Veelgestelde vragen over Oberlo

Vind antwoorden op vragen over Oberlo.

Wat is dropshipping?

Met dropshipping (ook wel 'directe levering' genoemd) kun je producten verkopen door gebruik te maken van een leverancier die de voorraad voor je bijhoudt en het product voor je verzendt. Je betaalt de groothandelsprijs aan de leverancier en stelt zelf de prijs vast die je klanten te zien krijgen in je Shopify-winkel.

Zie Dropshipping met Oberlo voor meer informatie.

Hoe begin ik met dropshipping met Oberlo?

Als Oberlo en dropshipping nieuw voor je zijn, is het een goed idee om te beginnen met het maken van een account op de Oberlo-website en het volgen van de stapsgewijze instructies voor het opzetten van je winkel. Installeer Oberlo vanuit de Shopify App Store om meteen aan de slag te gaan als je al een Shopify-winkel hebt en je bekend bent met dropshipping.

Nadat je de app hebt geïnstalleerd, kun je rechtstreeks vanuit aliexpress.com producten toevoegen en importeren in je Shopify-winkel.

Hoe krijg ik toegang tot mijn Oberlo-account?

Als je Shopify-winkel is verbonden met een Oberlo-account, is dit account toegankelijk via je Shopify-beheercentrum:

1. Ga vanaf het Shopify-beheercentrum naar Apps.
    1. Klik in het gedeelte Geïnstalleerde apps op Oberlo.

Je kunt ook naar de Oberlo-website gaan en deze openen door op Login te klikken.

Hoe krijg ik betaald?

Alle door Shopify ondersteunde betaalmethoden zijn afhankelijk van externe providers om je transacties te verwerken. Elke provider moet elke betaling verwerken, dus er is meestal een vertraging tussen het moment waarop de klant betaalt voor een bestelling en wanneer je de betaling ontvangt. Nadat de betaling is verwerkt, wordt het aankoopbedrag overgeschreven naar je merchantaccount.

Zie Betaald krijgen voor meer informatie over hoe je wordt betaald.

Hoe kan ik mijn Oberlo-account annuleren?

Verwijder de app uit je Shopify-winkel als je je Oberlo-account wilt annuleren. Installeer de app opnieuw als je Oberlo later weer wilt gebruiken en je producten voor dropshipping worden dan automatisch opnieuw gesynchroniseerd met je Shopify-winkel.

Hoe verander ik het verzendadres van mijn klant?

Het kan zijn dat je een verzendadres moet wijzigen als een klant contact met je opneemt met het verzoek om een bestelling te verzenden naar een ander adres dan het adres dat is opgegeven tijdens het afrekenen.

Als een klant vraagt om het verzendadres te wijzigen voordat de bestelling bij de leverancier is geplaatst, ga naar de bestelpagina en klik op Bewerken naast het verzendadres van de klant:

Het verzendadres van een klant bewerken

Als je het nieuwe adres hebt opgeslagen, wordt dit automatisch bijgewerkt in Oberlo.

Neem rechtstreeks contact op met de leverancier als een klant vraagt om het verzendadres te wijzigen nadat de bestelling is gekocht om het verzendadres te wijzigen.

Hoe verander ik de leverancier voor een bepaald product?

Je kunt je leverancier voor een product wijzigen met behulp van de overschrijvingsfunctie. Als je producten heeft die niet zijn gekocht bij de oorspronkelijke leverancier, word je gevraagd om de varianten te koppelen aan de varianten van de nieuwe leverancier.

Hoe neem ik contact op met een leverancier?

Je kunt contact opnemen met AliExpress-leveranciers door rechtstreeks naar hun onlinewinkel te gaan op aliexpress.com en op Nu contact opnemen te klikken.

Hoe informeer ik leveranciers dat ik gebruikmaak van dropshipping?

Elke keer dat je een bestelling plaatst, biedt Oberlo een aangepast bericht dat naar je AliExpress-leveranciers is verzonden, waarin wordt uitgelegd dat je dropshipping uitvoert.

Ga naar Oberlo > Instellingen > Leveranciers > Aangepast bericht om de aangepaste notitie bij te werken.

Hoe kiest Oberlo de verzendmethode voor mijn bestellingen op de aliexpress.com- betaalpagina?

De Chrome-extensie voor Oberlo controleert je verzendinstellingen in de onderstaande volgorde om te bepalen welke verzendmethode moet worden gebruikt:

1. Alle gepersonaliseerde verzendmethoden voor de producten in de kassa
  2. De standaard verzendmethode, indien beschikbaar
  3. De goedkoopste methode mogelijk voor de bestelling

Hoe voer ik handmatig een bestelling in?

Als een bestelling niet in je Oberlo-account verschijnt, moet je de niet-gesynchroniseerde producten overschrijven en vervolgens een conceptbestelling maken met dezelfde artikelen uit de oorspronkelijke bestelling. De bestelling verschijnt dan in Oberlo en je kunt de producten bij de leverancier kopen.

Kan ik affiliate programs gebruiken bij het verkopen met Oberlo?

Alle betaalde Oberlo-abonnementen kunnen verbinding maken met een Admitad-affiliate-account. Zie Instellingen affiliate program voor meer informatie.

Moeten klanten invoerkosten (douane- of invoerrechten) betalen voor hun bestellingen?

Doorgaans, nee. De meeste leveranciers markeren de pakketten als een Geschenk, wat betekent dat de ontvangende klant geen invoerrechten betaalt. De leverancier kan echter niet garanderen dat dit bij elke bestelling gebeurt. Voeg op de pagina met winkelbeleid een notitie toe waarin je klanten informeert dat importkosten van toepassing kunnen zijn en dat de klant verantwoordelijk is voor de betaling ervan. Zo voorkom je dat klanten onaangenaam verrast worden. Zie Een webpagina toevoegen met je winkelbeleid voor meer informatie over het genereren van winkelbeleid.

Hoe verstuur ik nogmaals een verzendmelding per e-mail?

Dit kan vanaf de pagina Bestellingen in je Shopify-beheercentrum door op de knop E-mail opnieuw verzenden te klikken.

Wat moet ik doen als een product niet meer verkrijgbaar is bij mijn leverancier?

Wanneer leveranciers aliexpress.com verlaten, of hun productaanbod wijzigen, bestaat de kans dat sommige producten in je winkel niet meer kunnen worden besteld door je klanten. Als dit gebeurt, moet je deze producten bijwerken of verwijderen, bestellingen afhandelen of annuleren, en vervolgens je Oberlo-instellingen voor automatisch bijwerken nakijken.

Een niet-beschikbaar product bijwerken of verwijderen

Zoek op aliexpress.com naar hetzelfde product, maar dan aangeboden door een andere leverancier. Als je hetzelfde product vindt, kun je je niet-beschikbare product vervangen door het nieuwe product. Op deze manier kun je alle bestaande bestellingen met dat product afhandelen en het product blijven verkopen in je winkel. Zie Producten overschrijven.

Als je hetzelfde product niet kunt vinden, verwijder het product uit je Shopify-winkel zodat klanten het niet meer kunnen bestellen. Zie Een product verwijderen.

Bestellingen afhandelen of annuleren die het niet-beschikbare product bevatten

Als je een vervangend product vindt en het niet-beschikbare product vervangt, kun je alle bestaande bestellingen normaal afhandelen. Zie Bestellingen.

Als je geen vervangend product kunt vinden, zul je de afhandeling van die producten moeten annuleren in je bestellingen en je klanten moeten terugbetalen. Zie Bestellingen terugbetalen en annuleren.

Instellingen voor automatisch bijwerken controleren

Zorg ervoor dat je instellingen voor automatisch bijwerken zijn ingesteld op wat het meest zinvol is voor je bedrijf voor situaties waarin producten of varianten niet op voorraad zijn. Zie de instellingen voor automatisch bijwerken in Algemene instellingen.