Je Shopify Balance-account beheren

Op de homepage van Shopify Balance kun je toegang krijgen tot je accounts, afschriften bekijken en geld overmaken.

Als je op de homepage van Balance op een account klikt, heb je toegang tot de volgende accountgegevens:

• afschriften
  • inzichten in de cashflow voor dat specifieke account;
  • Balance-kaart gekoppeld aan het account en je cashback-beloningen, indien van toepassing.

Je kunt ook geld overboeken vanaf de pagina met accountgegevens.

Zie Je kaart beheren voor meer informatie over je Shopify Balance-kaart. Zie Shopify Balance-beloningen voor meer informatie over het verdienen van een Annual Percentage Yield (APY, jaarlijks rendementspercentage) en andere beloningsprogramma's.

Hoewel Shopify geen kosten in rekening brengt voor het gebruik van je Balance-kaart, kan er voor het gebruik van geldautomaten wel een toeslag gelden. Raadpleeg de Servicevoorwaarden voor meer informatie over deze toeslag.

Vereisten voor Shopify Balance-account

Shopify Balance-accounts zijn niet voor alle merchants beschikbaar. Om een Shopify Balance-account te kunnen openen, dien je:

• een winkeleigenaar te hebben met een fysiek persoonlijk adres in de Verenigde Staten of Puerto Rico (andere grondgebieden van de Verenigde Staten worden niet ondersteund);
  • een in de Verenigde Staten of Puerto Rico gevestigde winkel te zijn (andere grondgebieden van de Verenigde Staten worden niet ondersteund);
  • Shopify Payments te hebben ingesteld of je voor Balance aan te melden wanneer je je voor Shopify Payments aanmeldt;
  • een geldig Amerikaanse burgerservicenummer (SSN) hebben
  • één accounteigenaar voor Shopify Payments;
  • een Shopify-abonnement te hebben, behalve voor Shopify Plus.
  • geen verboden bedrijf te zijn, zoals beschreven in de Verboden en beperkte bedrijven van Stripe.

Je account instellen

Als je in aanmerking komt voor een Shopify Balance-account en Shopify Payments nog niet hebt geactiveerd, wordt er een account voor je gemaakt wanneer je Shopify Payments instelt. Als je in aanmerking komt en al Shopify Payments gebruikt, kun je de volgende stappen gebruiken om je Balance-account in te stellen.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Account openen.

3. Controleer je Shopify Payments-gegevens en klik vervolgens op Bevestigen.

4. Voer je SSN-nummer en mobieletelefoonnummer in en klik vervolgens op Bevestigen.

5. Vink het selectievakje aan om te bevestigen dat je akkoord gaat met de Shopify Balance-accountovereenkomst en de Shopify Balance-kaartovereenkomst, inclusief het partnerprivacybeleid van financiële instellingen en openbaarmaking van E-SIGN, en klik vervolgens op Account openen.

Nadat je Shopify Balance-account is ingesteld, wordt dit het account dat aan je Shopify Payments-account is gekoppeld. Je uitbetalingen worden op je Shopify Balance-account gestort, inclusief eventuele financiering die je ontvangt via Shopify Capital.

Je account beheren

Nadat je je account hebt ingesteld, kun je beheertaken uitvoeren op de pagina Shopify Balance.

Een extra Shopify Balance-account toevoegen

Je kunt maximaal 5 extra accounts maken voor Shopify Balance.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Rekening toevoegen.

3. Voer een naam in voor het account.

4. Klik op Account maken.

Lees meer over meerdere accounts met Shopify Balance.

Je Shopify Balance-accountgegevens weergeven

Je kunt je accountnummer en je routeringsnummer bekijken.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

De overzichten van je Shopify Balance-rekening bekijken

Je kunt je maandelijkse accountafschriften bekijken.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op de kaart Accountactiviteit op Overzichten bekijken.

3. Selecteer het overzicht dat je wilt bekijken. Het overzicht wordt geopend in een nieuw tabblad.

Uitbetalingen ontvangen met een Shopify Balance-account

Nadat je je hebt aangemeld voor een Shopify Balance-account, wordt je hoofdaccount automatisch als uitbetalingsaccount voor Shopify Payments ingesteld. Met je Balance-account kun je je verdiensten via Shopify Payments binnen slechts één werkdag vanaf de verwerkingsdatum van de betaling ontvangen. Werkdagen zijn alle dagen behalve zaterdagen, zondagen en Amerikaanse feestdagen.

Je uitbetalingsaccount wijzigen

Je kunt het account waarop je Shopify Payments-inkomsten worden gestort op elk gewenst moment wijzigen.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer je uitbetalingsaccount.

3. Klik op de pagina Accountgegevens op Account beheren.

4. Klik op de Shopify Balance-accountpagina op Uitbetalingsaccount wijzigen.

5. Voer je nieuwe accountgegevens in en klik op Opslaan.

6. Selecteer in het dialoogvenster Uitbetalingsaccount wijzigen een reden om accounts te wijzigen in de vervolgkeuzelijst en klik vervolgens op Bevestigen.

7. Volg de instructies om tweeledige verificatie te voltooien.

8. Klik op Gereed.

Apps van derden koppelen

Via onze integratie met Plaid kun je je Shopify Balance-account koppelen aan apps van derden, zoals Venmo, Wise Freshbooks, Bench en meer. Zo kun je nog meer met je account doen, zoals geld verzenden, verkopers rechtstreeks betalen, uitgaven bijhouden en Balance synchroniseren met je favoriete boekhoudsoftware. Meer informatie over de apps van derden die je kunt koppelen vind je op de pagina met Plaid-apps.

Stappen

1. Meld je aan bij de app van derden en volg de stappen om een betaalmethode in te stellen.
  2. Selecteer om een bank toe te voegen en om je account direct te verifiëren door in te loggen.
  3. Selecteer Shopify Balance-account.
  4. Meld je aan bij je Shopify-winkel via het aanmeldingsscherm.
  5. Voltooi in de app van derden de stappen om je account te koppelen.

Waarschuwingen bij laag saldo inschakelen

Wanneer je meldingen over een laag saldo hebt geactiveerd, ontvang je een e-mail wanneer je accountsaldo onder een vooraf ingestelde waarde daalt. De standaardwaarde is 100. Meldingen zijn alleen beschikbaar voor het hoofdaccount.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op de Shopify Balance-pagina op Account beheren.

3. Klik onder Meldingen op de schakelaar om waarschuwingen bij laag saldo te activeren of te deactiveren.

4. Optioneel: klik op Bedrag wijzigen om de waarde van het accountsaldo waarbij een waarschuwing bij laag saldo wordt gestuurd te wijzigen.

Medewerkers toestaan Balance-accountactiviteit te bekijken

Je kunt je medewerkers machtigen om alle transacties Shopify Balance en het beschikbare bedrag te bekijken.

Medewerkers met deze machtiging kunnen de volgende acties niet uitvoeren:

• geld overmaken;
  • kaarten bestellen en beheren;
  • accountgegevens bekijken;
  • accountinstellingen beheren;
  • overzichten bekijken.
  • geld overboeken tussen Balance-accounts;
  • nieuwe accounts aanmaken.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Gebruikers en machtigingen.
  2. Klik op de medewerker aan wie je de machtiging wilt geven.
  3. Selecteer in de sectie Machtigingen de activiteit Balance-account bekijken.
  4. Klik op Opslaan.

Inzichten in cashflow

De inzichten-overlay van de cashflow geeft een overzicht van je cashflow van de afgelopen twee maanden. Je kunt je inkomen vergelijken met je uitgaven om te zien of je geld verdient of verliest. Met inzichten in cashflow worden je uitgaven weergegeven in je top vijf bestedingscategorieën, zodat je ervoor kunt zorgen dat je geld op de juiste plaats wordt uitgegeven. Je kunt ook het totaal bekijken op je aankomende Shopify-factuur.

Inzichten in cashflow zijn voor alle accounts beschikbaar op de homepage van Balance. Als je op een account klikt, worden inzichten in de cashflow alleen voor dat account weergegeven.

Raadpleeg het Financiële overzicht voor een gedetailleerder overzicht van de financiën van je winkel.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Optioneel: Selecteer een account om alleen de inzichten in de cashflow voor dat account te bekijken.

3. Klik onder Cashflow deze maand op Alle inzichten bekijken.