Veelgestelde vragen over onlinewinkels

In Veelgestelde vragen voor Inbox kun je automatische antwoorden maken op veelgestelde vragen in je onlinewinkel-chat. Klanten krijgen een lijst met vragen te zien wanneer ze op de chatknop in je onlinewinkel klikken. Het bijbehorende antwoord wordt weergegeven nadat een veelgestelde vraag is geselecteerd.

Je hebt toegang tot de sessie van een klant op je shopifyinbox.com-dashboard om te zien op welke veelgestelde vragen de klant heeft geklikt en welk antwoord is verzonden. Deze interacties worden niet weergegeven als nieuwe gesprekken, en je ontvangt geen push-notificatie op je telefoon of computer. Als de klant een vraag stelt buiten de opties voor veelgestelde vragen over Chat, ontvang je een melding over de nieuwe vraag op je shopifyinbox.com-dashboard.

Veelgestelde vragen over Chat

Wanneer een klant op de chatknop klikt, wordt er een chatvenster geopend in hun browser. Je welkomstbericht en een lijst met je actieve veelgestelde vragen worden weergegeven. De klant kan je een bericht sturen of een veelgestelde vraag selecteren. Hij kan ook de aanvraag voor bestelstatus selecteren, die standaard wordt weergegeven.

Je kunt zoveel veelgestelde vragen aanmaken als je wilt, maar er kunnen maar 7 veelgestelde vragen (naast Bestelstatus) tegelijk actief zijn. Andere veelgestelde vragen worden opgeslagen in de lijst met inactieve veelgestelde vragen voor Shopify Inbox, en je kunt op elk gewenst moment veelgestelde vragen omwisselen. "Kan ik een update van mijn bestelstatus krijgen?" wordt altijd weergegeven als een optie voor de klant, en telt niet mee voor je 7 actieve veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen over Chat aanpassen

Stappen

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Shopify Inbox > Opgeslagen antwoorden > Veelgestelde vragen.

2. Klik op Veelgestelde vragen maken.

3. Voer in het veld Titel de vraag in die je wilt opnemen in je veelgestelde vragen. Er is een limiet van 60 tekens voor dit veld.

4. Typ het Antwoord voor je vraag. Dit is het antwoord dat de klant ontvangt nadat hij op de vraag klikt.

5. Stel de Veelgestelde vragen-status in als Actief of Inactief. Als je al 7 actieve veelgestelde vragen hebt, kan je de nieuwe veelgestelde vraag niet als actief instellen. De veelgestelde vragen wordt dan opgeslagen in je lijst Inactieve Veelgestelde vragen.

6. Klik op Opslaan.

Voorbeeld van veelgestelde vragen

Je kunt een voorbeeld van de veelgestelde vragen over de onlinechat bekijken in de lijst met vragen en in de gespreksweergave.

Stappen

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Shopify Inbox > Opgeslagen antwoorden > Veelgestelde vragen.
  2. Klik op een actieve veelgestelde vragen.

De weergavevolgorde van veelgestelde vragen over Chat wijzigen

Je kunt de weergavevolgorde van je actieve veelgestelde vragen wijzigen.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Shopify Inbox > Uiterlijk.

2. Klik op ⋮⋮ en sleep de veelgestelde vragen om de weergavelijst opnieuw te rangschikken.

De bijgewerkte lijst met actieve veelgestelde vragen wordt automatisch weergegeven in je onlinewinkel.

Veelgestelde vragen over Chat in- of uitschakelen

Je kunt maximaal 7 actieve veelgestelde vragen instellen, waarbij de overige veelgestelde vragen in je beheercentrum als inactief worden weergegeven. Als je 7 actieve veelgestelde vragen hebt, kan je geen nieuwe veelgestelde vraag als actief instellen tot je een actieve veelgestelde vraag als Inactief hebt ingesteld.

Stappen

1. Ga in je Shopify-beheercentrum naar Shopify Inbox > Opgeslagen antwoorden > Veelgestelde vragen.

2. Klik op de veelgestelde vragen die je wilt instellen als inactief.

3. Stel in het statusvenster Veelgestelde vragen een van de veelgestelde vraag in op Inactief.

4. Klik op Opslaan.

Nu er een sleuf open is voor een veelgestelde vraag, kun je een van je inactieve veelgestelde vragen instellen op Actief.

1. Klik op Bewerken bij de veelgestelde vraag die je wilt instellen als Actief.

2. Ga naar het venster Veelgestelde vragen en stel de veelgestelde vragen in op Actief.