Prijzen voor uw producten instellen en beheren

Wanneer u producten van leveranciers importeert, worden de oorspronkelijke prijzen ook geïmporteerd in het Shopify-beheercentrum. Om winst te maken op de verkoop van deze producten, moet je de prijzen in uw Shopify-winkel verhogen. U kunt productprijzen handmatig instellen of algemene prijsregels instellen voor automatische prijsverhoging.

De oorspronkelijke prijs van de producten die u dropshipt, staat bekend als de 'productkosten'. Dit is hoeveel u de leverancier betaalt wanneer u een bestelling plaatst.

Om uw bedrijf winstgevend te maken, moet u bepalen wat de totale kosten van je producten zullen zijn en vervolgens de prijsverhogingen of marges daarvoor instellen. De winst is het verschil tussen het bedrag dat de klant heeft betaald en de kosten van het product (het bedrag dat u de leverancier hebt betaald).

Strategie voor de prijsbepaling van je producten

Beschouw de volgende aspecten bij de prijsbepaling van uw producten:

• De kosten van de producten die u verkoopt - Productkosten kunnen helpen om de prijs voor een product te bepalen. Als de productkosten bijvoorbeeld lager zijn dan $ 5,00 kunt u deze, afhankelijk van de productcategorie en het type, vier of vijf keer over de kop laten gaan en verkopen voor $ 20,00 - $ 25,00. Op deze manier maakt je $ 20,00 winst, afhankelijk van verzendkosten en andere kosten.

• Andere uitgaven of bedrijfskosten, zoals marketingkosten, uw Shopify-abonnement en transactiekosten: Houd rekening met deze kosten bij het vaststellen van prijzen voor uw producten. Dit zijn noodzakelijke bedrijfskosten, dus het is belangrijk dat uw prijs deze kosten op zijn minst dekt.

• Prijzen van concurrenten voor vergelijkbare producten: Een bezoekje aan winkels die vergelijkbare producten verkopen, kan helpen om de gemiddelde prijs te bepalen van de producten die u verkoopt, zodat u uw prijzen hierop kunt aanpassen.

Zie Voorbeeld: prijzen instellen voor een productlijn voor een uitgebreid voorbeeld van het instellen van uw prijzen.

Productprijzen handmatig instellen voor dropshipping

U kunt productprijzen handmatig instellen in zowel Shopify als Oberlo. We raden u aan uw productprijzen in Oberlo in te stellen voordat u producten importeert in Shopify. Als u uw producten al hebt geïmporteerd in Shopify, kunt u uw productprijzen instellen in Shopify.

Productprijzen instellen in Oberlo

Wanneer u producten aan uw importlijst hebt toegevoegd, kunt u productprijzen handmatig instellen in Oberlo.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Lijst importeren.
  2. Klik naast het product dat u wilt bijwerken op het tabblad Varianten.
  3. Stel de prijzen van de varianten in: - Als u de prijs van elke variant afzonderlijk wilt wijzigen, doet je dit in de kolom Prijs van de variant.
    • Als u voor alle varianten dezelfde prijs wilt instellen, klikt u op het vervolgkeuzemenu Alle prijzen wijzigen, klikt u op Stel nieuwe waarde in en voert u de nieuwe prijs in. Klik vervolgens op Toepassen.

Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Productprijzen instellen in Shopify

Stel productprijzen handmatig in Shopify in nadat u uw producten uit Oberlo hebt geïmporteerd.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Producten > Alle producten.

2. Klik op de naam van het product dat u wilt bijwerken.

3. Voer in het gedeelte Varianten in de kolom Prijs de prijs in die je voor de verschillende varianten van het product wilt vragen en klik op Opslaan.

Algemene prijsregels instellen

U kunt algemene prijsregels gebruiken om prijzen voor uw producten in bulk in te stellen. U kunt algemene prijsregels instellen in het gedeelte Global Pricing Rules van uw Oberlo-instellingen.

Een productprijsregel toevoegen

U kunt de prijs voor al uw producten instellen door een productprijsregel te gebruiken. Er zijn twee soorten productprijsregels:

• Vermenigvuldiger - Vermenigvuldigt de productkosten van de leverancier met het getal dat je opgeeft. Een product waarvan de productkosten van de leverancier bijvoorbeeld $ 2,00 bedragen en de vermenigvuldiger 3 is, heeft in uw Shopify-winkel een prijs van $ 6,00.

• Vaste prijsverhoging - Voegt een vast bedrag toe aan de productkosten van de leverancier. Een product waarvan de productkosten van de leverancier bijvoorbeeld $ 2,00 bedragen en de vaste prijsverhoging 3 is, heeft in uw Shopify-winkel een prijs van $ 5,00.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Instellingen en klik op Algemene prijsregels.
  2. Selecteer bij Your product price in de sectie Product cost een regeltype in de vervolgkeuzelijst.
  3. Voeg een bedrag toe voor de productkostenregel:
    Productkosten algemene prijsregel
  4. Klik op Instellingen opslaan.

Een prijsregel voor een product is alleen van toepassing op producten die zijn toegevoegd nadat u de regel hebt gemaakt. Als u de regel wilt toepassen op producten in je importlijst of producten die u al in uw winkel hebt, klikt u op Prijsregels toepassen op bestaande producten.

Een regel voor productprijsvergelijking toevoegen

U kunt een productvergelijkingsprijs instellen om de productverkoop in uw Shopify-winkel te simuleren. Als de kosten van uw leverancier bijvoorbeeld $ 10,00 zijn en je de productkosten met een factor drie verhoogt, wordt de prijs van dit product $ 30. Als u de kosten verhoogt met een factor zes, verschijnt het product in uw Shopify-winkel met een kostenvermindering vanaf $ 60.

Prijsvergelijkingsregel product

De ingestelde waarde voor Uw product vergeleken op prijs moet groter zijn dan de waarde voor Uw productprijs.

Gebruik prijsvergelijkingen alleen tijdelijk zodat uw klanten kunnen zien wanneer uw producten in de aanbieding zijn. Laten we bijvoorbeeld aannemen dat u een vakantie-uitverkoop wilt houden waarbij alles in uw winkel met 20% korting wordt aangeboden. Uw huidige productprijstoeslag is 3. U kunt uw prijsvergelijkingsregel instellen op 3 om te laten zien wat de oude prijs was, en dan uw nieuwe productopslagregel 20% lager instellen, op 2.4. Als de uitverkoop voorbij is, kunt u de vergelijkingsprijs verwijderen en de productprijstoeslag terugzetten op 3.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Instellingen en klik op Algemene prijsregels.
  2. Schakel Set your compared at pricing rules in door op de wisselknop te klikken.
  3. Selecteer bij Your product compared at price in de sectie Product cost een regeltype in de vervolgkeuzelijst.
  4. Voer een bedrag in voor de regel voor productprijsvergelijking en klik op Instellingen opslaan.

Prijsvergelijking algemene prijsregel

Een prijsregel voor een product is alleen van toepassing op producten die zijn toegevoegd nadat u de regel hebt gemaakt. Als u de regel wilt toepassen op producten in je importlijst of producten die u al in uw winkel hebt, klikt u op Prijsregels toepassen op bestaande producten.

Geavanceerde prijsregels

U kunt geavanceerde prijsregels gebruiken om de productprijzen voor verschillende kostenbereiken van leveranciers in te stellen. U kunt deze regelset gebruiken als u verschillende producten met verschillende leverancierskosten hebt.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Instellingen en klik op Algemene prijsregels.
  2. Schakel Geavanceerde prijsregels in.
  3. Voer een kostenbereik in en klik op Instellingen opslaan.
  1. Selecteer in de sectie Markup een regeltype in de vervolgkeuzelijst.
  2. Voer een bedrag in voor uw prijsverhoging.
  3. Optioneel: Schakel Compared at price markup in om een gesimuleerde verkoopprijs in te stellen.
  1. Klik op Instellingen opslaan.

Een prijsregel voor een product is alleen van toepassing op producten die zijn toegevoegd nadat u de regel hebt gemaakt. Als u de regel wilt toepassen op producten in je importlijst of producten die u al in uw winkel hebt, klikt u op Prijsregels toepassen op bestaande producten.

De prijzen van je producten afronden

U kunt uw productprijzen in de Shopify-winkel automatisch afronden. U kunt deze functie bijvoorbeeld gebruiken als u wilt dat al je prijzen op ,99 eindigen.

Afronding geldt alleen voor productprijzen die zijn vastgesteld met behulp van algemene prijsregels. Als de productkosten van de leverancier $ 2,00 zijn, de vermenigvuldigingsfactor in de algemene prijsregels ingesteld is op drie en het aantal centen ingesteld is op 99, wordt de productprijs in uw Shopify-winkel vastgesteld op $ 6,99.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Instellingen en klik op Algemene prijsregels.
  2. Schakel Centen toewijzen in.
  3. Voer een bedrag in centen in tussen 0 ent 99 en klik op Instellingen opslaan.

U kunt de prijs voor uw prijsvergelijkingsregels ook afronden. Prijsvergelijkingsregels simuleren een productverkoop in uw Shopify-winkel.

Ga als volgt te werk om prijsafronding toe te voegen voor een prijsvergelijkingsregel:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Instellingen en klik op Algemene prijsregels.
  2. Schakel Stel uw regels in voor vergeleken op prijs in.
  3. Scroll naar Centen toewijzen en schakel Toewijzen vergeleken met centen in.
  4. Voer een bedrag in centen in tussen 0 ent 99 en klik op Instellingen opslaan.

Gemarkeerd veld Toewijzen vergeleken met centen

Automatische prijsupdates uitschakelen

Als u prijzen voor je producten handmatig hebt ingesteld, moet u automatische prijsupdates uitschakelen om ervoor te zorgen dat algemene prijsregels niet automatisch op je producten worden toegepast.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Mijn producten.
  2. Klik naast het product dat u wilt bijwerken op het vervolgkeuzemenu Actie.
  3. Schakel Voorkom dat de productprijs automatisch wordt bijgewerkt in.

Ga als volgt te werk om automatische updates voor alle producten uit te schakelen:

1. Klik vanuit het dashboard van Oberlo op Instellingen en scroll vervolgens naar het gedeelte Automatische updates.
  2. Klik in het gedeelte Wanneer de kosten wijzigen op Niets doen en klik vervolgens op Instellingen opslaan.

Valuta-instellingen

Als de valuta van uw winkel wordt ondersteund door Oberlo, toont Oberlo productprijzen in zowel de valuta van uw winkel als in USD op de pagina's Lijst importeren, Mijn producten en Meldingen. Als de valuta van uw winkel niet wordt ondersteund, toont Oberlo de productprijs alleen in USD. Productprijzen kunnen worden weergegeven in de volgende valuta:

• Bahamaanse dollar - BSD
  • Canadese dollar (CAD)
  • Deense kroon - DKK
  • Egyptisch pond - EGP
  • Euro - EUR
  • Gibraltar pond - GIP
  • Japanse yen - JPY
  • Noorse kroon - NOK
  • Pond Sterling - GBP
  • Renminbi (Chinese yen) - CNY
  • Surinaamse dollar - SRD
  • Zweedse kroon - SEK
  • Amerikaanse dollar - USD

Oberlo voert tijdens een productimport geen valutaconversies uit. Als de productkosten bijvoorbeeld $ 10 USD bedragen en u de kosten vermenigvuldigt met een factor twee, wordt het product in uw winkel geïmporteerd met de waarde van 20 in de valuta van uw winkel. Als de valuta van uw winkel is ingesteld op EUR, wordt de prijs weergegeven als € 20 EUR. U kunt in uw Shopify-beheerder kiezen welke valuta uw winkel gebruikt (bijvoorbeeld USD, EUR, CAD, AJeD of JPY).

Valuta-instellingen van Shopify wijzigen:

1. Klik op Algemeen. 3. Gebruik in het gedeelte Standaarden en indelingen het vervolgkeuzemenu onder Valuta om een andere valuta te selecteren:
  1. Klik op Opslaan.

Als u een andere valuta kiest dan USD, moet u de productprijzen in uw Shopify-beheerder handmatig wijzigen (deze worden niet automatisch aangepast op basis van de geldende wisselkoers). Om dit te doen, moet u de wisselkoers vaststellen en vervolgens de prijzen handmatig wijzigen via de pagina Producten in uw Shopify-beheerder.

Als u de algemene prijsregels van Oberlo gebruikt, moet u de vermenigvuldigingsfactor mogelijk aanpassen, zodat uw prijzen de wisselkoers weerspiegelen. Als de kosten van uw leverancier bijvoorbeeld $ 20,00 USD bedragen en u de productkosten met een factor drie verhoogt, wordt de prijs van dit product $ 60,00 USD. Als u uw valuta in Shopify instelt op EUR, wordt de wisselkoers niet automatisch toegepast op uw prijs. Dit betekent dat uw product wordt vermeld als € 60,00 EUR in plaats van $ 60,00 USD. Bij een valutaconversie van $ 1,00 USD voor elke € 0,85 EUR moet u uw vermenigvuldigingsfactor instellen op 0,85 x 3 = 2,55. Als de kosten van de leverancier $ 20,00 USD bedragen en u deze vervolgens vermenigvuldigt met 2,55, wordt de productprijs in uw winkel weergegeven als € 51,00 EUR.

Voorbeeld: prijzen instellen voor een productlijn

Tania is een professionele drummer die videohandleidingen maakt voor beginnende drummers. Ze wil ook de verkoop van drumstokken op haar website testen om te zien of ze geld kan verdienen met het online verkeer dat haar video's met zich meebrengen. Ze vindt drie soorten drumstokken op Oberlo die goed zijn voor beginnende drummers. Ze besluit om haar drumstok-bedrijf een maand lang te testen.

Zij heeft de volgende informatie te overwegen:

• Ze wil drie soorten drumstokken verkopen: hickory, esdoorn en eiken. Deze kosten haar respectievelijk $ 3,50, $ 4 en $ 4,50.
  • Ze wil een totale winst van minstens $ 200 voor de maand.
  • Ze verwacht 50 paar drumstokken te verkopen.
  • Omdat ze zich richt op de markt voor beginnende drummers, zijn hickory-drumstokken populairder.
  • Ze is van plan $ 50 te besteden aan marketingadvertenties en heeft een marketing-app voor $ 5.
  • Haar Shopify-abonnement voor de maand kost $ 29 en zij maakt gebruik van het gratis startersabonnement van Oberlo.
  • Haar leverancier biedt gratis verzending.

Uitsplitsing van de kosten

Tania heeft elke maand kosten, ongeacht haar verkopen. Ze maakt ook kosten elke keer dat ze een verkoop doet.

Haar vaste kosten voor de maand zijn:

• Shopify-abonnement - $ 29
  • Marketing - $ 50
  • Marketing-app - $ 5

Haar totale vaste kosten per maand zijn $ 84.

Elke keer dat ze iets verkoopt, zijn er nog andere kosten die variëren op basis van het bestelde product. Van haar 50 bestellingen verwacht Tania dat er 25 paar hickory-drumstokken zullen zijn, 20 esdoorn en 5 eiken.

Haar verwachte variabele kosten voor de maand zijn:

• 25 paar hickory-drumstokken voor $ 3,50 per paar - $ 87,50
  • 20 paar esdoorn drumstokken voor $ 4,00 per paar - $ 80,00
  • 5 paar eiken drumstokken voor $ 4,50 per paar - $ 22,50

Dit levert haar een totaal op van $ 190 aan variabele kosten.

Gecombineerd met $ 84 aan vaste kosten, verwacht ze een totale kostprijs van $ 274 te hebben.

Uitsplitsing van de winst

Omdat Tania deze maand $ 200 wil verdienen en een totale kostprijs van $ 274 voor de maand verwacht, moet ze deze maand $ 474 verdienen om haar doelen te bereiken. Tania verwacht 50 paar te verkopen, wat betekent dat ze haar drumstokken met een gemiddelde van $ 9,48 moet verkopen om haar doel van $ 474 te bereiken.

Tania wil dat haar hickory-drumstokken de goedkoopste zijn om competitief te blijven. Ze wil ze voor $ 7 verkopen. Dit betekent dat de resterende $ 2,48 per drumstok moet worden toegevoegd aan de esdoorn en eiken drumstokken.

Als ze haar hickory-drumstokken verkoopt voor $ 7 en er 25 verkoopt, verdient ze $ 175 van haar $ 474-doel en heeft ze slechts $ 299 nodig. Om $ 299 van de resterende 25 bestellingen te verdienen, moeten de esdoorn en eiken drumstokken geprijsd zijn op $ 11,96.

Marketingoverwegingen

Onderdeel van de marketingcampagne van Tania is om haar hickory-drumstokken aan te bieden voor $ 5 aan de eerste 5 mensen die ze kopen. Op basis van haar huidige prijzen en winst zou dat haar winst met $ 10 verminderen. Om nog steeds haar doel te bereiken, moet die $ 10 worden terugverdiend in de resterende bestellingen, maar ze wil de prijs van de hickory-drumstokken niet verhogen.

Tania moet een extra $ 10 verdienen voor haar 25 bestellingen van de overgebleven drumstokken, wat leidt tot een stijging van 40 cent per bestelling en een prijs van $ 12,36.

Uiteindelijke prijzen

Nadat alles in overweging is genomen, besluit Tania haar producten als volgt te prijzen:

• Eerste 5 paar hickory-drumstokken voor $ 5
  • Resterende 20 par hickory-drumstokken voor $ 7
  • 20 paar esdoorn drumstokken voor $ 12,36
  • 5 paar eiken drumstokken voor $ 12,36

Tania weet dat dit allemaal is gebaseerd op haar eigen schattingen. Nadat de maand voorbij is, moet ze waarschijnlijk haar prijzen opnieuw bekijken en zien wat logisch is voor de volgende maand op basis van de verkopen van haar winkel in de eerste maand.

Accounting voor transactie- en creditcardkosten

Transactie- en creditcardkosten zijn andere variabele kosten waarmee rekening kan worden gehouden. Het proces om vast te stellen wat je prijzen zouden moeten zijn als u deze kosten wilt opnemen, houdt enige wiskunde in.

Over het algemeen verhogen bedrijven de prijs om deze kosten te verantwoorden alleen als specifieke winsten moeten worden behaald, en de meeste bedrijven nemen deze kosten niet op. Het zijn echter kosten die je moet betalen als u winstmarges erg laag zijn.

De formule voor het bepalen van de prijs die u nodig hebt als u deze kosten in overweging wilt nemen, is: x - z(x) - b = y.

• x zal de uiteindelijke prijs zijn.
  • z zijn uw gecombineerde percentagekosten als een decimaal, dus 2,9% zou worden geschreven als 0.029.
  • b is uw gecombineerde vaste bedrag van je vergoedingen, dus voor een tarief van 2,9% + 30 cent voert u in .3.
  • y is de oorspronkelijke prijs die u berekent om je kosten te dekken zonder rekening te houden met transactiekosten.

Stel dat u berekent dat een prijs van $ 10 je kosten en winstverwachtingen dekt. Als u transactiekosten hebt van 2,9% + 30 cent, zou je formule x - 0,029x - .3 = 10 zijn, wat een oplossing oplevert van $ 10,61.

Stappen:

1. Vul de variabelen in van uw vergelijking in: x - 0,029x -.3 = 10
  2. Als u een waarde heeft voor de b variabele, voeg deze dan aan beide zijden toe: x - 0,029x -.3 + .3 = 10 + .3
  3. Los elke toevoeging op: x - 0,029x = 10,3
  4. Aan de linkerkant van de vergelijking, factor uit een x van elke term: x (1 - 0,029) = 10,3
  5. Los de aftrekking binnen de haakjes op: ,971x = 10,3
  6. Deel beide kanten door wat wordt vermenigvuldigd met x: ,971x /.971 = 10,3/.971
  7. Los de deling op: x = 10,61

Op basis van deze berekening moet u $ 10,61 in rekening brengen om de creditcardkosten te compenseren om $ 10 aan inkomsten te ontvangen.