Productgegevens bewerken in Oberlo

De producten die je toevoegt uit je importlijst, bevatten al gegevens van de leverancier. Sommige gegevens zijn mogelijk niet relevant en zijn soms overbodig voor je klanten.

Je kunt de productgegevens bewerken vóór of na het importeren van de producten. Je kunt de gegevens bewerken in de importlijst voordat u ze importeert. Als de producten al zijn geïmporteerd, kunt u de gegevens aanpassen in de Shopify-beheerder.

Titel en beschrijving van product wijzigen

Je kunt een producttitel wijzigen op de pagina Import List in uw Oberlo-beheerder. Als u een productbeschrijving wilt wijzigen, klikt u op het tabblad Description voor het product dat u wilt bijwerken.

• Titel, de naam voor je product zoals je wilt dat je klanten het zien. Wijzig de standaardtitels die afkomstig zijn van Oberlo omdat ze voor bedrijven zijn geschreven, niet voor consumenten. Unieke en aantrekkelijke producttitels zullen eerder tot verkoop leiden dan de standaardtitels.

• Beschrijving, de beschrijving voor uw product. In dit gebied wordt de RTF-editor gebruikt, zodat u uw tekst kunt opmaken. Beschrijf uw producten in detail om uw potentiële klanten te informeren. Maak uw eigen productbeschrijvingen om uw producten uniek te maken voor zoekmachines.

Productvarianten bewerken

Je kunt een productvariant in Oberlo bewerken op de pagina Import List door op het tabblad Variant te klikken voor het product dat je wilt bijwerken.

Productgewichten aanpassen

Als je op gewicht gebaseerde verzendtarieven instelt, moet je gewichten toevoegen aan je producten. Als je leverancier geen gewichten voor producten aanlevert, is het gebruik van op prijzen gebaseerde verzendtarieven een andere optie.

Je kunt productgewichten toevoegen tijdens een productimport of nadat de producten zijn geïmporteerd.

Productgewichten toevoegen tijdens een productimport

Voordat u gewichten kunt toevoegen tijdens het importeren van een product, moet u Stel de maateenheid in voor het productgewicht inschakelen.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar de pagina Instellingen.
  2. Schakel Stel de maateenheid in voor het productgewicht in.
  3. Selecteer in het vervolgkeuzemenu de eenheid die u wilt gebruiken voor productgewichten en klik vervolgens op Instellingen opslaan.

Nadat deze instelling is ingeschakeld, kunt u tijdens een productimport gewichten toevoegen aan producten en varianten in de kolom Gewicht van het tabblad Varianten. Zie Producten in uw importlijst importeren naar uw Shopify-winkel voor meer informatie.

Productgewichten toevoegen na een productimport

Als je je producten al hebt geïmporteerd, kunt u de producten in je Shopify-beheerder bewerken om productgewichten toe te voegen. Zie Productdetails voor meer informatie.

Producttypen wijzigen en tags toevoegen

Je kunt het type en labels wijzigen op de pagina Import List in Oberlo.

• Producttype: een categorie voor het product die je kunt gebruiken om producten te ordenen. Je kunt het producttype gebruiken als een voorwaarde voor het maken van een geautomatiseerde collectie.

• Tags: tags zijn doorzoekbare trefwoorden die u aan uw product kunt koppelen. Tags kunnen klanten helpen om uw product te vinden via een zoekopdracht in uw online winkel. Je kunt ze ook gebruiken om geautomatiseerde collecties te maken. Zie Tags toevoegen of verwijderen voor meer informatie over het toevoegen of verwijderen van tags.

Producten toevoegen aan collecties

Je kunt je producten groeperen in collecties om het voor klanten eenvoudiger te maken om ze per categorie te vinden. Hier zijn enkele voorbeelden van collecties die u zou kunnen maken:

• heren-, dames- of kinderkleding
  • woonartikelen van een bepaald type, zoals lampen, kussens of vloerkleden
  • artikelen in de uitverkoop
  • seizoensgebonden artikelen zoals kerstkaarten en decoraties

Wanneer u een collectie maakt, wordt deze in je online winkel weergegeven als een galerie met de producten die u eraan hebt toegevoegd. Klanten kunnen op een productafbeelding klikken in de collectie om naar de pagina van dat product te gaan.

Hieronder volgt de basisprocedure voor het toevoegen van een collectie. Lees hier meer over het maken van een geautomatiseerde collectie of het maken van een handmatige collectie.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Producten > Collecties.

2. Klik op Collectie maken op de pagina Collecties.

3. Voer de gegevens in van de collectie.

4. Klik op Collectie opslaan.

Zie Collecties voor informatie over het toevoegen van producten aan collecties.

Je kunt de collectie voor een product wijzigen op de pagina Lijst importeren in Oberlo. In de vervolgkeuzelijst worden alleen handmatige Shopify-collecties weergegeven. Producten die aan de vereisten van automatische collecties voldoen, worden automatisch toegewezen.

Productafbeeldingen kiezen

Wanneer je een product importeert naar Shopify, worden er hoogwaardige productafbeeldingen meegeleverd. Je kunt kiezen welke afbeeldingen je klanten zien bij het bekijken van je producten en varianten. Zie Productafbeeldingen voor informatie over productafbeeldingen.