De beschikbaarheid van je Shopify Inbox en geautomatiseerde eerste reactie instellen

Je kunt beschikbaarheidstijden instellen en een automatische eerste reactie opstellen die wordt verzonden wanneer de klant je een bericht stuurt. Zo kun je de verwachtingen van je klanten in goede banen leiden wanneer ze de chat van je online winkel gebruiken.

Je beschikbaarheidstijden instellen

Je openingstijden zijn standaard ingesteld op altijd beschikbaar. Je kunt de beschikbaarheid van je chat bijwerken via het Shopify-beheercentrum in het Inbox-kanaal.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Inbox.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Chat-instellingen en daarna op Beschikbaarheid.

5. Gebruik in de sectie Uren de vervolgkeuzelijsten om een begin- en eindtijd te selecteren voor elke dag van de week waarin je beschikbaar bent om te reageren op webshop-chats.

6. Optioneel: Je kunt jezelf ook altijd op een bepaalde dag beschikbaar houden. Klik op die dag op het menu ... en daarna op Alle uren voor deze dag selecteren.

7. Optioneel: Je kunt de ingestelde tijden van een bepaalde dag kopiëren naar alle dagen van de week. Klik op de dag die je wilt kopiëren op het menu ... en klik daarna op Deze uren toepassen op alle dagen om hetzelfde schema voor de hele week in te stellen.

8. Klik op Opslaan.

De eerste antwoordberichten instellen

Je kunt twee automatische eerste reacties opstellen, afhankelijk van de vraag of de klant je op jouw beschikbaarheidsuren een bericht stuurt.

Het bericht dat Tijdens beschikbare uren wordt verzonden, is voor klanten die een chat starten tijdens de uren waarop je jezelf beschikbaar hebt gesteld. Je kunt dit eerste antwoord gebruiken om je klanten om aanvullende informatie te vragen en te laten weten wanneer zij je antwoord kunnen verwachten.

Het bericht dat Buiten beschikbare uren wordt verzonden, is voor klanten die een chat starten buiten de uren waarop je jezelf beschikbaar hebt gesteld. Je kunt dit bericht gebruiken om je klanten te laten weten dat je niet beschikbaar bent en wanneer zij je antwoord kunnen verwachten.

Automatische eerste antwoordberichten inschakelen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Inbox.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Chat-instellingen en daarna op Beschikbaarheid.

5. Klik in de sectie Geautomatiseerd eerste antwoord op Inschakelen.

De geautomatiseerde eerste antwoordberichten aanpassen

Nadat je geautomatiseerde eerste antwoordberichten hebt ingeschakeld, kun je het bericht aanpassen dat aan klanten wordt weergegeven wanneer ze een nieuwe chat starten.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Instellingen > Apps en verkoopkanalen.

2. Klik op de pagina Apps en verkoopkanalen op Shopify Inbox.

3. Klik op Verkoopkanaal openen.

4. Klik op Chat-instellingen en daarna op Beschikbaarheid.

5. Doe een van de volgende dingen:

• Als je het bericht wilt aanpassen dat tijdens je beschikbare uren naar klanten is verzonden, klik je op Tijdens beschikbare uren.
    • Klik op Buiten beschikbare uren om het bericht aan te passen dat naar klanten wordt gestuurd buiten je beschikbare uren.
  6. Voer in het tekstvak Bericht een bericht in tot maximaal 2048 tekens.

7. Klik op Opslaan.