Je Shopify Balance-account beheren

Via de pagina Shopify Balance heb je toegang tot je accountactiviteit, kun je overzichten bekijken en geld overschrijven.

Zie Je kaart beheren voor meer informatie over je Shopify Balance-kaart. Zie voor meer informatie over het beloningenprogramma de Shopify Balance-beloningen.

Vereisten voor Shopify Balance-account

Shopify Balance-accounts hebben momenteel een vroege toegang en zijn niet beschikbaar voor alle merchants. Als je in aanmerking komt, ontvang je een e-mail waarin je wordt uitgenodigd om lid te worden van Shopify Balance. Om een Shopify Balance-account te openen, moet je aan de volgende vereisten voldoen:

• een winkel gevestigd in de Verenigde Staten
  • een geldig Amerikaanse burgerservicenummer (SSN) hebben
  • een mobiele telefoon hebben die sms-berichten kan ontvangen
  • Shopify Payments hebben ingeschakeld

Je account instellen

Als je voor vroege toegang voor Shopify Balance bent geselecteerd, kun je de volgende stappen gebruiken om je account in te stellen.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Account aanmaken.

3. Controleer je Shopify Payments-gegevens en klik vervolgens op Bevestigen.

4. Voer je SSN-nummer en mobieletelefoonnummer in en klik vervolgens op Bevestigen.

5. Vink het selectievakje aan om te bevestigen dat je akkoord gaat met de Shopify Balance-accountovereenkomst en de Shopify Balance-kaartovereenkomst, inclusief het partnerprivacybeleid van financiële instellingen en openbaarmaking van E-SIGN, en klik vervolgens op Account openen.

Nadat je Shopify Balance-account is ingesteld, wordt het het account dat is gekoppeld aan je Shopify Payments-account. Je uitbetalingen worden gestort op je Shopify Balance, inclusief eventuele financiering die je ontvangt via Shopify Capital.

Je account beheren

Nadat je je account hebt ingesteld, kun je beheertaken uitvoeren op de pagina Shopify Balance.

Je Shopify Balance-accountgegevens weergeven

Je kunt je accountnummer en je routeringsnummer bekijken.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op account beheren.

3. Klik op Details tonen.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

De overzichten van je Shopify Balance-rekening bekijken

Je kunt je overzichten van de afgelopen twaalf maanden bekijken.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op je accountnummer en klik vervolgens op Maandelijkse overzichten downloaden.

3. Klik naast het maandelijkse accountoverzicht dat je wilt downloaden op PDF downloaden.

Transactielimieten Shopify Balance-account

Je Shopify Balance heeft dagelijkse bestedingslimieten voor verschillende transactietypen. Dagelijks bestedingslimieten worden om middernacht UTC opnieuw ingesteld. Er is echter geen limiet voor het aantal transacties dat je dagelijks of maandelijks kunt verwerken.

Shopify Balance dagelijkse transactielimieten per transactietype.
Transactietype Dagelijks limiet
Contant geldopname 1.000,00
Kaartuitgaven 30.000,00
ACH-overschrijvingen uit 50.000,00

Geld overboeken van of naar je Shopify Balance-account

Overschrijvingen worden onmiddellijk verzonden, maar het kan tot drie werkdagen duren voordat deze zijn bezorgd. Je kunt momenteel alleen geld overmaken in USD.

Geld overboeken naar je Shopify Balance-account

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Geld verplaatsen.

3. Klik onder Fondsen toevoegen aan saldo op het klembordpictogram om je Shopify Balance-accountgegevens te kopiëren.

4. Log in bij je bestaande bedrijf of gewone bankrekening waarbij je het geld wilt opnemen.

5. Via het normale proces van je bank kun je geld overschrijven via de bank met behulp van je Shopify Balance-accountgegevens.

Geld overboeken van je Shopify Balance-account

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Geld verplaatsen.

3. Voer de overdrachtsgegevens in onder Geld overmaken van Balance.

4. Optioneel: Klik op Een account toevoegen om een nieuwe ontvanger aan te maken. Je moet het rekeningnummer en het routeringsnummer van de ontvanger hebben om geld over te maken.

5. Optioneel: Voer een beschrijving in. De beschrijving verschijnt op het account van de ontvanger.

6. Klik op Volgende.

7. Controleer of de gegevens kloppen en klik vervolgens op Geld overboeken.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

Je uitbetalingsaccount wijzigen

Je kunt het account waarop je Shopify Payments-inkomsten worden gestort op elk gewenst moment wijzigen.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op de Shopify Balance-pagina op Account beheren.

3. Klik op de Shopify Balance-accountpagina op Uitbetalingsaccount wijzigen.

4. Voer onder Bevestig oude bankrekening je Shopify Balance-accountinformatie in.

5. Voer de nieuwe accountgegevens in en klik op Opslaan.

6. Selecteer je reden om je account te wijzigen en klik op Bevestigen.

7. Klik op Gereed.

Inzichten in cashflow

De inzichten-overlay van de cashflow geeft een overzicht van je cashflow van de afgelopen twee maanden. Je kunt je inkomen vergelijken met je uitgaven om te zien of je geld verdient of verliest. Met inzichten in cashflow worden je uitgaven weergegeven in je top vijf bestedingscategorieën, zodat je ervoor kunt zorgen dat je geld op de juiste plaats wordt uitgegeven. Je kunt ook het totaal bekijken op je aankomende Shopify-factuur.

Raadpleeg het Financiële overzicht voor een gedetailleerder overzicht van de financiën van je winkel.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik onder Cashflow deze maand op Alle inzichten bekijken.