AliExpress-bestellingen beheren

Je kunt je AliExpress-kopersaccount gebruiken om meer details te zien van uw betaalde bestellingen die AliExpress-producten bevatten, geschillen met AliExpress-leveranciers aan de orde stellen en AliExpress-bestellingen annuleren.

Aanvullende informatie over een AliExpress-bestelling bekijken

Stappen:

1. Klik in je AliExpress-kopersaccount op My Orders.
  2. Klik op View Detail naast de bestelling waarvan je meer details wilt zien:
    Gemarkeerde knop View Detail

Een AliExpress-bestelling annuleren

Stappen:

1. Klik in je AliExpress-kopersaccount op My Orders.
  2. Klik op Cancel Order naast de bestelling die u wilt annuleren:
    Gemarkeerde knop Cancel Order
  3. Bevestig het annuleringsverzoek in het dialoogvenster dat wordt weergegeven.

De leverancier beoordeelt het annuleringsverzoek en gaat akkoord met het verzoek, wijst het verzoek af of vraagt om verdere details. Als er overeenstemming wordt bereikt en de bestelling wordt geannuleerd, wordt de transactie geannuleerd en verzendt de leverancier de bestelling niet.

Een geschil aan de orde stellen

Je kunt een geschil over een AliExpress-bestelling aan de orde stellen als het product niet is afgeleverd zoals beschreven, als er problemen zijn met de facturering of als er andere problemen zijn met de bestelling. Als je een geschil aan de orde wilt stellen, volgt je de aanwijzingen in het koperscentrum van AliExpress.

Retouren voor AliExpress-bestellingen verwerken

De meeste AliExpress-leveranciers accepteren geen retourzendingen, dus je moet het beleid van je leverancier controleren voordat je retourzendingen aanbiedt aan je klanten. In plaats daarvan biedt AliExpress terugbetalingen aan via kopersbescherming. Ga voor meer informatie naar de pagina over kopersbescherming.

Als je leverancier geen retourzendingen accepteert, maar je toch retourzendingen aan je klanten wil aanbieden, dan kan je retourzendingen accepteren op je eigen locatie in plaats van bij de leverancier.

Aanbevelingen voor het beheer van retouren en terugbetalingen

• Accepteer retourzendingen in bepaalde omstandigheden - Hoewel AliExpress-leveranciers over het algemeen geen retourzendingen accepteren, kunt je nog steeds retouren naar je huis of kantoor accepteren. Als je klant een artikel wil retourneren dat van goede kwaliteit is, kunt je de retourzending accepteren en het artikel vervolgens naar een toekomstige klant verzenden.
  • Stel een beleid voor terugbetalingen en retouren op - Het publiceren van een duidelijk terugbetalings- en retourbeleid op uw website kan het verwerken van restituties en retouren van klanten sterk vereenvoudigen. Als u een terugbetalings- en retourbeleid wilt maken, volgt u de stappen in Winkelbeleid toevoegen of genereren en past u de tekst van het beleid aan om dit in overeenstemming te brengen met het beleid van uw AliExpress-leverancier(s).
  • Gebruik het geschillenbeheersysteem - Zie Een geschil aan de orde stellen om te lezen hoe u contact kunt opnemen met uw AliExpress-leverancier als er problemen zijn met een bestelling.

Bestellingen exporteren naar CSV of Excel

Je kunt een CSV- of Excel-bestand (XLS) met een lijst met uw bestellingen vanuit uw Oberlo-account exporteren naar een e-mailadres.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Bestellingen.
  2. Klik op Exporteren.
  3. Voer het e-mailadres in waarnaar u het geëxporteerde bestand wilt verzenden.
  4. Selecteer het bestandstype. Je kunt naar een CSV- of Excel-bestand (XLS) exporteren.
  5. Klik op Exporteren.