Klantgesprekken beheren

Wanneer je reageert op een bericht in Shopify-inbox, krijgt de klant het bericht op het platform waarop het oorspronkelijke bericht is gestuurd. Als een klant je bijvoorbeeld een bericht stuurt vanuit de Shop-app, krijgt hij of zij je antwoorden in de Shop-app.

Als een klant een product aan de winkelwagen toevoegt of eruit haalt, kun jij dit in het gesprek zien. Als de productnaam minder dan 41 tekens lang is, wordt de naam van het product opgenomen in de beschrijving van de gebeurtenis. Als er een actieve winkelwagen is, worden het subtotaal van de winkelwagen en de hoeveelheden van de producten in de winkelwagen ook in de koptekst van het gesprek weergegeven.

Reageren op een bericht van een klant

Als de klant actief is in je winkel, wordt de indicatie Online weergegeven.

Wanneer de klant je winkel verlaat, wordt de indicatie Online niet meer weergegeven en zie je een bericht dat je antwoord naar het e-mailadres wordt verzonden dat de klant aan het begin van de chatsessie heeft opgegeven.

Voorgestelde reacties

Shopify Magic gebruikt informatie uit je winkel om automatisch voorgestelde reacties te genereren tijdens gesprekken met je klanten.

Op de editorbalk van een gesprek wordt een voorgestelde reactie weergegeven als deze aan de volgende voorwaarden voldoet:

• Er is minstens één klantbericht in het gesprek.
  • Je hebt nog niet op het bericht van de klant gereageerd.
  • Je Shopify-winkel bevat voldoende informatie om de vraag van de klant te beantwoorden. Die informatie kan over de volgende onderwerpen gaan:

Nadat je een voorgestelde reactie hebt beoordeeld op nauwkeurigheid en gesprekstoon, klik je op Verzenden om de reactie naar je klant te sturen.

Voorgestelde reacties deactiveren

Voorgestelde reacties zijn standaard geactiveerd wanneer je Shopify Inbox gebruikt. Als je tijdens gesprekken met klanten geen voorgestelde reacties wilt zien, kun je deze bij de Shopify Inbox-instellingen uitschakelen.

Stappen

1. Klik in Shopify Inbox op het instellingenpictogram en daarna op Berichtvoorkeuren.
  2. Selecteer in de sectie Automatisch gegenereerde suggesties de optie Uit en klik op Opslaan.

Onderwerplabels voor berichten

Om je te helpen je klantberichten te beheren en prioriteit te geven, geeft Shopify Inbox het gesprek automatisch een onderwerplabel.Elk bericht dat een klant verzendt, wordt geanalyseerd door een machine learning-systeem; als er een hoge mate van zekerheid is dat het overeenkomt met een onderwerp, dan wordt automatisch het juiste label toegepast.In de gesprekslijst worden maximaal twee onderwerplabels per gesprek weergegeven.

De mogelijke onderwerplabels voor klantgesprekken.

Mogelijke onderwerpen voor berichtclassificatie voor Shopify Inbox
Onderwerplabel Berichten met betrekking tot
Checkout Betalingen of het plaatsen van een nieuwe bestelling.
Bestellingen bewerken Een bestelling annuleren of wijzigen.
Bestelstatus Bestelbevestiging, bestelstatus en betalingssaldo.
Prijzen/kortingen Kortingen en het toepassen van kortingen of kortingscodes.
Productdetails Kleur, maat, hoeveelheid, gewicht, volume, bevoorraden en voorraad, aanpassingsaanvragen of aanvragen voor productfoto's of video's.
Interesse in product Algemene productvragen of interesse.
Retouren/bezorgde bestellingen Problemen met ontvangen bestellingen, terugbetalingen en retouren voor ontvangen bestellingen.
Verzending Kosten voor afhalen ter plaatsen of verzending.
Winkelinformatie Contactgegevens, zoals telefoonnummer, locatie, openingstijden winkel, algemeen retourbeleid en marketingaanvragen.
Groothandel Vragen over de groothandel.

Als je labels voor gespreksonderwerpen automatisch wilt toepassen op gesprekken in de mobiele app, heb je de Shopify Inbox-app versie 5.12.1 of hoger nodig.

Je kunt producten die beschikbaar zijn in je webshop delen in Shopify Inbox. Meer informatie over de beschikbaarheid van verkoopkanalen voor producten.

Stappen

Een kortingscode verzenden in een gesprek

In Shopify Inbox kun je kortingscodes met je klanten delen. Wanneer een klant op de kortingscode klikt, wordt deze automatisch op de winkelwagen toegepast. Maak eerst kortingscodes aan voordat je ze kunt delen.

Stappen

De online chatsessie slaat de kortingscode op en deze wordt bij de checkout automatisch toegepast op de winkelwagen van de klant.

Een afbeelding of video sturen in een gesprek

In Shopify Inbox kun je afbeeldingen of video's naar klanten sturen.

De eerste keer dat je een afbeelding verzendt vanuit de iOS- of Android- Inbox-app, wordt je gevraagd Shopify Inbox toegang te geven tot je fotobibliotheek voordat je een bestand kunt verzenden.

Stappen

Gespreksdetails

Je kunt de details van een gesprek beheren via de desktopversie van Shopify Inbox of via de mobiele app. Alle gespreksgegevens zijn zichtbaar in het Shopify Inbox-klantprofiel.

De status van een gesprek wijzigen

Je kunt je gesprekken beheren door de status te wijzigen. De status van gesprekken kan Open of Gesloten zijn.Je kunt de status van een gesprek van Open in Gesloten wijzigen of van Gesloten in Open.

Je kunt gesprekken niet verwijderen.

Stappen

Zoeken naar gesprekken

Je kunt in Inbox naar een gesprek zoeken op klantnaam, e-mailadres van de klant of een specifiek trefwoord. Je kunt zoeken naar lopende gesprekken of eerdere gesprekken.

Stappen

Gesprekstoewijzing beheren

Je kunt een chatgesprek toewijzen aan een medewerker met de machtiging voor webshop-chat.

Nadat je een medewerker aan een gesprek hebt toegewezen, ontvangt alleen die medewerker berichtmeldingen voor dat gesprek. Als je wilt dat alle medewerkers berichtmeldingen voor een gesprek ontvangen, dan verwijder je de toewijzing van die medewerker.

Stappen

Als een medewerker niet vermeld staat op het scherm Medewerkers toewijzen, heeft deze medewerker mogelijk niet de vereiste machtigingen voor de webshop-chat.Zie Machtigingen voor webshops voor meer informatie.

Klantprofiel

Je kunt klantprofielen bekijken in elk open of gesloten gesprek in de online of mobiele Shopify Inbox-app. In een klantprofiel kun je bijvoorbeeld zien of een klant nieuw is of een terugkerende klant, de locatie en tijdzone en eventuele relevante bestelgegevens.Je kunt ook opmerkingen op het klantprofiel schrijven die alleen je medewerkers te zien krijgen.

Het klantprofiel inzien