORDERVERWERKINGSSERVICE.
  4. Klik op Opslaan.

Voorraadlocaties bekijken in bestellingen met Oberlo-producten

Wanneer u locaties instelt voor je producten, kun je de locatie van elk product zien op een bestelpagina. Als de bestelling producten uit meer dan één locatie bevat, worden producten gegroepeerd op locatie om de afhandeling efficiënter te maken.

Nadat u Oberlo als locatie voor producten heeft ingesteld, worden bestellingen die deze producten bevatten aangeduid met Oberlo naast de relevante productnamen in het besteloverzicht. Klik op Afhandelen in Oberlo naast deze producten om ze af te handelen vanaf de Oberlo-pagina Bestellingen.