Instagram Direct instellen voor Shopify Inbox

Met de Instagram Direct-functie in het Facebook-kanaal kun je Instagram koppelen aan Shopify Inbox. Nadat je de Instagram Direct-functie in het Facebook-kanaal hebt geactiveerd, kun je berichten van Instagram verzenden en ontvangen met Shopify Inbox. Zorg eerst dat je een Facebook-bedrijfspagina hebt voordat je Instagram Direct toevoegt.

Instagram Direct

Je kunt Instagram Direct ieder moment toevoegen vanuit de Overzichtspagina van het Facebook-kanaal. Als Facebook Shop, Instagram Shopping of Facebook Marketing al is ingesteld in het Facebook-kanaal van je winkel, zijn mogelijk bepaalde stappen al voltooid.

Voordat je Instagram Direct aan je Facebook-kanaal toevoegt, moet je ervoor zorgen dat je het Facebook-kanaal hebt ingesteld en dat je Instagram-account is ingesteld als een Professioneel account.

Instagram toevoegen aan het Facebook-kanaal

Je kunt je Instagram-privéberichten, reacties op verhalen en verhaalvermeldingen zien in je Inbox-dashboard. Zo kun je Shopify Inbox gebruiken om te reageren met tekst, afbeeldingen, productlinks of kortingscodes.

Stappen:

1. Klik in je Shopify-beheercentrum op Facebook.
  2. Klik op Installatie starten voor Instagram Direct + Shopify Inbox.
  3. Voltooi de vereiste stappen om je Instagram-account te koppelen aan je Facebook Messenger-verkoopkanaal. Een aantal van deze stappen is mogelijk al voltooid, bijvoorbeeld als je Facebook al als verkoopkanaal gebruikt.
  4. Klik op Koppelen om het Instagram-account te koppelen dat je wilt gebruiken.
  5. Klik op Voltooien.
  6. Open Shopify Inbox om te bevestigen dat je de Instagram Direct-installatie hebt voltooid.