Oberlo gebruiken als een afhandelingslocatie

Je kunt in je Shopify-beheercentrum locaties instellen om voorraad bij te houden en bestellingen efficiënter te afhandelen wanneer je producten verkoopt of verzendt vanaf meerdere locaties. Als je Oberlo gebruikt, wordt deze app behandeld als een afzonderlijke afhandelingslocatie en als zodanig weergegeven in het gedeelte App-locaties van de pagina Locaties in je Shopify-beheercentrum. Wanneer je je Oberlo-producten aan deze locatie toewijst, wordt bij bestellingen van de producten vermeld dat ze door Oberlo worden afgehandeld.

Je hoeft locaties in je Shopify-beheercentrum niet in te schakelen voor gebruik als Oberlo-locatie. Lees meer over voorraadlocaties.

De locatie van een product instellen op Oberlo

Voor alle nieuwe producten die je vanuit Oberlo importeert, geldt dat de optie Oberlo is geselecteerd in het gedeelte FULFILLMENTSERVICE van de productgegevens. Producten die je vanuit Oberlo hebt geïmporteerd voordat Oberlo beschikbaar was als locatie, kun je handmatig bijwerken om de locatie ervan in te stellen op Oberlo.

Stappen:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Producten.
  2. Klik op de naam van een Oberlo-product.
  3. Selecteer Oberlo in het gedeelte FULFILLMENTSERVICE.
  4. Klik op Opslaan.

Voorraadlocaties bekijken in bestellingen met Oberlo-producten

Wanneer je locaties instelt voor je producten, kun je de locatie van elk product zien op een bestelpagina. Als de bestelling producten uit meer dan één locatie bevat, worden producten gegroepeerd op locatie om de afhandeling efficiënter te maken.

Nadat je Oberlo als locatie voor producten hebt ingesteld, worden bestellingen die deze producten bevatten aangeduid met Oberlo naast de relevante productnamen in het besteloverzicht. Klik op Afhandelen in Oberlo naast deze producten om ze af te handelen vanaf de Oberlo-pagina Bestellingen.