Meldingen instellen in Shopify Inbox

Wanneer een klant een gesprek start of antwoordt op een bestaand gesprek in je webshop of de Shop-app, kun je op de hoogte worden gebracht van hun bericht via een van de volgende soorten meldingen:

Schakel bureaublad-, mobiele en e-mailmeldingen in om realtime meldingen te ontvangen voor updates van gesprekken. Je Shopify-account heeft de vereiste machtigingen voor Shopify Inbox nodig om meldingen te kunnen ontvangen.

Als je Inbox in meerdere winkels hebt geïnstalleerd, krijg je meldingen voor elke winkel waar je bent ingelogd. Als je meldingen voor één winkel wilt deactiveren, log je uit bij die winkel via het zijmenu op mobiel of via de vervolgkeuzelijst voor winkels op desktop.

Bureaubladmeldingen

In Chrome en Firefox verschijnen bureaubladmeldingen voor nieuwe Inbox-berichten wanneer de browser open is en je bent ingelogd bij je Shopify-account. Nadat je bent ingelogd, open je Shopify Inbox minstens één keer om je berichten te bekijken. Nadat je bent ingelogd en de Shopify Inbox-app hebt geopend, kun je het browsertabblad sluiten en worden meldingen verzonden totdat je de browser sluit. Als je de browser sluit of uitlogt bij je Shopify-account, kan het nodig zijn om opnieuw in te loggen bij Shopify Inbox om bureaubladmeldingen te ontvangen.

Als je een andere browser gebruikt, zoals Safari of Edge, dan zorg je ervoor dat je op Shopify Inbox bent ingelogd en houd je het browsertabblad open om bureaubladmeldingen te ontvangen.

Wanneer je winkel een bericht ontvangt, klinkt er een waarschuwing, wordt er een visuele indicator weergegeven op tabbladen waar Inbox is geopend en wordt er een bureaubladmelding weergegeven.

Bureaubladmeldingen in Shopify Inbox inschakelen

1. Ga naar Shopify Inbox en log in bij je winkel.
  2. Als je bureaubladmeldingen op je computer wilt ontvangen, klik je op Toestaan wanneer in je browser wordt gevraagd of je bureaubladmeldingen van Shopify Inbox wilt toestaan. De prompt voor de browser wordt weergegeven wanneer je voor het eerst inlogt bij Shopify Inbox.
  3. Klik op Instellingen en daarna op Meldingen.
  4. Controleer in de sectie Meldingstypen of je desktopapparaat wordt vermeld.
  5. Selecteer in de sectie Meldingstriggers de optie Pushmelding (mobiel en desktop), voor elke trigger waarvoor je meldingen wilt ontvangen.
  6. Klik op Opslaan.
  7. Optioneel: Klik op de knop Testmelding verzenden om een testmelding naar je apparaat te sturen.

Mobiele meldingen

Mobiele meldingen voor nieuwe Inbox-berichten verschijnen wanneer de mobiele Shopify Inbox-app is geïnstalleerd op je Android- of iPhone-apparaat . Log in bij de Shopify Inbox-app met je Shopify-account om meldingen te kunnen ontvangen. Als je ook de Shopify-app op je apparaat hebt geïnstalleerd, log je bij de andere app uit en krijg je geen meldingen meer.

Mobiele meldingen inschakelen

Als je alle meldingsopties wilt hebben, heb je versie 6.12.0 of hoger van de mobiele Shopify Inbox-app nodig.

Stappen:

1. Open de mobiele Shopify Inbox-app op je mobiele apparaat.
  2. Tik op Profielpictogram > Meldingen.
  3. Controleer of je mobiele apparaat wordt vermeld in de sectie Meldingstypen.
  4. Controleer of de optie Mobiel en desktop is ingeschakeld voor de triggers waarvoor je meldingen wilt ontvangen.
  5. Tik op Opslaan.
  6. Optioneel: Tik op Testmelding verzenden om een testmelding naar je apparaat te sturen.

E-mailmeldingen

E-mailmeldingen voor nieuwe Inbox-berichten worden verzonden naar het e-mailadres dat is gekoppeld aan je Shopify-account.