Facebook instellen voor Shopify Inbox

Met de Facebook Messenger-functie in het Facebook-kanaal kun je Facebook verbinden met Shopify Inbox. Nadat je de Berichten-functie in het Facebook-kanaal hebt geactiveerd, kun je binnen Shopify Inbox berichten van Facebook verzenden en ontvangen. Zorg ervoor dat je een Facebook-bedrijfspagina hebt voordat je Berichten toevoegt.

Messenger toevoegen aan het Facebook-kanaal

Je kunt Berichten op elk moment toevoegen vanuit de Overzichtspagina van het Facebook-kanaal. Als Facebook Shop, Instagram Shopping of Facebook Marketing al is ingesteld in het Facebook-kanaal van je winkel, zijn mogelijk bepaalde stappen al voltooid.

Voordat je Berichten aan het Facebook-kanaal toevoegt, moet je ervoor zorgen dat je het Facebook-kanaal hebt ingesteld en dat je Facebook-pagina een knop Stuur ons een bericht heeft. Voor meer informatie over het toevoegen van de knop Stuur ons een bericht, raadpleeg je Hoe voeg ik een actieknop toe aan mijn Facebook-pagina?.

Stappen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Facebook > Overzicht.
  2. Klik in het gedeelte Facebook Messenger op Installatie starten.
  3. Klik op Bevestigen om berichten te koppelen aan Shopify Inbox.
  4. Klik op Ga naar Facebook-pagina om je Berichten-knop in te stellen. De Facebook-pagina van je bedrijf moet een knop Stuur ons een bericht hebben om deze stap te voltooien.
  5. Klik op Ga naar Shopify Inbox om in te loggen bij Shopify Inbox om je Messenger-installatie te voltooien.

Wanneer een klant je een bericht stuurt op Facebook, kun je nu reageren met Shopify Inbox.