Oberlo-rapportage

U kunt rapportages van Oberlo gebruiken om de prestaties van uw dropshippingactiviteiten te controleren, zoals uw verkopen, kosten en inkomsten in de loop der tijd. Uw statistieken worden in het Oberlo-dashboard weergegeven en kunnen ook per e-mail worden verzonden.

Het Oberlo-dashboard openen

Het Oberlo-dashboard toont een live weergave van de prestaties van uw dropshipping-bedrijf. Het dashboard is toegankelijk vanuit uw Oberlo-account en het bevat gegevens van alle betaalde bestellingen.

Stappen:

1. Ga vanaf de Shopify-beheerder naar Apps.

2. Klik in de sectie Geïnstalleerde apps op Oberlo.

3. Klik op Dashboard.

Inhoud van het Oberlo-dashboard

In het Oberlo-dashboard worden de volgende statistieken weergegeven:

• Pieces (Stukken) – Uit hoeveel stukken dit product bestaat.

• Total Sales (Totale verkoop) – Totale waarde van de verkoop van dit product gedurende de geselecteerde periode, in USD.

• Sales change (Verkoopwijziging) – Het percentage wijziging in verkoop van dit product tussen de geselecteerde periode en de vorige periode van dezelfde lengte. Als bijvoorbeeld uw product Zomerzonnebril de afgelopen 7 dagen $ 150 USD aan verkoop heeft gegenereerd met een verkoopwijziging van 50%, betekent dit dat Zomerzonnebril gedurende de vorige periode van 7 dagen $ 100 USD aan verkoop heeft gegenereerd.

• Sales graph (Verkoopgrafiek) – Een grafiek die weergeeft wanneer verkoop van dit product plaatsvond gedurende de geselecteerde periode.

Statistiek Wat het laat zien
To Order (Besteld)

Huidig aantal bestellingen waarvoor het afhandelingsproces nog niet is gestart.

In Processing (Wordt verwerkt)

Huidig aantal bestellingen dat wordt verwerkt.

Notificaties

Huidig aantal ongelezen meldingen in uw Oberlo-account.

Total Sales over Time (Totale verkoop in de loop der tijd)

Totale verkoop (in groen) en kosten (in oranje) gedurende de geselecteerde periode, in USD.

Verkoop

Totale waarde van verkopen gedurende de geselecteerde periode, in USD.

Bestellingen

Totaalaantal bestellingen in uw winkel gedurende de geselecteerde periode.

Kosten

Totaal betaald aan leveranciers gedurende de geselecteerde periode, in USD. Exclusief verzendkosten.

Earnings (Inkomsten)

Totale verkoop gedurende de geselecteerde periode min de totale kosten gedurende de geselecteerde periode, in USD. Als u bijvoorbeeld een product voor $ 100 hebt verkocht en de leverancier $ 75 voor het product hebt betaald, worden uw inkomsten gerapporteerd als $ 25.

Top Items (Populairste artikelen)

De vijf producten met de meeste verkopen gedurende de geselecteerde periode.

Uw rapportage-instellingen aanpassen

U kunt zelf bepalen welke gegevens u in uw dashboard wilt zien door twee rapportage-instellingen aan te passen:

• Total Sales (Totale omzet) - Omvat de inkomsten uit alle Shopify-bestellingen, kortingen, belastingen en verzendkosten, inclusief producten die niet via Oberlo zijn verkocht.

• Oberlo Item Sales (Oberlo-artikelverkoop) – Omvat alleen inkomsten van artikelen die uit Oberlo zijn geïmporteerd, en omvat geen kortingen, belastingen of verzendkosten.

Davis produceert en verkoopt bijvoorbeeld zijn eigen scheercrème en gebruikt ook dropshipping via Oberlo om scheermessen en scheersets te verkopen in zijn Shopify-winkel. Wanneer hij Total Sales (Totale verkoop) selecteert, ziet hij alle gegevens over zijn scheercrème, scheermessen en scheersets in het Oberlo-dashboard. Wanneer hij Oberlo Item Sales (Oberlo-artikelverkoop) selecteert, ziet hij gegevens over de scheermessen en de scheersets in het Oberlo-dashboard, maar geen gegevens over de scheercrème die hij zelf produceert en verkoopt.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Instellingen en klik op Rapportage.
  2. Selecteer in het gedeelte Rapportage-instellingen Total Sales of Oberlo Item Sales:

Gedeelte met rapportage-instellingen in Oberlo

1. Klik op Instellingen opslaan.

Rapporte-mails instellen

U kunt ervoor kiezen om Oberlo-rapporten te ontvangen op het e-mailadres dat aan uw Shopify-account is gekoppeld. Deze rapporten bevatten dezelfde gegevens als het Oberlo-dashboard.

U kunt ervoor kiezen om deze e-mails dagelijks, wekelijks of maandelijks te ontvangen.

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Instellingen en klik op Rapportage.
  2. Selecteer in het gedeelte E-mail rapporten hoe vaak u e-mails wilt ontvangen en klik op Instellingen opslaan.