Je Shopify Balance-kaarten beheren

De Shopify Balance-kaart is een gemakkelijke manier om de kosten van het runnen van je bedrijf te beheren. Wanneer je je Shopify Balance instelt, wordt je virtuele kaart automatisch geactiveerd. Als je meerdere accounts voor Balance hebt ingesteld, kun je alleen een kaart voor het hoofdaccount krijgen.

Hoewel Shopify geen kosten in rekening brengt voor het gebruik van je Balance-kaart, kan er voor het gebruik van geldautomaten wel een toeslag gelden. Raadpleeg de Servicevoorwaarden voor meer informatie over deze toeslag.

Een fysieke Shopify Balance-kaart instellen

Wanneer je je Shopify Balance-account aanmaakt, wordt je virtuele kaart automatisch geactiveerd. Als je een fysieke kaart wilt, kan je deze aanvragen bij Shopify.

Een fysieke Shopify Balance-kaart aanvragen

Je kunt een fysieke kaart voor je Shopify Balance-account aanvragen.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer je hoofdaccount.

3. Klik op Een fysieke kaart bestellen.

4. Optioneel: Pas je Balance-kaart aan door je bedrijfsnaam toe te voegen.

1. Voer je verzendgegevens in of bevestig deze en klik vervolgens op Bestel kaart.

Nadat je je fysieke kaart hebt besteld, kun je de bezorgstatus en geschatte leverdatum bekijken. Ga naar*Financiën* > Balance, selecteer je hoofdaccount en klik onder Je Balance-kaarten op de fysieke kaart.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

Een fysieke Shopify Balance-kaart die niet is bezorgd, opnieuw bestellen

Als je een fysieke kaart voor je Shopify Balance hebt aangevraagd en er een probleem is met de kaart die is geleverd, kun je een nieuwe kaart bestellen.

Voordat je een nieuwe kaart aanvraagt, bekijk je de bezorgstatus en geschatte leverdatum van je kaart. Ga daarvoor naar Financiën > Balance, selecteer je hoofdaccount en klik onder Je Balance-kaarten op de fysieke kaart. Controleer of je verzendgegevens correct zijn wanneer je een nieuwe kaart aanvraagt.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer je hoofdaccount.

3. Klik onder Je Balance-kaarten op de fysieke kaart.

4. Klik op Annuleren en vervangen of op Nieuwe kaart bestellen.

5. Selecteer Kaart niet ontvangen en klik op Volgende.

Je niet-bezorgde kaart wordt geannuleerd en er wordt vervolgens een nieuwe kaart naar je verzonden.

Een fysieke Shopify Balance-kaart activeren

Nadat je je Shopify Balance-kaart hebt ontvangen, moet je deze activeren voordat je deze kunt gebruiken. Om te beginnen met het proces, kan je de QR-code van je pakket scannen of naar je Shopify-beheercentrum gaan.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer je hoofdaccount.

3. Klik onder Je Balance-kaarten op Fysieke kaart activeren.

4. Voer de laatste vier cijfers van je Shopify Balance-kaart in en klik op Volgende.

5. Vul een 4-cijferig Persoonlijk Identificatienummer (PIN) in voor je Shopify Balance-kaart, en klik daarna op Volgende.

6. Voer je pincode opnieuw in en klik vervolgens op Bevestigen.

7. Voer de bevestigingscode in die je per sms hebt ontvangen en klik op Activeren. Als je geen sms met je code krijgt, klik je op Code opnieuw verzenden.

Een Shopify Balance-kaart beheren

Je kunt je Shopify Balance-kaartgegevens bekijken, je kaarten blokkeren, je pincode opnieuw instellen en meer, via Financiën > Saldo. Klik daar op je virtuele of fysieke kaart.

Kaartgegevens bekijken

Je kunt je virtuele of fysieke kaartgegevens bekijken, zoals het kaartnummer of de gegevens van de kaarthouder.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

Je Shopify Balance-kaart koppelen aan een Apple Wallet of Google Wallet

Je kunt je virtuele of fysieke Shopify Balance-kaart toevoegen aan Apple Wallet of Google Pay.

Je Shopify Balance-kaart vervangen

Als je een vervangende kaart bestelt, wordt je huidige Shopify Balance-kaart geanuuleerd. Je nieuwe Shopify Balance-kaart wordt binnen acht werkdagen verzonden via standaardverzending.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer je hoofdaccount.

3. Klik onder Je Balance-kaarten op je fysieke Balance-kaart.

4. Klik op Meer en op Annuleren en vervangen.

5. Selecteer een reden voor de blokkering en vervanging van je Shopify Balance-kaart en klik op Volgende.

6. Controleer je verzendadres om er zeker van te zijn dat het correct is en klik op Bevestigen kaart vervangen. Als je je adres moet bijwerken, klik je op Bewerken, bewerk je je adres en klik je vervolgens op Bevestigen en kaart vervangen.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

De pincode van je Shopify Balance-kaart opnieuw instellen

Je kunt de pincode van je kaart opnieuw instellen.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer je hoofdaccount.

3. Klik onder Je Balance-kaarten op de kaart waarvan je de pincode opnieuw wilt instellen.

4. Klik op Meer en op Pincode opnieuw instellen.

5. Voer een viercijferige pincode in en klik op Volgende.

6. Voer je pincode opnieuw in en klik vervolgens op Bevestigen.

7. Voer de bevestigingscode in die je via een sms hebt ontvangen en klik op PIN opnieuw instellen.

Je Shopify Balance-kaart blokkeren

Als je je Shopify Balance-kaart bent verloren of deze is gestolen, moet je deze blokkeren zodat niemand anders deze kan gebruiken.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

Je kunt de blokkering van je Shopify Balance-kaart opheffen door op Blokkering kaart opheffen te klikken en vervolgens opnieuw te klikken op Blokkering kaart opheffen op de pagina Shopify Balance-kaart in je Shopify-beheercentrum.

Een betaling betwisten

Je kunt een afschrijving van je Shopify Balance-kaart betwisten vanwege de volgende redenen:

• frauduleus
  • niet ontvangen
  • dupliceren
  • goederen niet zoals beschreven
  • service niet zoals beschreven
  • geannuleerd
  • andere redenen

Als je een afschrijving van je Shopify Balance-card wilt betwisten, neem je contact op met Shopify Support. Geef zoveel mogelijk bewijsmateriaal en informatie wanneer je contact hebt met de ondersteuning.

Als je het geschil verliest, kun je Shopify Support om meer informatie vragen.

Je kaarthoudergegevens bijwerken

Je kunt op de Shopify Balance-accountpagina je Shopify Balance-kaarthoudergegevens bijwerken, inclusief je factuuradres en telefoonnummer.

Als je een fysieke kaart en een virtuele kaart hebt, zijn alle wijzigingen die je invoert van toepassing op beide kaarten.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Selecteer je hoofdaccount.

3. Klik onder Je Balance-kaarten op je virtuele of fysieke kaart.

4. Klik op Kaarthoudergegevens bekijken.

5. Klik op Bewerken om je factuuradres of mobiele telefoonnummer te wijzigen.

Stel je Shopify Balance in als je primaire betaalmethode

Je kunt je virtuele of fysieke Shopify Balance-kaart gebruiken om je Shopify-factuur en aankopen te betalen. Als je je virtuele Shopify Balance-kaart gebruikt, hoef je geen kaartgegevens in te voeren. Selecteer in plaats daarvan je virtuele Shopify Balance-kaart als de gewenste betaalmethode.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Facturering.

2. Klik op de knop ... naast de betaalmethode die je wilt wijzigen en klik vervolgens op Vervangen.

3. Voer de vereiste gegevens in.

4. Klik op Creditcard vervangen.

De voordelen van Visa die beschikbaar zijn met je Shopify Balance-kaart

Met je Shopify Balance-kaart krijg je toegang tot de volgende voordelen van een Visa-kaart:

• Autohuurdekking voor schade door aanrijding of diefstal
  • Pechhulp
  • Reis- en noodhulpservice
  • Geschillenservice voor kaarthouders
  • Noodkaart en uitbetaling van contant geld
  • Melding van verloren of gestolen kaart

Meer informatie over de voordelen van Visa.