Verzendingstracering in Oberlo

Oberlo helpt u de status van de bestellingen van uw klanten bij te houden. Je kunt ook traceringsfouten zoals gebroken of verlopen traceercodes bekijken en verhelpen.

Traceringscodes worden verstrekt op de meeste AliExpress-bestellingen. Voor een bestelling met een traceringscode wordt de code weergegeven naast de bestelling op de pagina Orders van uw Oberlo-account.

Meer traceringsinformatie bekijken

Stappen:

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar de pagina Orders.
  2. Klik op de traceringscode naast een bestelling om meer informatie over de verzending te bekijken:
    Dialoogvenster met meer traceringsnummerinformatie

Traceringsinformatie bijwerken

Oberlo werkt de traceringsinformatie om de paar dagen bij, maar u kunt op elk moment een update van de status aanvragen of deze handmatig aanpassen als u de nieuwe status weet.

Een update van de traceringsstatus aanvragen

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar de pagina Orders.
  2. Klik op de traceercode naast de bestelling waarvoor u een update van de traceringsstatus wilt aanvragen.
  3. Klik op Retrack (Opnieuw traceren):
    Gemarkeerde knop 'Retrack' (Opnieuw traceren)

Een traceringsstatus handmatig bijwerken

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar de pagina Orders.
  2. Klik op de traceercode naast de bestelling waarvoor u de traceringsstatus wilt bijwerken.
  3. Klik op het vervolgkeuzemenu Set tracking status manually (Traceringsstatus handmatig instellen) en selecteer de nieuwe traceringsstatus.
    Gemarkeerd vervolgkeuzemenu 'Set tracking status manually' (Traceringsstatus handmatig instellen)

Als u bijvoorbeeld weet dat een bestelling is afgeleverd, klikt u eerst op Retrack (Opnieuw traceren) om de nieuwste informatie van de traceercode te zien. Als de status niet wordt bijgewerkt naar Delivered (Afgeleverd), kunt u deze handmatig wijzigen door het vervolgkeuzemenu Set tracking status manually (Traceringsstatus handmatig instellen) te gebruiken.

Pagina Order Tracking (Bestellingen volgen)

Als u de traceringsstatus van al uw bestellingen wilt bekijken, klikt u op Order Tracking (Bestellingen volgen) in het dashboard van Oberlo.

Standaard bevat de pagina Order Tracking (Bestellingen volgen) bestellingen die u in de afgelopen 30 dagen hebt geplaatst. Je kunt op het datumbereik klikken om het tijdsbestek te wijzigen.

Gemarkeerd datumbereik

Gebruik de filters om de orderstatussen te kiezen waarop u zich wilt richten.

Selecteer Requires attention (Vereist aandacht) in het vak met filterresultaten om bestellingen weer te geven die aan een van de volgende criteria voldoen:

• De bestelling is meer dan 45 dagen geleden geplaatst, is afgehandeld maar is niet afgeleverd.
  • De afhandelingsstatus van de bestelling is Alert, Expired of Undelivered.
  • De bestelling is 7 dagen geleden geplaatst en is nog niet afgehandeld.

Status van traceercode

Een bestelling kan een van de volgende traceringsstatussen hebben:

Status Beschrijving
In afwachting De bestelling heeft onlangs het magazijn verlaten. Het kan 5-7 dagen duren voordat de traceercode is geactiveerd.
Niet herkend De traceringscode die u van de leverancier hebt gekregen, is niet geldig. Neem contact op met de leverancier voor de juiste traceringscode.
Onderweg De bestelling heeft het land van herkomst verlaten of is net in het land van bestemming aangekomen en is in afwachting van de douane-inspectie.
Ophalen Het pakket is aangekomen bij een lokaal sorteercentrum of wordt binnenkort door de koerier bezorgd.
Verlopen Het traceringsnummer is verlopen, ofwel omdat te lang duurde om het pakket af te leveren, ofwel omdat de koerier het pakket heeft verloren. Neem contact op met uw leverancier voor meer informatie.
Waarschuwing Een van de volgende situaties is opgetreden:
  • De ontvanger heeft het artikel geweigerd.
  • Het bestemmingsadres is onjuist, niet leesbaar of onvolledig.
  • De bewaarperiode voor het pakket is verlopen.
  • De ontvanger was afwezig.
  • De douane heeft het pakket in beslag genomen vanwege verboden goederen in het pakket, beperking van de import van de goederen of een andere niet-gespecificeerde reden.
  • Het pakket is onderweg beschadigd of kwijtgeraakt.
Niet afgeleverd Een bezorgpoging is mislukt:
  • De ontvanger was niet beschikbaar op het moment van levering.
  • De levering was vertraagd of naar een ander tijdstip verschoven.
  • De ontvanger vroeg om latere levering.
  • De koerier kon het adres niet vinden.
  • Het adres was in een landelijk of afgelegen gebied.
Geretourneerd Het geretourneerde pakket is geaccepteerd door de leverancier.
Afgeleverd Het pakket is bezorgd bij je klant.

Afhandelingscontrole

Je kunt je afhandelingen in een bepaalde periode controleren. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel bestellingen u in de afgelopen zeven dagen hebt afgehandeld of welke bestellingen nog niet bij uw klanten zijn afgeleverd.

Gebruik de filters om je focusgebied te verkleinen. Schakel de optie Requires Attention (Vereist aandacht) in om bestellingen te markeren die aan de volgende criteria voldoen:

• De bestelling is meer dan 45 dagen geleden geplaatst en is afgehandeld, maar werd nog niet afgeleverd.
  • De afhandelingsstatus van de bestelling is Alert (Waarschuwing), Expired (Verlopen) of Undelivered (Niet afgeleverd).
  • De bestelling is 7 dagen geleden geplaatst en is nog niet afgehandeld.

Verzendingsmeldingen

Nadat een bestelling door de leverancier is verzonden en in Oberlo is afgehandeld, kunt je per e-mail of sms-bericht een verzendingsmelding met een traceercode sturen.

Automatische e-mails met verzendingsmeldingen instellen

1. Ga vanuit het dashboard van Oberlo naar Instellingen > Winkelinstellingen.
  2. Schakel Notify customers about the order fulfillment (Klanten op de hoogte stellen van de afhandeling van de bestelling) in.
  3. Voer bij Custom shipping tracking URL (Aangepaste URL voor verzendingstracering) de URL http://www.17track.net/?nums= of de URL van een andere pakkettraceringswebsite in.
  4. Ga in je Shopify-winkelinstellingen naar Instellingen > Meldingen > Verzendingsbevestigingen vervang de meldingssjabloon door de tekst in dit document.
  5. Klik op Opslaan.

Wanneer een klant op de traceercode in een meldingsmail klikt, wordt hij naar de website van de koerier geleid om de status van zijn verzending te bekijken.

Sms-berichten met verzendingsmeldingen instellen

1. Ga in je Shopify-winkelinstellingen naar Instellingen > Meldingen > Verzendingsbevestiging.
  2. Klik op Sms.
  3. Vervang de meldingssjabloon door de tekst in dit document.