Weergave

Wanneer je Shopify Inbox installeert, wordt de chat in de onlinewinkel automatisch opgenomen, maar is deze standaard niet zichtbaar voor klanten. Wanneer je de chatoptie zichtbaar maakt, kun je ook de knop en het chatvenster aanpassen, zodat deze overeenkomt met de stijl van het thema van je onlinewinkel.

Onlinewinkel-chat inschakelen

Chat in je onlinewinkel is standaard niet zichtbaar in je winkel. Wijzig de beschikbaarheid van chat voor je klanten in de onlinewinkel op de pagina Uiterlijk in je Shopify-beheercentrum.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Inbox > Uiterlijk.
  2. Stel de zichtbaarheid van de chatfunctie van de onlinewinkel in op Zichtbaar.
  3. Klik op Opslaan.

Pas de taal voor de onlinewinkel-chat aan

Onlinewinkel-chat wordt in dezelfde taal als je thema weergegeven. Als je een niet-ondersteunde taal gebruikt, wordt de onlinewinkel-chat standaard ingesteld op Engels.

Voeg een aangepast welkomstbericht toe

Met een standaardbegroeting worden klanten welkom geheten op de chat van je onlinewinkel. Je kunt dit bericht aanpassen op de Inbox-pagina Uiterlijk in het Shopify-beheercentrum.

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Inbox > Uiterlijk > Welkomstbericht.
  2. Klik op het tekstvak om het bericht te bewerken.
  3. Klik op Opslaan.

Je kunt het welkomstbericht opnieuw instellen en het standaardbericht te gebruiken door op Opnieuw instellen op standaardbericht te klikken.

Formulier pre-chat

Klanten verstrekken hun contactgegevens voordat ze een onlinewinkel-chat met je beginnen. Hiermee kan Inbox je antwoord verzenden naar het e-mailadres van de klant als hij of zij je webwinkel verlaat. Alle chat-antwoorden, ongeacht of ze worden bekeken in de chat van de onlinewinkel of per e-mail worden verzonden, worden weergegeven in je Inbox-gesprekken.

Je kunt een voorbeeld van het formulier vóór de chat bekijken om te zien hoe het wordt weergegeven voor je klanten. Klik op de knop Voorbeeld om het formulier pre-chat te bekijken.

Merkaanpassing

Klanten die je onlinewinkel bezoeken, kunnen op een chatknop klikken om in het browservenster een chat met je te starten. Je kunt de knopstijl en -kleur wijzigen zodat deze overeenkomen met je onlinewinkel. Dit doe je op de pagina Uiterlijk onder Shopify Inbox.

Stappen

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Inbox > Uiterlijk en scrol omlaag naar Merkaanpassing.

2. Voer in het veld Kleur een hexadecimale code in of klik op de vervolgkeuzelijst om met de kleurkiezer een kleur te selecteren. Je ziet een waarschuwing als de geselecteerde knopkleur niet voldoende contrast geeft met je achtergrondkleur, waardoor de chatknop van de onlinewinkel voor sommige gebruikers moeilijk te gebruiken kan zijn.

3. Selecteer de gewenste Knopstijl. Kies in de vervolgkeuzelijst Knoppositie de optie Rechtsonder of Linksonder als positie voor de chatknop.

4. Klik op Opslaan.

Bekijk de klantervaring

In het voorbeeldvenster wordt weergegeven hoe je online chatvenster wordt weergegeven aan je klanten. Gebruik de vervolgkeuzelijst om tussen weergaven te schakelen om een voorbeeld van hoe onlinewinkel-chat wordt weergegeven voor bezoekers van je winkel.

Op de pagina Uiterlijk zijn de beschikbare voorbeelden:

• Formulier pre-chat
  • Chatvenster openen
  • Chatvenster sluiten
  • Aanvraag bestelstatus

Op de pagina Direct antwoord aanmaken staan deze voorbeelden:

• Chatvenster openen
  • Gesprek

Directe antwoorden en aanvragen voor bestelstatus

Je kunt de zichtbare directe antwoorden in een door jou gewenste volgorde weergeven.

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Shopify Inbox > Uiterlijk.
  2. Klik op ⋮⋮ naast het directe antwoord om de weergegeven lijst anders te rangschikken.
  3. (Optioneel) Klik op Bewerken om de vraag of het antwoord te wijzigen of om het directe antwoord in te stellen op Niet zichtbaar.

De bijgewerkte lijst met zichtbare directe antwoorden wordt automatisch weergegeven in je onlinewinkel.