Veelgestelde vragen over Oberlo

Vind antwoorden op vragen over Oberlo.

Wat is dropshipping?

Met dropshipping (ook wel 'directe levering' genoemd) kunt u producten verkopen door gebruik te maken van een leverancier die de voorraad voor u bijhoudt en het product voor u verzendt. Je betaalt de groothandelsprijs aan de leverancier en stelt zelf de prijs vast die uw klanten te zien krijgen in uw Shopify-winkel.

Zie Dropshipping met Oberlo voor meer informatie.

Hoe begin ik met dropshipping met Oberlo?

Als Oberlo en dropshipping nieuw voor u zijn, is het een goed idee om te beginnen met het maken van een account op de Oberlo-website en het volgen van de stapsgewijze instructies voor het opzetten van uw winkel. Als u al een Shopify-winkel hebt en u bekend bent met dropshipping, installeert u Oberlo vanuit de Shopify App Store om meteen aan de slag te gaan.

Nadat u de app hebt geïnstalleerd, kunt u rechtstreeks vanuit aliexpress.com producten toevoegen en importeren in uw Shopify-winkel.

Hoe krijg ik toegang tot mijn Oberlo-account?

Als je Shopify-winkel is verbonden met een Oberlo-account, is dit account toegankelijk via je Shopify-beheerder:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.
    1. Klik in het gedeelte Geïnstalleerde apps op Oberlo.

Je kunt ook naar de Oberlo-website gaan en deze openen door op Login te klikken.

Hoe krijg ik betaald?

Alle door Shopify ondersteunde betaalmethoden zijn afhankelijk van externe providers om uw transacties te verwerken. Elke provider moet elke betaling verwerken, dus er is meestal een vertraging tussen het moment waarop de klant betaalt voor een bestelling en wanneer u de betaling ontvangt. Nadat de betaling is verwerkt, wordt het aankoopbedrag overgeschreven naar uw verkopersaccount.

Zie Betaald krijgen voor meer informatie over hoe u wordt betaald.

Hoe kan ik mijn Oberlo-account annuleren?

Als u uw Oberlo-account wilt annuleren, verwijdert u de app uit uw Shopify-winkel. Als u Oberlo later weer wilt gebruiken, installeert u de app opnieuw en uw producten voor dropshipping worden dan automatisch opnieuw gesynchroniseerd met uw Shopify-winkel.

Hoe verander ik het verzendadres van mijn klant?

Het kan zijn dat u een verzendadres moet wijzigen als een klant contact met u opneemt met het verzoek om een bestelling te verzenden naar een ander adres dan het adres dat is opgegeven tijdens het afrekenen.

Als een klant vraagt om het verzendadres te wijzigen voordat de bestelling bij de leverancier is geplaatst, gaat u naar de bestelpagina en klikt u op Bewerken naast het verzendadres van de klant:

Het verzendadres van een klant bewerken

Als u het nieuwe adres hebt opgeslagen, wordt dit automatisch bijgewerkt in Oberlo.

Als een klant vraagt om het verzendadres te wijzigen nadat de bestelling is gekocht, neemt u rechtstreeks contact op met de leverancier om het verzendadres te wijzigen.

Hoe verander ik de leverancier voor een bepaald product?

Je kunt uw leverancier voor een product wijzigen met behulp van de overschrijvingsfunctie. Als u producten hebt die niet zijn gekocht bij de oorspronkelijke leverancier, wordt u gevraagd om de varianten te koppelen aan de varianten van de nieuwe leverancier.

Hoe neem ik contact op met een leverancier?

Je kunt contact opnemen met AliExpress-leveranciers door rechtstreeks naar hun onlinewinkel te gaan op aliexpress.com en op Nu contact opnemen te klikken.

Hoe informeer ik leveranciers dat ik gebruikmaak van dropshipping?

Elke keer dat je een bestelling plaatst, biedt Oberlo een aangepast bericht dat naar je AliExpress-leveranciers is verzonden, waarin wordt uitgelegd dat je dropshipping uitvoert.

Om de aangepaste notitie bij te werken, gaat u naar Oberlo > Instellingen > Leveranciers > Aangepast bericht.

Hoe kiest Oberlo de verzendmethode voor mijn bestellingen op de aliexpress.com- betaalpagina?

De Chrome-extensie voor Oberlo controleert je verzendinstellingen in de onderstaande volgorde om te bepalen welke verzendmethode moet worden gebruikt:

1. Alle gepersonaliseerde verzendmethoden voor de producten in de kassa
  2. De standaard verzendmethode, indien beschikbaar
  3. De goedkoopste methode mogelijk voor de bestelling

Hoe voer ik handmatig een bestelling in?

Als een bestelling niet in uw Oberlo-account verschijnt, moet u de niet-gesynchroniseerde producten overschrijven en vervolgens een conceptbestelling maken met dezelfde artikelen uit de oorspronkelijke bestelling. De bestelling verschijnt dan in Oberlo en u kunt de producten bij de leverancier kopen.

Kan ik affiliate programs gebruiken bij het verkopen met Oberlo?

Alle betaalde Oberlo-abonnementen kunnen verbinding maken met een Admitad-affiliate-account. Zie Instellingen affiliate program voor meer informatie.

Moeten klanten invoerkosten (douane- of invoerrechten) betalen voor hun bestellingen?

Doorgaans, nee. De meeste leveranciers markeren de pakketten als een Geschenk, wat betekent dat de ontvangende klant geen invoerrechten betaalt. De leverancier kan echter niet garanderen dat dit bij elke bestelling gebeurt. Om ongelukkige klanten te vermijden, voegt u op de pagina met winkelbeleid een notitie toe waarin u klanten informeert dat importkosten van toepassing kunnen zijn en dat de klant verantwoordelijk is voor de betaling ervan. Zie Een webpagina toevoegen met je winkelbeleid voor meer informatie over het genereren van winkelbeleid.

Hoe verstuur ik nogmaals een verzendmelding per e-mail?

Dit kan vanaf de pagina Bestellingen in uw Shopify-beheerder door op de knop E-mail opnieuw verzenden te klikken.

Wat moet ik doen als een product niet meer verkrijgbaar is bij mijn leverancier?

Wanneer leveranciers aliexpress.com verlaten, of hun productaanbod wijzigen, bestaat de kans dat sommige producten in je winkel niet meer kunnen worden besteld door je klanten. Als dit gebeurt, moet u deze producten bijwerken of verwijderen, bestellingen afhandelen of annuleren, en vervolgens je Oberlo-instellingen voor automatisch bijwerken nakijken.

Een niet-beschikbaar product bijwerken of verwijderen

Zoek op aliexpress.com naar hetzelfde product, maar dan aangeboden door een andere leverancier. Als u hetzelfde product vindt, kunt je je niet-beschikbare product vervangen door het nieuwe product. Op deze manier kunt u alle bestaande bestellingen met dat product afhandelen en het product blijven verkopen in uw winkel. Zie Producten overschrijven.

Als u hetzelfde product niet kunt vinden, verwijdert u het product uit je Shopify-winkel zodat klanten het niet meer kunnen bestellen. Zie Een product verwijderen.

Bestellingen afhandelen of annuleren die het niet-beschikbare product bevatten

Als u een vervangend product vindt en het niet-beschikbare product vervangt, kunt u alle bestaande bestellingen normaal afhandelen. Zie Bestellingen.

Als u geen vervangend product kunt vinden, zult u de afhandeling van die producten moeten annuleren in uw bestellingen en uw klanten moeten terugbetalen. Zie Bestellingen terugbetalen en annuleren.

Instellingen voor automatisch bijwerken controleren

Zorg ervoor dat uw instellingen voor automatisch bijwerken zijn ingesteld op wat het meest zinvol is voor uw bedrijf voor situaties waarin producten of varianten niet op voorraad zijn. Zie de instellingen voor automatisch bijwerken in Algemene instellingen.