Overzicht van je financiële informatie

De overzichtspagina Financiën bevat een overzicht van de financiële prestaties van je winkel gedurende een geselecteerd datumbereik. Deze informatie wordt weergegeven in een reeks kaarten.

Hoofdprestatie-metingen

De belangrijkste prestatiestatistieken van het financiële overzicht geven je een overzicht van hoe je winkel het doet voor het geselecteerde datumbereik.

Hoofdprestatie-metingen
Kaart Beschrijving
Nettoverkoop

De Netto-omzetkaart geeft je netto-omzet weer gedurende het geselecteerde datumbereik.

Netto-omzet wordt berekend met bruto-omzet - kortingen - retouren. Netto-omzet omvat geen verzendkosten of belastingen. Dit is een positief getal voor een verkoop op de datum waarop een bestelling is geplaatst en een negatief getal voor een retourzending op de datum waarop een bestelling is terugbetaald.

Als je op deze kaart klikt, wordt het Verkoop per product-rapport geopend
Brutowinst

De Brutowinstkaart geeft je brutowinst weer gedurende het geselecteerde datumbereik.

Het wordt berekend als netto-omzet - kostprijs.

Als je op deze kaart klikt, wordt het rapport Omzet per product geopend.
Brutomarge

De Bruto winstmarge-kaart geeft je bruto winstmarge weer tijdens de geselecteerde tijdsperiode.

Het wordt berekend als ([netto-omzet - kostprijs] / netto-omzet) * 100 .

Als je nettoverkoop bijvoorbeeld $ 50 is en je kosten $ 30 bedragen, is de brutomarge (berekend als ([50 - 30] / 50) * 100) 40%.

Als je op deze kaart klikt, wordt het rapport Omzet per product geopend.

Brutowinst en brutomarge berekenen

De brutowinst en brutowinstmarge houden rekening met de kosten van de producten die je verkoopt. Deze statistieken geven je inzicht in wat je best presterende producten zijn en hoeveel winst je maakt. Voer de aankoopkosten van je producten in om de brutowinst en brutowinstmarge te berekenen.

Stappen

1. Navigeer naar de kosten per artikel-bulk-editor.
  2. Voer de kosten per artikel van elke product in.
  3. Klik op Opslaan.

Earnings (Inkomsten)

De Verdiensten-kaart toont de betalingen die je hebt ontvangen gedurende het geselecteerde datumbereik, verdeeld over je betalingsproviders. De kaart geeft je top drie betalingsproviders weer en het bedrag dat van elk wordt verzameld. Je kunt op Alle betalingen tonen klikken om de volledige lijst te bekijken.

Uitgaven

Als je een Shopify Balance-account hebt dat je gebruikt voor aankopen, houdt de Bestedingskaart je gebruik bij. Op de kaart worden je vijf beste verkopers weergegeven en het bedrag dat je aan elk hebt uitgegeven. Je kunt op Alle transacties tonen klikken om de volledige lijst met transacties te zien.

Uitbetalingsaccount

Op de kaart uitbetalingsaccount wordt de huidige rekening weergegeven die je hebt ingesteld als je uitbetalingsaccount en het bedrag van eventuele openstaande uitbetalingen.

Huidige factuur

Op de Huidige factuurkaart wordt het lopend totaal van je huidige factuur en informatie over je factureringscyclus weergegeven. Mogelijk wordt je gefactureerd voordat je cyclus afloopt als je daarvoor je plafondbedrag van de facturering bereikt.

Meer informatie over je factuur.

Shopify Capital

Als je Shopify Capital-financiering hebt, worden je uitstaande en overgemaakte bedragen op de Shopify Capital-kaart gevolgd. De kaart toont ook eventuele nieuwe financieringsaanbiedingen als je voor aanvraag in aanmerking komt.

Geïnde belasting

In sommige landen en regio's is het heffen van btw op je verkopen vereist, alsook het rapporteren van deze belastingen en het afdragen aan de overheid. Op de kaart Verzamelde belastingen wordt het bedrag weergegeven dat je winkel tijdens het geselecteerde datumbereik in belastingen heeft geïnd, en het aantal landen en regio's waar je belastingen int.

Je kunt op de kaart klikken om het Belastingrapport te bekijken, of je kunt op Belastinginning instellen klikken om de belastinginning van je winkel te configureren.