AliExpress-bestellingen plaatsen en afhandelen met Oberlo

Nadat je een bestelling hebt ontvangen die een AliExpress-artikel bevat, moet je het artikel bij de leverancier kopen. Oberlo helpt het bestelproces te automatiseren door de artikelen en verzendgegevens van de klant toe te voegen aan je AliExpress-betaalpagina. U moet de bestelling echter zelf plaatsen om ervoor te zorgen dat uw klanten het artikel ontvangen.

Controleer of u aan de volgende vereisten voldoet voordat u AliExpress-bestellingen plaatst of afhandelt:

• Je gebruikt een desktop- of laptopcomputer.
  • Je gebruikt de Chrome-browser van Google. Als Chrome niet op uw computer staat, kunt u Chrome downloaden op google.com/chrome.
  • De Chrome-extensie voor Oberlo is toegevoegd aan uw Chrome-browser.
  • U bent aangemeld bij je AliExpress-kopersaccount op AliExpress. Als u geen AliExpress-kopersaccount hebt, kunt u er zich voor aanmelden op AliExpress.
  • Uw AliExpress-winkelwagen is leeg.

Een losse bestelling plaatsen

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar de pagina Orders en ga vervolgens naar de bestelling die je wilt afhandelen.
  2. Klik op Order Product naast de bestelling die u wilt afhandelen:
    Gemarkeerde knop Order Product
  3. Als u wordt doorgestuurd naar AliExpress, controleert u de gegevens van de bestelling.
  4. Voer je betaalgegevens in en klik vervolgens op Bevestigen.
  5. Controleer de bestelling en klik vervolgens op Bestelling plaatsen.

Nadat u het product bij de leverancier hebt gekocht, verandert de status binnen Oberlo van To Order in In Processing.

De leverancier zal de bestelling nu binnen 2-7 dagen verzenden. Lees het gedeelte Bestellingen markeren als vervuld voor informatie over het markeren van de bestelling als afgehandeld nadat de leverancier de artikelen heeft verzonden.

Meerdere bestellingen plaatsen

Als u het Oberlo Basic- of Pro-abonnement hebt, kunt u meerdere bestellingen tegelijk plaatsen. U kunt zoveel bestellingen tegelijk in Oberlo plaatsen als u maar wilt, maar AliExpress laat je maar voor 40 bestellingen tegelijk betalen.

Als u bijvoorbeeld 100 bestellingen wil plaatsen, kunt u ze allemaal via Oberlo plaatsen en er vervolgens in AliExpress voor betalen via twee betalingen van 40 bestellingen en één betaling van 20 bestellingen.

Als u een Starter-abonnement heeft en deze functie wilt gebruiken, kunt u Uw abonnement wijzigen.

Alle toepasselijke gepersonaliseerde verzendmethoden worden gebruikt bij het verwerken van meerdere bestellingen. De overige bestellingen die worden verwerkt, gebruiken de standaard verzendmethode of de goedkoopste methode als de standaardmethode niet beschikbaar is. Zie Instellingen van leveranciers om uw verzendinstellingen te wijzigen.

Wanneer u meerdere bestellingen tegelijk in Oberlo plaatst, wordt in je browser een nieuw AliExpress-tabblad geopend waar de bestellingen worden verwerkt. Als u het tabblad sluit, worden de bestellingen niet meer verwerkt. De voortgang van uw bestellingen die worden verwerkt, wordt weergegeven in Oberlo. Als u meer details over de voortgang wil bekijken, klik je op de link Statuspagina in het dialoogvenster. Nadat elke bestelling is verwerkt, krijgt deze een Ali-bestelnummer en verandert de status van To order in In processing.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar de pagina Orders.
  2. Kies de bestellingen die je wil vervullen met een van de volgende methoden: - Als u specifieke bestellingen wil selecteren om te vervullen, schakel je het selectievakje naast elk daarvan in.

• Als u alle niet-vervulde bestellingen op de pagina wil vervullen, selecteer je # bestellingen worden weergegeven.
  3. Klik op Plaats # AliExpress-bestellingen.

4. Als er een fout optreedt bij het verwerken van een van de bestellingen, wordt de bestelling niet meer verwerkt totdat u de fout hebt opgelost. Zie Foutmeldingen bij bulkbestellingen oplossen voor meer informatie over elke fout.

5. Nadat alle bestellingen zijn verwerkt, klik je op Betalen voor alle bestellingen in het dialoogvenster voor bestellingsverwerking.

6. Optioneel: Als u de verzendmethode voor een bestelling wil wijzigen, klik je in het gedeelte Bestelling controleren op de verzendmethodelink naast de bestelling en kies je een nieuwe methode.

Gemarkeerde verzendmethodelink op de AliExpress-betaalpagina

7. Voltooi uw betaling voor de bestellingen op de aliexpress.com- betaalpagina.

De leverancier zal de bestelling binnen 2-7 dagen verzenden. Lees het gedeelte Bestellingen markeren als vervuld voor informatie over het markeren van de bestelling als afgehandeld nadat de leverancier de artikelen heeft verzonden.

Foutmeldingen bij bulkbestellingen oplossen

Wanneer u meerdere bestellingen plaatst, kunnen in het dialoogvenster voor bulkbestellingen de volgende fouten worden weergegeven:

• Uw aandacht is nodig - Een product kan niet aan de AliExpress-betaalpagina worden toegevoegd. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als een product op AliExpress niet meer op voorraad is.

Klik in het dialoogvenster voor bestellingsverwerking op Oplossen voor meer informatie. Je wordt dan naar de AliExpress-pagina geleid van het product dat niet kan worden besteld. Als u de bestelling wil overslaan, klik je in het dialoogvenster Chrome-extensie voor Oberlo op Bestelling overslaan. De bestelling wordt gemarkeerd als Failed op de statuspagina van de bestellingsverwerking.

U kunt varianttoewijzing gebruiken om te proberen het product aan een nieuwe leverancier te koppelen, zodat de bestelling later opnieuw kan worden geprobeerd. Zie Producten combineren via varianttoewijzing voor meer informatie.

Als er geen andere leveranciers zijn die het product hebben, moet je de situatie met uw klant oplossen. U kunt bijvoorbeeld contact opnemen met de klant en vragen of hij een andere variant van het product wil, of dat het bedrag dat hij heeft betaald wordt afgetrokken van de prijs van een ander product in uw winkel. Als uw klant geen ander product wil, moet je de bestelling annuleren en terugbetalen.

• Kan geen verzendgegevens invullen - Oberlo kan het verzendadres van een klant niet toevoegen aan de AliExpress-betaalpagina.

Klik in het dialoogvenster voor bestellingsverwerking op Oplossen om de situatie op te lossen. Je wordt dan naar de AliExpress-betaalpagina gebracht, waar je de ontbrekende gegevens kunt toevoegen. Nadat je de gegevens hebt ingevoerd, klik je op Opslaan en verzenden naar dit adres.

Als u de gegevens niet hebt, klik dan in het dialoogvenster Chrome-extensie voor Oberlo op Bestelling overslaan. Oberlo slaat de bestelling over, de bestelling wordt gemarkeerd als Failed en Oberlo gaat verder met het verwerken van alle andere bestellingen in de wachtrij. U kunt vervolgens contact opnemen met de klant voor de juiste gegevens en de bestelling later opnieuw proberen.

• Captcha oplossen - AliExpress vereist dat je een CAPTCHA oplost voordat de bestellingsverwerking kan doorgaan.

Klik in het dialoogvenster voor bestellingsverwerking op Oplossen om de situatie op te lossen. Je wordt dan naar de AliExpress-betaalpagina geleid. In het dialoogvenster Chrome-extensie voor Oberlo los je de CAPTCHA op en klik je op Oplossen.

Markeer bestelling als vervuld

Als uw leverancier de producten heeft verzonden, kunt u de bestellingen markeren als vervuld. Als u uw klanten automatisch een verzendbevestiging per e-mail wilt sturen wanneer u een bestelling als afgehandeld markeert, raadpleegt u Verzendmeldingen. U kunt bestellingen op de volgende manieren als afgehandeld markeren:

Bestellingen afhandelen binnen Oberlo

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar de pagina Orders.
  2. Klik naast elke bestelling die u wilt afhandelen op Krijg een trackingcode:
    Gemarkeerde knop Get Tracking Code

Bestellingen afhandelen binnen uw AliExpress-account

Ga in uw AliExpress-kopersaccount naar My Orders en gebruik een van de volgende methoden:

• Eén bestelling als afgehandeld markeren - Klik op Send details naast de bestelling die u wilt afhandelen:
    Gemarkeerde knop Send details
  • Alle bestellingen op de huidige pagina als afgehandeld markeren - Klik op Sync this page.
  • Alle bestellingen als afgehandeld markeren - Klik op Sync all orders.

Bestellingen handmatig afhandelen

U kunt elke bestelling met AliExpress-artikelen die door de leverancier zijn verzonden, handmatig afhandelen door de trackingcode van de AliExpress-bestelling in je Oberlo-bestelling te plakken.

Stappen:

1. Ga in uw kopersaccount van AliExpress naar het gedeelte My Orders.
  2. Zoek de bestelling die je als afgehandeld wilt markeren en klik op Track Order.
  3. Kopieer het trackingnummer.
  4. Ga naar het dashboard van Oberlo.
  5. Ga naar de pagina Orders en klik op Mark as Shipped naast de bestelling die u wilt afhandelen.
  6. Plak de trackingcode in het tekstveld en klik op Save.