Stappen om uw eerste bestelling te verwerken

Voordat je je eerste Oberlo-bestelling bij uw leverancier plaatst, moet u eerst enkele instellingen in Oberlo en op uw computer controleren. Nadat u de bestelling heeft geplaatst, moet u wachten totdat uw leverancier de bestelling verwerkt en verzendt voordat hij uw bestelling als afgehandeld markeert. Het kan een paar dagen duren voordat uw leverancier uw bestelling verzendt, wat betekent dat dit proces enkele dagen kan duren om te voltooien.

Controleer de instellingen van uw Oberlo-account

Controleer je accountinstellingen, zoals het bericht dat u naar leveranciers stuurt wanneer u bij AliExpress bestelt, voordat je je eerste bestelling verwerkt.

Algemene instellingen

1. Ga vanuit uw Oberlo-dashboardnaar Instellingen.
  2. Geef in het gedeelte Informeer klanten over verzonden bestellingen op of u de klant elke keer een e-mail wil sturen wanneer er nieuwe informatie over de verzendstatus is, zoals de bestelling die wordt verzonden of een trackingnummer dat aan de bestelling wordt toegevoegd.
  3. Wijzigingen opslaan.

Leveranciersinstellingen

1. Ga vanuit uw Oberlo dashboard naar Instellingen en klik vervolgens op Leveranciers.
  2. Maak in het gedeelte AliExpress alle gepersonaliseerde verzendmethoden en stel de standaard verzendmethode in.
  3. Bekijk de Aangepaste notitie die naar leveranciers wordt verzonden wanneer u een bestelling plaatst via AliExpress.
  4. Wijzigingen opslaan.

Instellingen voor klantcommunicatie

1. Ga vanuit je Oberlo dashboard naar Instellingen en klik vervolgens op Anders.
  2. Zorg ervoor dat het Beantwoorden e-mailadres een e-mailadres is dat u wiltgebruiken wanneer klanten via Oberlo e-mails van je winkel ontvangen.
  3. Wijzigingen opslaan.

Bereid je computer voor om de bestelling te plaatsen

Zorg ervoor dat u aan de vereisten voldoet voor het plaatsen van een bestelling bij Oberlo.

Stappen:

1. Zorg ervoor dat u een laptop of een desktopcomputer gebruikt. Je kunt geen bestellingen verwerken via Oberlo op mobiele apparaten, zoals iPhones, iPads of Android-apparaten.
  2. Zorg ervoor dat u de Google Chrome-internetbrowser gebruikt. Als Chrome niet op je computer staat, kun je Chrome downloaden op google.com/chrome.
  3. Controleer of de Chrome-extensie voor Oberlo is toegevoegd aan je Chrome-browser.
  4. Open een nieuw tabblad in Google Chrome en log in bij je kopersaccount van AliExpress bij aliexpress.com. Als je geen AliExpress-kopersaccount heeft, kunt uzich er voor aanmelden op AliExpress.
  5. Zorg ervoor dat je winkelwagen op aliexpress.com leeg is.

Plaats je bestelling

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar de pagina Bestellingen en ga vervolgens naar de bestelling die u wil afhandelen.
  2. Klik op Product bestellen naast de bestelling die u wil afhandelen.
    Gemarkeerde knop Order Product
  3. Als u wordt doorgestuurd naar AliExpress, controleert u de gegevens van de bestelling.
  4. Voer uw betaalgegevens in en klik vervolgens op Bevestigen.
  5. Controleer de bestelling en klik vervolgens op Bestelling plaatsen.

Nadat u het product bij de leverancier heeft gekocht, verandert de status binnen Oberlo van To Order in In Processing.

De bestelling markeren als afgehandeld

Nadat je je bestelling heeft geplaatst, moet u wachten totdat de leverancier de bestelling aan zijn kant heeft afgehandeld. Wanneer een leverancier je bestelling afhandelt, ontvang je een e-mailbevestiging en moet je je klanten laten weten dat hun bestelling is verzonden. De meeste leveranciers bieden informatie over het volgen van verzending, maar ze doen dat niet allemaal. Kies een van de onderstaande afhandelingsmethoden op basis van het feit of je leverancier een traceringscode heeft verstrekt.

Als u leverancier traceringsinformatie heeft verstrekt

U moet zijn aangemeld bij uw kopersaccount van AliExpress voordat u om traceringsgegevens vraagt.

Stappen:

1. Ga naar het dashboard van Oberlo.
  2. Klik op Bestellingen.
  3. Klik op Traceringscode ontvangen naast de bestelling die u wil vervullen.

U kunt ook naar uw pagina Mijn bestellingen in uw AliExpress-account gaan en klikken op Details verzenden, Deze pagina synchroniseren of Alle bestellingen synchroniseren.

Als uw leverancier geen traceringsinformatie heeft verstrekt

1. Ga naar het dashboard van Oberlo.
  2. Klik op Bestellingen.
  3. Klik op Markeren als verzonden naast de bestelling die u wil afhandelen.
  4. Kies of u een bevestigingsmail naar de klant wil verzenden door Stuur een meldingsmail naar de klant in te schakelen.
  5. Klik op Markeren als verzonden.

Controleer de bestelling

Door de voortgang van uw bestellingen in de gaten te houden, kunt u een goede ervaring voor uw klanten creëren als zich vertragingen voordoen. Als traceringsinformatie wordt verstrekt door uw leverancier, kunt u de bestellingen van uw klanten zelf bijhouden en ervoor zorgen dat ze volgens u planning in het door u geadverteerde tijdsbestek arriveren.

Als u realiseert dat een bestelling niet op tijd aankomt, kunt u contact opnemen met de klant om misschien vooraf een korting of terugbetaling aan te bieden om het vertrouwen in uw merk te vergroten en de kans dat uw klant weer iets bij u koopt te vergroten.