Weergave

Wanneer je Shopify Inbox installeert, wordt de chat in de onlinewinkel automatisch opgenomen, maar is deze standaard niet zichtbaar voor klanten. Wanneer je de chatoptie zichtbaar maakt, kun je ook de knop en het chatvenster aanpassen, zodat deze overeenkomt met de stijl van het thema van je onlinewinkel.

Onlinewinkel-chat inschakelen

Chat in je onlinewinkel is standaard niet zichtbaar in je winkel. Wijzig de beschikbaarheid van chat voor je klanten in de onlinewinkel op de pagina Uiterlijk in je Shopify-beheercentrum.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Shopify Chat > Uiterlijk.
  2. Stel de zichtbaarheid van de chatfunctie van de onlinewinkel in op Zichtbaar.
  3. Klik op Opslaan.

De Shopify-chat knop aanpassen

Klanten die je onlinewinkel bezoeken, kunnen op een chatknop klikken om in het browservenster een chat met je te starten. Je kunt de knopstijl en -kleur wijzigen zodat deze overeenkomen met je onlinewinkel. Dit doe je op de pagina Uiterlijk onder Shopify Inbox.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Inbox > Uiterlijk.

2. Selecteer de chatstijl van je onlinewinkel. Kies rechtsonder of linksonder voor je chatknop in het vervolgkeuzemenu Positie.

3. Voer in het veld Kleur een hexadecimale code in, of klik in de vervolgkeuzelijst om de kleurkiezer te gebruiken om een kleur te selecteren.

4. Klik op Opslaan.

Bekijk de klantervaring

In het voorbeeldvenster wordt weergegeven hoe je online chatvenster wordt weergegeven aan je klanten. Gebruik het vervolgkeuzemenu om tussen weergaven te schakelen om een voorbeeld van hoe onlinewinkel-chat wordt weergegeven voor bezoekers van je winkel.

Op de pagina Uiterlijk zijn de beschikbare voorbeelden:

• Chatvenster openen
  • Chatvenster sluiten
  • Aanvraag bestelstatus

Op de pagina Veelgestelde vragen maken, zijn de beschikbare voorbeelden:

• Chatvenster openen
  • Gesprek

De taal voor onlinewinkel-chat aanpassen

Onlinewinkel-chat wordt in dezelfde taal als je thema weergegeven. Als je een niet-ondersteunde taal gebruikt, wordt de onlinewinkel-chat standaard ingesteld op Engels.

Het welkomstbericht bewerken

1. Klik op Bewerken om het welkomstbericht voor je onlinewinkel-chat te wijzigen.
  2. Klik op Opslaan om de wijzigingen op te slaan.

Veelgestelde vragen en bestelstatus-aanvragen

Je kunt de weergavevolgorde van je actieve veelgestelde vragen wijzigen.

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Shopify Inbox > Uiterlijk.
  2. Klik op ⋮⋮ en sleep de veelgestelde vragen om de weergavelijst opnieuw te rangschikken.
  3. (Optioneel) Klik op Bewerken om de vraag of het antwoord op veelgestelde vragen te wijzigen of om de veelgestelde vragen in te stellen op inactief.

De bijgewerkte lijst met actieve veelgestelde vragen wordt automatisch weergegeven in je onlinewinkel.