Oberlo-producten overschrijven en verwijderen

Leveranciers kunnen de producten die ze verkopen op elk gewenst moment wijzigen of hun voorraad kan opraken voor een bepaalde periode. Wanneer deze situaties zich voordoen, kan je het product overschrijven om het via een nieuwe leverancier te laten leveren of het product uit je winkel verwijderen. Wanneer je een product overschrijft, kan je de leverancier voor je huidige bestellingen wijzigen of de leverancier en productdetails voor huidige en toekomstige bestellingen wijzigen.

Een product overschrijven voor lopende bestellingen

Je kan de leverancier voor producten op bestaande bestellingen wijzigen, terwijl je je oorspronkelijke leverancier behoudt voor toekomstige bestellingen. Alleen bestellingen die de status To order hebben, kunnen worden overschreven.

Stel dat een nieuwe leverancier een verkoop uitvoert op een product dat je normaal gesproken bij een andere leverancier koopt. Je kan je bestaande bestellingen overschrijven om deze nieuwe leverancier te gebruiken en voordeel te halen uit de verkoop, maar je kunt je oorspronkelijke leverancier behouden voor toekomstige bestellingen nadat de verkoop is geëindigd. Als er zich een nieuwe leverancier aandient met een lagere normale prijs, overweeg dan om het product te overschrijven voor huidige en toekomstige bestellingen.

Het overschrijven van producten voor lopende bestellingen heeft geen invloed op je originele product. De product-URL, titel, beschrijving en afbeeldingen blijven hetzelfde. Eventuele toekomstige bestellingen die je ontvangt, gebruiken de oorspronkelijke leverancier.

Stappen:

1. Zoek naar een product om het bestaande product te vervangen en voeg het toe aan je winkel. Raadpleeg Producten toevoegen en importeren voor meer informatie.
  2. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Bestellingen.
  3. Klik naast het product dat je wil overschrijven op Productbestelling overschrijven.
  4. Geef bij Overschrijven met de titel van het nieuwe product op.
  5. Selecteer de bijbehorende variant.
  6. Kies of je deze wijziging wil toepassen op alle niet-uitgevoerde bestellingen.
  7. Klik op Product overschrijven.

Een product overschrijven voor lopende en toekomstige bestellingen

Je kunt de overschrijvingsfunctie in Oberlo gebruiken om oude producten te vervangen door nieuwe en daarbij de product-JeRL en statistieken van het oude product te behouden. Tijdens het overschrijven kunt je de details, prijzen en afbeeldingen voor het product bijwerken. Er zijn verschillende redenen voor het overschrijven van een product, zoals:

• Je wilt uw bestaande AliExpress-producten verbinden met uw Oberlo-account.
  • Je wilt een product dat niet meer is gesynchroniseerd met Oberlo, opnieuw synchroniseren in Shopify.
  • Je wilt de leverancier voor het product wijzigen.

Stappen:

1. Zoek naar een product om het bestaande product te vervangen en voeg het toe aan uw importlijst.

2. Klik in de zijbalk op Lijst importeren.

3. Klik op Meer acties > Selecteer product om te overschrijven voor het product dat u wilt bijwerken.

4. Zoek in het gedeelte Bestaand product naar het product dat u wilt overschrijven en selecteer het vervolgens.

5. Controleer of u de titel, de beschrijving en afbeeldingen wilt overschrijven.

6. Klik op Overschrijven.

7. Klik op Importeren en negeren.

8. Als er openstaande bestellingen zijn die niet naar een leverancier zijn verzonden, selecteert u de nieuwe variant die overeenkomt met het product.

9. Klik op Overschrijven.

Je bestaande productvarianten worden hersteld naar de standaardwaarden voor elk product dat u overschrijft. Als u wijzigingen wilt aanbrengen, past u uw varianten aan in de importlijst voordat u de overschrijving bevestigt.

Als er bestellingen zijn geplaatst terwijl het product niet werd gesynchroniseerd, verschijnen die bestellingen niet in Oberlo. Je moet die bestelling maken door een conceptbestelling toe te voegen in Shopify.

Product verwijderen

Je kunt Oberlo-producten uit uw winkel verwijderen door ze weg te halen vanuit de Shopify-beheerder of het Oberlo-dashboard.

Een product verwijderen in Shopify

Als je een product in je Shopify-beheerder verwijdert, wordt het ook verwijderd uit je Oberlo-account. Zie Een product verwijderen om een product vanuit je Shopify-beheerder te verwijderen.

Een product verwijderen in Oberlo

Wanneer u een product in Oberlo verwijdert, kunt u het ook uit je Shopify-beheerder verwijderen.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Mijn producten.
  2. Klik naast het product dat u wilt verwijderen op het vervolgkeuzemenu Acties en klik op Verwijder dit product.
  3. Optioneel: Als u het product ook uit uw Shopify-beheerder wilt verwijderen, schakelt u het selectievakje Verwijder ook dit product uit mijn Shopify-winkel in.
  4. Klik op Product verwijderen.