Stappen om je eerste bestelling te verwerken

Voordat je je eerste Oberlo-bestelling bij je leverancier plaatst, moet je eerst enkele instellingen in Oberlo en op je computer controleren. Nadat je de bestelling hebt geplaatst, moet je wachten totdat je leverancier de bestelling verwerkt en verzendt voordat hij je bestelling als afgehandeld markeert. Het kan een paar dagen duren voordat je leverancier je bestelling verzendt, wat betekent dat dit proces enkele dagen kan duren om te voltooien.

Controleer de instellingen van je Oberlo-account

Controleer je accountinstellingen, zoals het bericht dat je naar leveranciers stuurt wanneer je bij AliExpress bestelt, voordat je je eerste bestelling verwerkt.

Algemene instellingen

1. Ga vanuit je Oberlo-dashboardnaar Instellingen.
  2. Geef in het gedeelte Informeer klanten over verzonden bestellingen op of je de klant elke keer een e-mail wil sturen wanneer er nieuwe informatie over de verzendstatus is, zoals de bestelling die wordt verzonden of een trackingnummer dat aan de bestelling wordt toegevoegd.
  3. Wijzigingen opslaan.

Leveranciersinstellingen

1. Ga vanuit je Oberlo dashboard naar Instellingen en klik vervolgens op Leveranciers.
  2. Maak in het gedeelte AliExpress alle gepersonaliseerde verzendmethoden en stel de standaard verzendmethode in.
  3. Bekijk de Aangepaste notitie die naar leveranciers wordt verzonden wanneer je een bestelling plaatst via AliExpress.
  4. Wijzigingen opslaan.

Instellingen voor klantcommunicatie

1. Ga vanuit je Oberlo dashboard naar Instellingen en klik vervolgens op Anders.
  2. Zorg ervoor dat het Beantwoorden e-mailadres een e-mailadres is dat je wil gebruiken wanneer klanten via Oberlo e-mails van je winkel ontvangen.
  3. Wijzigingen opslaan.

Bereid je computer voor om de bestelling te plaatsen

Zorg ervoor dat je aan de vereisten voldoet voor het plaatsen van een bestelling bij Oberlo.

Stappen:

1. Zorg ervoor dat je een laptop of een desktopcomputer gebruikt. Je kan geen bestellingen verwerken via Oberlo op mobiele apparaten, zoals iPhones, iPads of Android-apparaten.
  2. Zorg ervoor dat je de Google Chrome-internetbrowser gebruikt. Als Chrome niet op je computer staat, kan je Chrome downloaden op google.com/chrome.
  3. Controleer of de Chrome-extensie voor Oberlo is toegevoegd aan je Chrome-browser.
  4. Open een nieuw tabblad in Google Chrome en log in bij je kopersaccount van AliExpress bij aliexpress.com. Als je geen AliExpress-kopersaccount hebt, kan je je er voor aanmelden op AliExpress.
  5. Zorg ervoor dat je winkelwagen op aliexpress.com leeg is.

Plaats je bestelling

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar de pagina Bestellingen en ga vervolgens naar de bestelling die je wil afhandelen.
  2. Klik op Product bestellen naast de bestelling die je wil afhandelen.
    Gemarkeerde knop Order Product
  3. Als u wordt doorgestuurd naar AliExpress, controleert u de gegevens van de bestelling.
  4. Voer je betaalgegevens in en klik vervolgens op Bevestigen.
  5. Controleer de bestelling en klik vervolgens op Bestelling plaatsen.

Nadat u het product bij de leverancier hebt gekocht, verandert de status binnen Oberlo van To Order in In Processing.

De bestelling markeren als afgehandeld

Nadat je jouw bestelling hebt geplaatst, moet je wachten totdat de leverancier de bestelling aan zijn kant heeft afgehandeld. Wanneer een leverancier je bestelling afhandelt, ontvang je een e-mailbevestiging en moet je jouw klanten laten weten dat hun bestelling is verzonden. De meeste leveranciers bieden informatie over het volgen van verzending, maar ze doen dat niet allemaal. Kies een van de onderstaande afhandelingsmethoden op basis van het feit of je leverancier een traceringscode heeft verstrekt.

Als je leverancier traceringsinformatie heeft verstrekt

Je moet zijn aangemeld bij je kopersaccount van AliExpress voordat je om traceringsgegevens vraagt.

Stappen:

1. Ga naar het dashboard van Oberlo.
  2. Klik op Bestellingen.
  3. Klik op Traceringscode ontvangen naast de bestelling die je wil vervullen.

Je kan ook naar je pagina Mijn bestellingen in je AliExpress-account gaan en klikken op Details verzenden, Deze pagina synchroniseren of Alle bestellingen synchroniseren.

Als je leverancier geen traceringsinformatie heeft verstrekt

1. Ga naar het dashboard van Oberlo.
  2. Klik op Bestellingen.
  3. Klik op Markeren als verzonden naast de bestelling die je wil afhandelen.
  4. Kies of je een bevestigingsmail naar de klant wil verzenden door Stuur een meldingsmail naar de klant in te schakelen.
  5. Klik op Markeren als verzonden.

Controleer de bestelling

Door de voortgang van je bestellingen in de gaten te houden, kan je een goede ervaring voor je klanten creëren als zich vertragingen voordoen. Als traceringsinformatie wordt verstrekt door je leverancier, kan je de bestellingen van je klanten zelf bijhouden en ervoor zorgen dat ze volgens je planning in het door jou geadverteerde tijdsbestek arriveren.

Als je je realiseert dat een bestelling niet op tijd aankomt, kan je contact opnemen met de klant om misschien vooraf een korting of terugbetaling aan te bieden om het vertrouwen in jouw merk te vergroten en de kans dat je klant weer iets bij je koopt te vergroten.