Producten toevoegen en importeren

Als je hebt besloten welke producten je wilt verkopen, kun je deze toevoegen aan je Shopify-winkel. Je moet de producten eerst toevoegen aan je importlijst in Oberlo en ze vervolgens importeren in je winkel.

Je kunt producten aan je importlijst toevoegen door te zoeken op het Oberlo-dashboard of door de Oberlo Chrome-extensie te gebruiken tijdens het browsen op aliexpress.com.

Voeg producten toe van de Oberlo-zoekopdracht

1. Open je Oberlo-dashboard.
  2. Zoek met behulp van de zoekbalk naar producten die je aan je winkel wilt toevoegen.
  3. Plaats de cursor op het product als je een product vindt dat je wilt toevoegen en klik op Toevoegen aan importlijst.

Nadat je de producten hebt toegevoegd, moet je de productgegevens bewerken voordat je ze importeert in je Shopify-winkel.

Producten toevoegen vanaf aliexpress.com

Voordat je producten aan je winkel toevoegt terwijl je rondkijkt op aliexpress.com, is het belangrijk dat je aan de volgende criteria voldoet:

Stappen:

1. Ga in de Chrome-browser naar aliexpress.com op een computer.
  2. Navigeer naar een product dat je aan je winkel wilt toevoegen.
  3. Klik op het Oberlo-pictogram in de rechterbenedenhoek om het product aan je importlijst in Oberlo toe te voegen:
    Gemarkeerde knop met Oberlo-logo

Bewerk de productdetails nadat je de producten hebt toegevoegd en voordat je ze importeert naar je Shopify-winkel. Het wijzigen van je productdetails, zoals de productnaam en beschrijving, maakt ze uniek en aantrekkelijker voor je klanten dan de standaard Oberlo-details.

Producten in je importlijst importeren naar je Shopify-winkel

Bewerk de productgegevens voordat je producten uit Oberlo importeert om ze uniek te maken voor je winkel en merk. Wanneer je klaar bent om producten in je Shopify-winkel te importeren, kun je dit doen vanaf de pagina Lijst importeren.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Lijst importeren.

2. Kies uit de volgende opties:

- Als je producten afzonderlijk wilt importeren, klik op Naar winkel importeren naast het product dat je wilt importeren. - Om producten in bulk te importeren, selecteer meerdere producten en klik op Alles naar de winkel importeren:

Gemarkeerde knop Alles naar de winkel importeren

Je geïmporteerde producten verschijnen op de pagina Producten in het Shopify-beheercentrum.

Productvarianten importeren naar je Shopify-winkel

Als je niet alle varianten van een product in je winkel wilt importeren, kun je de afzonderlijke varianten die je wilt verkopen importeren. Sommige producten kunnen honderden varianten hebben en misschien wil je maar een paar van die varianten in je Shopify-winkel verkopen.

Je wilt bijvoorbeeld een hoesje voor een mobiele telefoon verkopen, maar deze heeft 40 varianten:

Telefoonhoesje met 40 varianten
Je verwijdert dan het vinkje bij de varianten die je niet wilt verkopen en de resterende varianten importeer je in je Shopify-winkel.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Lijst importeren.
  2. Klik naast het product dat je wilt importeren op het tabblad Varianten.
  3. Verwijder het vinkje bij de varianten die je niet wilt verkopen en klik op Naar winkel importeren.

Je geïmporteerde producten worden weergegeven op de pagina Producten in je Shopify-beheercentrum.