Chrome-extensie voor Oberlo

Als u producten van aliexpress.com dropshipt, kan de Chrome-extensie voor Oberlo u tijd besparen tijdens het runnen van uw bedrijf:

• Producten importeren naar je Shopify-winkel vanaf aliexpress.com.
  • Extra verzendgegevens weergeven terwijl u bladert naar producten op aliexpress.com.
  • Bestellingen verwerken die producten van aliexpress.com bevatten.

De extensie toevoegen

Je hebt het volgende nodig om de Chrome-extensie voor Oberlo te gebruiken:

De Chrome-extensie voor Oberlo werkt niet met andere browsers en is ook niet compatibel met mobiele apparaten of tablets.

Stappen:

1. Ga naar de pagina van de extensie in de Google Chrome Web Store.
  2. Klik op Toev. aan Chrome:
    Gemarkeerde knop Toev. aan Chrome
  3. Als er een pop-up verschijnt, klikt u op Extensie toevoegen:
    Gemarkeerde knop Extensie toevoegen

Extra verzendinformatie weergeven

De Chrome-extensie voor Oberlo heeft instellingen om extra verzendgegevens weer te geven wanneer u naar producten zoekt op aliexpress.com. Met de extensie ziet u de verzendkosten van elk product naar het door u geselecteerde land op basis van de door u gekozen verzendmethode. Je kunt producten wegfilteren die niet naar dat land worden verzonden of die de opgegeven verzendmethode niet gebruiken.

Stappen:

1. Ga in de Chrome-browser naar aliexpress.com op een computer.
  2. Navigeer naar een pagina van een productcategorie of gebruik de zoekfunctie om naar producten te zoeken.
  3. Klik in de categorie of pagina met zoekresultaten op het pictogram van de Chrome-extensie voor Oberlo:
    Gemarkeerde knop en venster voor Oberlo-extensie
  4. Pas de instellingen voor de verzendkosten aan en klik op Update Settings.

Producten toevoegen aan uw importlijst

Je kunt de Chrome-extensie voor Oberlo gebruiken om producten van aliexpress.com toe te voegen aan je importlijst in Oberlo. Zie Producten toevoegen vanaf aliexpress.com voor meer informatie en stappen.

Bestellingen plaatsen en afhandelen

De Chrome-extensie voor Oberlo voegt je klantgegevens toe aan de AliExpress-checkout wanneer je je bestellingen plaatst tijdens de afhandeling. Zie AliExpress-bestellingen plaatsen en afhandelen voor meer informatie over het afhandelen van bestellingen voor artikelen van AliExpress.

Als je in het bezit bent van het Oberlo Basic- of Pro-abonnement, dan kan de Chrome-extensie voor Oberlo eventuele CAPTCHA's van aliexpress.com oplossen wanneer je je bestellingen plaatst. Als je het Basic- of Pro-abonnement niet hebt en wil dat de Chrome-extensie voor Oberlo CAPTCHA's voor je oplost, kan je je abonnement upgraden.

Problemen met de extensie oplossen

Als je problemen ondervindt met de Chrome-extensie voor Oberlo, probeer de extensie dan eerst opnieuw te installeren. Ga naar de pagina van de extensie in de Google Chrome Web Store en klik op Verwijderen uit Chrome. Wanneer de extensie is verwijderd, klikt je op Toev. aan Chrome op dezelfde pagina om de extensie opnieuw te installeren. Als het probleem zich blijft voordoen, bekijkt je de onderstaande berichten en oplossingen.

Bericht "Please fill in the right email" (Vul het juiste e-mailadres in)

U bent niet aangemeld bij uw AliExpress-kopersaccount en wilt afrekenen als gast.

Geef in deze situatie niet het e-mailadres van uw klant op in de betaalomgeving van AliExpress, aangezien AliExpress e-mailbevestigingen dan naar de klant stuurt in plaats van naar uw e-mailadres.

Om dit probleem op te lossen, meldt je zich aan met je AliExpress-kopersaccount voordat je het afhandelingsproces start binnen Oberlo. Als je geen AliExpress-kopersaccount hebt, kunt je zich registreren voor een account op AliExpress.

Bericht "It is taking too long to load this page" (Het duurt te lang om deze pagina te laden)

Dit bericht verschijnt wanneer een product niet op voorraad is of niet langer verkrijgbaar is bij de leverancier. Controleer de tekst onder de productopties op de pagina van het product in AliExpress:

Gemarkeerd bericht dat artikel niet langer beschikbaar is

Als het product niet beschikbaar is, zoekt u naar een andere leverancier die hetzelfde artikel verkoopt en bestelt u het daar. Als u uw huidige leverancier wilt vervangen, moet u de functie Een product overschrijven gebruiken. Oberlo vervangt dan uw huidige product en de bijbehorende varianten door een link naar de nieuwe leverancier. Nadat u de leverancier voor het product hebt vervangen, probeert u de bestelling opnieuw te verwerken.

Als u geen andere leverancier vindt, moet u de bestelling terugbetalen en annuleren of contact opnemen met uw klant om tot een oplossing te komen.

Bericht "SKJe button is disabled" (SKJe-knop is uitgeschakeld)

De productvariant is niet meer op voorraad of wordt niet meer geleverd door de leverancier. Zoek naar een andere leverancier die hetzelfde artikel verkoopt en bestel het daar.

Als je je huidige leverancier wilt vervangen, gebruikt u de functie Override a product. Oberlo vervangt dan je huidig product en de bijbehorende varianten door een link naar de nieuwe leverancier. Als dat proces is voltooid, probeert u de bestelling opnieuw te verwerken.

Als u geen andere leverancier vindt, moet u de bestelling terugbetalen en annuleren of contact opnemen met uw klant om tot een oplossing te komen.

Bericht "Matching order not found" (Overeenkomende bestelling niet gevonden)

Je moet de bestelgegevens opnieuw synchroniseren om de bestelling te verwerken.

Stappen:

1. Kopieer in het gedeelte Orders van je AliExpress-account de Order ID voor de bestelling die opnieuw moet worden gesynchroniseerd:
    Gemarkeerd bestelnummer
  2. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar de pagina Orders.
  3. Zoek de bestelling die opnieuw moet worden gesynchroniseerd en klik op Add naast het bestelnummer (Ali Order No):
    Gemarkeerde knop Add naast bestelnummer van Ali
  4. Plak het bestelnummer (Order ID) in het tekstveld en klik op Save. De status van de bestelling verandert van To order in In Processing.

Als u het verzendadres voor een klant moet wijzigen, raadpleegt u het gedeelte How do I change my customer's shipping address in de veelgestelde vragen over Oberlo.

Bericht "More Than One Matching Order Found" ("Meer dan één overeenkomende bestelling gevonden)

Dit bericht verschijnt wanneer dezelfde klant twee of meer bestellingen met dezelfde artikelen plaatst. Om dit probleem op te lossen, wijst u de Order ID van AliExpress handmatig toe aan de juiste bestelling in Oberlo.

Stappen:

1. Kopieer in het gedeelte Orders van uw AliExpress-account de Order ID voor een van de bestellingen:
    Gemarkeerd bestelnummer
  2. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar de pagina Orders.
  3. Zoek de overeenkomende bestelling en klik op Add naast het bestelnummer (Ali Order No):
    Gemarkeerde knop Add naast bestelnummer van Ali
  4. Plak het bestelnummer (Order ID) in het tekstveld en klik op Save. De status van de bestelling verandert van To order in In Processing.
  5. Herhaal dit voor de andere bestelling(en).

Bericht "Oberlo extension could not fill shipping info" (Oberlo-extensie kan geen verzendgegevens invullen)

Er worden geen verzendgegevens ingevuld in de Shopify-bestelling. Om dit probleem te verhelpen, opent u de bestelling in uw Shopify-beheerder en vult u de verzendgegevens van de klant in. Plaats de bestelling vervolgens opnieuw in Oberlo.

Stappen:

1. Ga in uw Shopify-account naar het gedeelte Bestellingen.
  2. Klik op het bestelnummer van de bestelling waarvoor de verzendgegevens moeten worden toegevoegd.
  3. Klik naast het verzendadres aan de rechterkant op Bewerken:
    Gemarkeerde knop Bewerken
  4. Vul de verzendgegevens van de klant in en klik op Opslaan.
  5. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar de pagina Orders en ga vervolgens naar de bestelling die je wilt afhandelen.
  6. Plaats de bestelling opnieuw in Oberlo.

Om dit probleem in de toekomst te voorkomen, moet u ervoor zorgen dat voor alle producten de optie Dit is een fysiek product is geselecteerd in de productinstellingen:

Gemarkeerde instelling Dit is een fysiek product
Als een product deze instelling niet heeft, wordt de klant bij het afrekenen niet gevraagd naar verzendgegevens, wat tot gevolg kan hebben dat het bericht Oberlo extension could not fill shipping info (Oberlo-extensie kan geen verzendgegevens invullen) wordt weergegeven.