Je Shopify Balance-kaarten beheren

De Shopify Balance-kaart is een gemakkelijke manier om de kosten van het runnen van je bedrijf te beheren. Wanneer je je Shopify Balance-account instelt, wordt je virtuele kaart automatisch geactiveerd.

Een fysieke Shopify Balance-kaart instellen

Wanneer je je Shopify Balance-account aanmaakt, wordt je virtuele kaart automatisch geactiveerd. Als je een fysieke kaart wilt, kan je deze aanvragen bij Shopify.

Een fysieke Shopify Balance-kaart aanvragen

Je kunt een fysieke kaart voor je Shopify Balance-account aanvragen.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Een fysieke kaart bestellen.

3. Optioneel: Pas je Balance-kaart aan door je bedrijfsnaam toe te voegen.

1. Voer je verzendgegevens in of bevestig deze en klik vervolgens op Bestel kaart.

Nadat je je fysieke kaart hebt besteld, heb je toegang tot de bezorgstatus en geschatte leverdatum van je kaart door naar Financiën > Balance > Kaarten beheren te gaan en vervolgens op de fysieke kaart te klikken.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

Een fysieke Shopify Balance-kaart activeren

Nadat je je Shopify Balance-kaart hebt ontvangen, moet je deze activeren voordat je deze kunt gebruiken. Om te beginnen met het proces, kan je de QR-code van je pakket scannen of naar je Shopify-beheercentrum gaan.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Kaarten beheren of Account beheren.

3. Klik op Shopify Balance-kaart.

4. Klik op Kaart activeren.

5. Voer de laatste vier cijfers van je Shopify Balance-kaart in en klik op Volgende.

6. Vul een 4-cijferig Persoonlijk Identificatienummer (PIN) in voor je Shopify Balance-kaart, en klik daarna op Volgende.

7. Voer je pincode opnieuw in en klik vervolgens op Bevestigen.

8. Voer de bevestigingscode in die je per sms hebt ontvangen en klik vervolgens op Activeren. Als er geen tekstbericht met je code wordt weergegeven, klik je op Code opnieuw verzenden.

Een Shopify Balance-kaart beheren

Je kunt je virtuele en fysieke kaarten beheren via je pagina Shopify Balance-account.

Kaartgegevens weergeven

Je kunt je virtuele en fysieke kaartgegevens weergeven.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Kaarten beheren of Account beheren.

3. Klik onder Kaartbeheer op de kaart die je wilt weergeven.

4. Klik op Kaartnummers weergeven om het volledige kaartnummer weer te geven.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

Koppel je Shopify Balance-kaart aan een Apple Wallet of Google Wallet

Je kunt je virtuele of fysieke Shopify Balance-kaart koppelen aan je mobiele wallet, zodat je rechtstreeks via je telefoon betalingen kunt uitvoeren. Om een kaart te koppelen, heb je je rekening- en routeringsnummers nodig. Je kunt deze vinden op de pagina Rekeninggegevens. Raadpleeg Apple Wallet of Google Pay voor de juiste stappen.

Je Shopify Balance-kaart vervangen

Als je een vervangende kaart bestelt, wordt je huidige Shopify Balance-kaart geanuuleerd. Je nieuwe Shopify Balance-kaart wordt binnen acht werkdagen verzonden via standaardverzending.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik in het gedeelte Kaartbeheer op je Shopify Balance-kaart.

3. Klik op Kaart vervangen.

4. Selecteer een reden voor het annuleren en vervangen van je Shopify Balance-kaart en klik op Volgende.

5. Controleer je verzendadres om er zeker van te zijn dat het correct is en klik op Bevestigen kaart vervangen. Als je je adres moet bijwerken, klik je op Bewerken, bewerk je je adres en klik je vervolgens op Bevestigen en kaart vervangen.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

De pincode van je Shopify Balance-kaart opnieuw instellen

Je kunt de pincode van je kaart opnieuw instellen.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik op Rekeningnummers.

3. Klik op Rekeninggegevens weergeven en klik vervolgens op de kaart die je opnieuw wilt instellen.

4. Klik op Pincode opnieuw instellen, voer een viercijferige pincode in en klik op Volgende.

5. Voer je pincode opnieuw in en klik vervolgens op Bevestigen.

6. Voer de bevestigingscode in die je via een sms hebt ontvangen en klik op PIN opnieuw instellen.

Je Shopify Balance-kaart vergrendelen

Als je je Shopify Balance-kaart bent verloren of deze is gestolen, moet je deze blokkeren zodat niemand anders deze kan gebruiken.

Stappen

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Financiën > Saldo.

2. Klik in het gedeelte Kaartbeheer op je Shopify Balance-kaart en klik vervolgens op Kaart blokkeren.

3. Klik nogmaals op Kaart blokkeren om te bevestigen dat je je kaart wilt blokkeren.

Om veiligheidsredenen ontvang je mogelijk een melding om je account opnieuw te verifiëren.

Je kunt de blokkering van je Shopify Balance-kaart opheffen door op Blokkering kaart opheffen te klikken en vervolgens opnieuw te klikken op Blokkering kaart opheffen op de pagina Shopify Balance-kaart in je Shopify-beheercentrum.