Prijzen voor uw producten instellen en beheren

Wanneer u producten van leveranciers importeert, worden de oorspronkelijke prijzen ook geïmporteerd in het Shopify-beheercentrum. Om winst te maken op de verkoop van deze producten, moet u de prijzen in uw Shopify-winkel verhogen. U kunt productprijzen handmatig instellen of algemene prijsregels instellen voor automatische prijsverhoging.

De oorspronkelijke prijs van de producten die u dropshipt, staat bekend als de 'productkosten'. Dit is hoeveel u de leverancier betaalt wanneer u een bestelling plaatst.

Om uw bedrijf winstgevend te maken, moet u bepalen wat de uiteindelijke prijzen van uw producten zullen zijn en vervolgens de prijsverhogingen of marges daarvoor instellen. De winst is het verschil tussen het bedrag dat de klant heeft betaald en de kosten van het product (het bedrag dat u de leverancier hebt betaald).

Strategie voor de prijsbepaling van uw producten

Beschouw de volgende aspecten bij de prijsbepaling van uw producten:

• De kosten van de producten die u verkoopt - Productkosten kunnen helpen om de prijs voor een product te bepalen. Als de productkosten bijvoorbeeld lager zijn dan $ 5,00 kunt u deze, afhankelijk van de productcategorie en het type, vier of vijf keer over de kop laten gaan en verkopen voor $ 20,00 - $ 25,00. Op deze manier maakt u $ 20,00 winst, afhankelijk van verzendkosten en andere kosten.

• Andere uitgaven of bedrijfskosten, zoals marketingkosten, uw Shopify-abonnement en transactiekosten: Houd rekening met deze kosten bij het vaststellen van prijzen voor uw producten. Dit zijn noodzakelijke bedrijfskosten, dus het is belangrijk dat uw prijs deze kosten op zijn minst dekt.

• Prijzen van concurrenten voor vergelijkbare producten: Een bezoekje aan winkels die vergelijkbare producten verkopen, kan helpen om de gemiddelde prijs te bepalen van de producten die u verkoopt, zodat u uw prijzen hierop kunt aanpassen.

Productprijzen handmatig instellen voor dropshipping

U kunt productprijzen handmatig instellen in zowel Shopify als Oberlo. We raden u aan uw productprijzen in Oberlo in te stellen voordat u producten importeert in Shopify. Als u uw producten al hebt geïmporteerd in Shopify, kunt u uw productprijzen instellen in Shopify.

Productprijzen instellen in Oberlo

Wanneer u producten aan uw importlijst hebt toegevoegd, kunt u productprijzen handmatig instellen in Oberlo.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Lijst importeren.
  2. Klik naast het product dat u wilt bijwerken op het tabblad Varianten.
  3. Stel de prijzen van de varianten in: - Als u de prijs van elke variant afzonderlijk wilt wijzigen, doet u dit in de kolom Prijs van de variant.
    • Als u voor alle varianten dezelfde prijs wilt instellen, klikt u op het vervolgkeuzemenu Alle prijzen wijzigen, klikt u op Stel nieuwe waarde in en voert u de nieuwe prijs in. Klik vervolgens op Toepassen.

Uw wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Productprijzen instellen in Shopify

Stel productprijzen handmatig in Shopify in nadat u uw producten uit Oberlo hebt geïmporteerd.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Producten > Alle producten.

2. Klik op de naam van het product dat u wilt bijwerken.

3. Voer in het gedeelte Varianten in de kolom Prijs de prijs in die u voor de verschillende varianten van het product wilt vragen en klik op Opslaan.

Algemene prijsregels instellen

U kunt algemene prijsregels gebruiken om prijzen voor uw producten in bulk in te stellen. U kunt algemene prijsregels instellen in het gedeelte Global Pricing Rules van uw Oberlo-instellingen.

Een productprijsregel toevoegen

U kunt de prijs voor al uw producten instellen door een productprijsregel te gebruiken. Er zijn twee soorten productprijsregels:

• Vermenigvuldiger - Vermenigvuldigt de productkosten van de leverancier met het getal dat u opgeeft. Een product waarvan de productkosten van de leverancier bijvoorbeeld $ 2,00 bedragen en de vermenigvuldiger 3 is, heeft in uw Shopify-winkel een prijs van $ 6,00.

• Vaste prijsverhoging - Voegt een vast bedrag toe aan de productkosten van de leverancier. Een product waarvan de productkosten van de leverancier bijvoorbeeld $ 2,00 bedragen en de vaste prijsverhoging 3 is, heeft in uw Shopify-winkel een prijs van $ 5,00.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Instellingen en klik op Algemene prijsregels.
  2. Selecteer bij Your product price in de sectie Product cost een regeltype in de vervolgkeuzelijst.
  3. Voeg een bedrag toe voor de productkostenregel:
    Productkosten algemene prijsregel
  4. Klik op Instellingen opslaan.

Een prijsregel voor een product is alleen van toepassing op producten die zijn toegevoegd nadat u de regel hebt gemaakt. Als u de regel wilt toepassen op producten in uw importlijst of producten die u al in uw winkel hebt, klikt u op Prijsregels toepassen op bestaande producten.

Een regel voor productprijsvergelijking toevoegen

U kunt een productvergelijkingsprijs instellen om de productverkoop in uw Shopify-winkel te simuleren. Als de kosten van uw leverancier bijvoorbeeld $ 10,00 zijn en u de productkosten met een factor drie verhoogt, wordt de prijs van dit product $ 30. Als u de kosten verhoogt met een factor zes, verschijnt het product in uw Shopify-winkel met een kostenvermindering vanaf $ 60.

Prijsvergelijkingsregel product

De ingestelde waarde voor Uw product vergeleken op prijs moet groter zijn dan de waarde voor Uw productprijs.

Gebruik prijsvergelijkingen alleen tijdelijk zodat uw klanten kunnen zien wanneer uw producten in de aanbieding zijn. Laten we bijvoorbeeld aannemen dat u een vakantie-uitverkoop wilt houden waarbij alles in uw winkel met 20% korting wordt aangeboden. Uw huidige productprijstoeslag is 3. U kunt uw prijsvergelijkingsregel instellen op 3 om te laten zien wat de oude prijs was, en dan uw nieuwe productopslagregel 20% lager instellen, op 2.4. Als de uitverkoop voorbij is, kunt u de vergelijkingsprijs verwijderen en de productprijstoeslag terugzetten op 3.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Instellingen en klik op Algemene prijsregels.
  2. Schakel Set your compared at pricing rules in door op de wisselknop te klikken.
  3. Selecteer bij Your product compared at price in de sectie Product cost een regeltype in de vervolgkeuzelijst.
  4. Voer een bedrag in voor de regel voor productprijsvergelijking en klik op Instellingen opslaan.

Prijsvergelijking algemene prijsregel

Een prijsregel voor een product is alleen van toepassing op producten die zijn toegevoegd nadat u de regel hebt gemaakt. Als u de regel wilt toepassen op producten in uw importlijst of producten die u al in uw winkel hebt, klikt u op Prijsregels toepassen op bestaande producten.

Geavanceerde prijsregels

U kunt geavanceerde prijsregels gebruiken om de productprijzen voor verschillende kostenbereiken van leveranciers in te stellen. U kunt deze regelset gebruiken als u verschillende producten met verschillende leverancierskosten hebt.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Instellingen en klik op Algemene prijsregels.
  2. Schakel Geavanceerde prijsregels in.
  3. Voer een kostenbereik in en klik op Instellingen opslaan.
  1. Selecteer in de sectie Markup een regeltype in de vervolgkeuzelijst.
  2. Voer een bedrag in voor uw prijsverhoging.
  3. Optioneel: Schakel Compared at price markup in om een gesimuleerde verkoopprijs in te stellen.
  1. Klik op Instellingen opslaan.

Een prijsregel voor een product is alleen van toepassing op producten die zijn toegevoegd nadat u de regel hebt gemaakt. Als u de regel wilt toepassen op producten in uw importlijst of producten die u al in uw winkel hebt, klikt u op Prijsregels toepassen op bestaande producten.

De prijzen van uw producten afronden

U kunt uw productprijzen in de Shopify-winkel automatisch afronden. U kunt deze functie bijvoorbeeld gebruiken als u wilt dat al uw prijzen op ,99 eindigen.

Afronding geldt alleen voor productprijzen die zijn vastgesteld met behulp van algemene prijsregels. Als de productkosten van de leverancier $ 2,00 zijn, de vermenigvuldigingsfactor in de algemene prijsregels ingesteld is op drie en het aantal centen ingesteld is op 99, wordt de productprijs in uw Shopify-winkel vastgesteld op $ 6,99.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Instellingen en klik op Algemene prijsregels.
  2. Schakel Centen toewijzen in.
  3. Voer een bedrag in centen in tussen 0 ent 99 en klik op Instellingen opslaan.

U kunt de prijs voor uw prijsvergelijkingsregels ook afronden. Prijsvergelijkingsregels simuleren een productverkoop in uw Shopify-winkel.

Ga als volgt te werk om prijsafronding toe te voegen voor een prijsvergelijkingsregel:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Instellingen en klik op Algemene prijsregels.
  2. Schakel Stel uw regels in voor vergeleken op prijs in.
  3. Scroll naar Centen toewijzen en schakel Toewijzen vergeleken met centen in.
  4. Voer een bedrag in centen in tussen 0 ent 99 en klik op Instellingen opslaan.

Gemarkeerd veld Toewijzen vergeleken met centen

Automatische prijsupdates uitschakelen

Als u prijzen voor uw producten handmatig hebt ingesteld, moet u automatische prijsupdates uitschakelen om ervoor te zorgen dat algemene prijsregels niet automatisch op uw producten worden toegepast.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Mijn producten.
  2. Klik naast het product dat u wilt bijwerken op het vervolgkeuzemenu Actie.
  3. Schakel Voorkom dat de productprijs automatisch wordt bijgewerkt in.

Ga als volgt te werk om automatische updates voor alle producten uit te schakelen:

1. Klik vanuit het dashboard van Oberlo op Instellingen en scroll vervolgens naar het gedeelte Automatische updates.
  2. Klik in het gedeelte Wanneer de kosten wijzigen op Niets doen en klik vervolgens op Instellingen opslaan.

Valuta-instellingen

Als de valuta van uw winkel wordt ondersteund door Oberlo, toont Oberlo productprijzen in zowel de valuta van uw winkel als in USD op de pagina's Lijst importeren, Mijn producten en Meldingen. Als de valuta van uw winkel niet wordt ondersteund, toont Oberlo de productprijs alleen in USD. Productprijzen kunnen worden weergegeven in de volgende valuta:

• Bahamaanse dollar - BSD
  • Canadese dollar (CAD)
  • Deense kroon - DKK
  • Egyptisch pond - EGP
  • Euro - EUR
  • Gibraltar pond - GIP
  • Japanse yen - JPY
  • Noorse kroon - NOK
  • Pond Sterling - GBP
  • Renminbi (Chinese yen) - CNY
  • Surinaamse dollar - SRD
  • Zweedse kroon - SEK
  • Amerikaanse dollar - USD

Oberlo voert tijdens een productimport geen valutaconversies uit. Als de productkosten bijvoorbeeld $ 10 USD bedragen en u de kosten vermenigvuldigt met een factor twee, wordt het product in uw winkel geïmporteerd met de waarde van 20 in de valuta van uw winkel. Als de valuta van uw winkel is ingesteld op EUR, wordt de prijs weergegeven als € 20 EUR. U kunt in uw Shopify-beheerder kiezen welke valuta uw winkel gebruikt (bijvoorbeeld USD, EUR, CAD, AUD of JPY).

Valuta-instellingen van Shopify wijzigen:

1. Klik op Algemeen. 3. Gebruik in het gedeelte Standaarden en indelingen het vervolgkeuzemenu onder Valuta om een andere valuta te selecteren:
  1. Klik op Opslaan.

Als u een andere valuta kiest dan USD, moet u de productprijzen in uw Shopify-beheerder handmatig wijzigen (deze worden niet automatisch aangepast op basis van de geldende wisselkoers). Om dit te doen, moet u de wisselkoers vaststellen en vervolgens de prijzen handmatig wijzigen via de pagina Producten in uw Shopify-beheerder.

Als u de algemene prijsregels van Oberlo gebruikt, moet u de vermenigvuldigingsfactor mogelijk aanpassen, zodat uw prijzen de wisselkoers weerspiegelen. Als de kosten van uw leverancier bijvoorbeeld $ 20,00 USD bedragen en u de productkosten met een factor drie verhoogt, wordt de prijs van dit product $ 60,00 USD. Als u uw valuta in Shopify instelt op EUR, wordt de wisselkoers niet automatisch toegepast op uw prijs. Dit betekent dat uw product wordt vermeld als € 60,00 EUR in plaats van $ 60,00 USD. Bij een valutaconversie van $ 1,00 USD voor elke € 0,85 EUR moet u uw vermenigvuldigingsfactor instellen op 0,85 x 3 = 2,55. Als de kosten van de leverancier $ 20,00 USD bedragen en u deze vervolgens vermenigvuldigt met 2,55, wordt de productprijs in uw winkel weergegeven als € 51,00 EUR.