Snelle installatiegids

Volg deze handleiding om je bedrijf snel in Canada op te zetten, zodat je klanten je producten kunnen bekijken en bestellen terwijl je de meer gegevens van je online bedrijf aanvult.

Stap 1: start je gratis proefperiode

Wanneer je je aanmeldt voor Shopify via Go Digital Canada, ga je van start met een gratis proefperiode van 90 dagen. Zelfs wanneer je een abonnement kiest om je winkel te openen,betaal je pas voor je abonnement aan het einde van de proefperiode. Als je je winkel binnen de gratis proefperiode annuleert, worden je eventuele abonnementskosten niet in rekening gebracht.

Wanneer je je aanmeldt voor Shopify, voer je de naam van je winkel in. Deze winkelnaam wordt gebruikt om de standaard-URL van je winkel te maken. Een winkelnaam van Johns Apparel zou een standaard-URL van johns-apparel.myshopify.com maken. Als een ander account al de naam van jouw winkel heeft gebruikt, kun je je bedrijfsnaam iets wijzigen en vervolgens de naam van je winkel wijzigen nadat je account is aangemaakt.

Stappen:

1. Ga naar shopify.ca.
  2. Voer het e-mailadres in dat je als eigenaar van de onlinewinkel wilt gebruiken en klik vervolgens op Gratis proefversie starten.
  3. Voer een wachtwoord en winkelnaam in.
  4. Klik op Je winkel aanmaken.
  5. Ga door de vragenlijst en voer je bedrijfsgegevens in.
  6. Optioneel: je bedrijfsnaam wijzigen:
    1. Ga naar Instellingen > Algemeen.
    2. Wijzig in Winkelgegevens de Winkelnaam en klik vervolgens op Opslaan.

Stap 2: je producten toevoegen

Je kunt op een aantal verschillende manieren je producten instellen. Als je maar een paar producten hebt, is het waarschijnlijk het snelst om ze handmatig in te stellen. Als je een grote productcatalogus hebt, maar je wilt het snel instellen, kun je ervoor kiezen om slechts een deel van je producten toe te voegen.

Houd rekening met de volgende richtlijnen voor de beste methode om je producten toe te voegen:

Nadat je je producten hebt toegevoegd, kun je overwegen ze in collecties in te delen, wat kan worden gebruikt om specifieke producten op je startpagina te markeren, de pagina's in de menu's van je online winkel uit te bouwen of kortingen toe te passen op bepaalde groepen producten.

Stap 3: je thema instellen

Wanneer je je aanmeldt voor een Shopify-winkel, krijg je een standaardthema voor je website. Je kunt op elk gewenst moment thema's wijzigen en werken aan nieuwe producten terwijl je huidige thema live is voor klanten. Alle Shopify-thema's zijn gratis en worden ondersteund door Shopify. Je kunt ook thema's kopen in de Shopify Theme Store.

De instructies voor het instellen van je thema variëren afhankelijk van het thema dat je kiest, dus controleer de documentatie van je thema om de stappen te vinden om het volgende te doen:

• Voeg een logo en een favicon toe aan je website. Als je geen logo hebt, kun je er een maken via een Hatchet, of een andere online logogenerator.
  • Afbeeldingen toevoegen aan je startpagina. Je kunt gratis foto's van hoge kwaliteit bekijken op Burst of andere websites met een stock-foto's.
  • Kies je kleuren en lettertypen.
  • Voeg gemarkeerde producten toe aan je homepage.

Extra pagina's toevoegen

Je kunt aanvullende pagina's toevoegen aan je enige winkel, zoals 'over ons' of 'contact met ons opnemen' in Onlinewinkel > Pagina's. Zie Pagina's voor gedetailleerde stappen om ze in de beheerder te maken. Als je een app wilt gebruiken om de pagina's te maken, ga je naar de Shopify App Store.

Je menu's instellen

Je kunt het hoofdmenu en het voettekstmenu instellen in Onlinewinkel > Navigatie. Voeg eventuele extra pagina's toe die je hebt gemaakt, evenals links naar collecties van je producten waardoor je klanten makkelijker kunnen vinden wat ze zoeken. Zie Menu's en links in de beheerder voor gedetailleerde stappen voor het maken van je menu's.

Beleidspagina's toevoegen

Voeg het beleid van je winkel toe voor terugbetalingen, privacy en verzending, zodat klanten meer te weten kunnen komen over hoe je bedrijf werkt. Je kunt het beleid toevoegen in Instellingen > Juridisch. Shopify biedt een standaardsjabloon voor het restitutie- en privacybeleid, die je kunt bewerken zodat het beter bij je bedrijf past. Zie Winkelbeleid toevoegen voor meer informatie over het toevoegen van beleid aan je winkel.

Je terugbetalings-, privacy- en verzendbeleid worden automatisch gekoppeld in de voettekst van je betaalpagina's.

Stap 4: een betalingsprovider instellen

Je hebt standaard een Shopify Payments-account, dat je kunt gebruiken om de volgende betaaltypen te accepteren:

• Visa
  • MasterCard
  • American Express
  • Interac
  • Google Pay
  • Apple Pay
  • Shop Pay

Je hebt nu ook PayPal Express-account.

Je hoeft de accountinstelling voor Shopify Payments of PayPal Express niet te voltooien om te beginnen met het accepteren van betalingen, maar je moet de accountinstellingen voltooien om de betalingen te ontvangen.

Shopify Payments

Voordat je je Shopify Payments-account voltooit, moet je ervoor zorgen dat je de Servicevoorwaarden van Shopify Payments Canada leest en begrijpt en geen producten verkoopt in het gedeelte "Verboden bedrijven" (sectie B.5).

Om de accountinstelling voor Shopify Payments te voltooien, ga je naar Instellingen > Betalingsproviders. Zie Shopify Payments voor meer informatie.

PayPal Express

Om de accountinstelling voor Shopify Payments te voltooien, gaat je naar Instellingen > Betalingsproviders. Zie PayPal instellen in je winkel voor meer informatie.

Als je PayPal-betalingen niet wilt accepteren, gaat je naar Instellingen > Betalingsproviders en klik je op PayPal Express Checkout deactiveren.

Een externe betalingsprovider gebruiken

Als je Shopify Payments niet wilt gebruiken om creditcardbetalingen te accepteren, kun je Shopify Payments deactiveren en vervolgens verbinden met een externe betalingsprovider. Controleer de lijst met beschikbare betalingsgateways voor Canada. Je moet een account bij de betalingsprovider instellen voordat je het koppelt aan je Shopify-account.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Betalingsproviders.
  2. Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
  3. Klik op Shopify Payments deactiveren.
  4. Selecteer een reden en klik vervolgens op Shopify Payments deactiveren.
  5. Klik in Externe providers op Kies een externe provider.
  6. Kies een gateway en volg de activeringsstappen.

Handmatige of alternatieve betaalmethoden toevoegen

Je kunt ook betalingen accepteren via alternatieve methoden, zoals Bitcoin of handmatige methoden, zoals bankdeposito's of onder rembours. Je kunt deze methoden toevoegen in Instellingen > Betalingsproviders in je Shopify-beheercentrum. Zie Alternatieve betaalmethoden en Handmatige betaalmethoden voor meer informatie.

Stap 5: optionele overwegingen

Denk na over de volgende aanvullende stappen voordat je je website start.

Een aangepast domein toevoegen

Je website via Shopify kan standaard worden geraadpleegd via je URL: .myshopify.com. Je kunt aangepaste domeinen toevoegen aan Shopify, zodat je standaarddomein volledig is gebrandmerkt voor je bedrijf. Je kunt je domeininstellingen aanpassen in de Onlinewinkel > Domeinen:

Verzendtarieven instellen

Wanneer je je aanmeldt voor een Shopify-account in Canada, krijg je kortingstarieven bij Canada Post als onderdeel van Shopify Shipping. Wanneer een klant bij je kassa komt, zien ze de toepasselijke verzendtarieven van Canada Post voor hun bestelling. De volgende gegevens worden gebruikt om de toepasselijke verzendtarieven te bepalen:

• gewicht van het product
  • gewicht en afmetingen van je standaardpakket
  • je bedrijfsadres (herkomst adres)
  • het adres van de klant (bestemmingsadres)

Je kunt verzendlabels van Canada Post rechtstreeks via je beheerder kopen, ze thuis afdrukken en een ophaalmoment plannen voor Canada Post om je zendingen te ontvangen.

Met deze standaardinstelling kun je een van de volgende wijzigingen aanbrengen in de Instellingen > Verzending:

Bekijk je btw

Controleer de standaard-btw voor je bedrijf in Instellingen > Btw. Shopify voegt de algemene standaard toe voor het berekenen van belasting in Canada, maar je moet verifiëren dat dit de belastingtarieven zijn die jouw bedrijf in rekening moet brengen. Shopify kan de juiste tarieven voor je niet bepalen, dus werk in plaats daarvan samen met een lokale belastingdeskundige.

Stap 6: lanceer je website

Als je live wilt gaan met je website, en je kassa naar klanten wilt openen, moet je een abonnement kiezen en de wachtwoordpagina verwijderen.

Een abonnement kiezen

Je Shopify-account moet een betaald abonnement hebben om je kassa voor klanten te openen. Bij het kiezen van een abonnement wordt je gratis proefperiode niet beëindigd en worden de abonnementskosten pas in rekening gebracht nadat de proefperiode is afgelopen.

Je kunt een abonnement kiezen in Instellingen > Abonnement en machtigingen. Zie de Prijspagina van Shopify voor meer informatie over de beschikbare prijsplannen.

Je kunt je abonnement op elk gewenst moment wijzigen.

De wachtwoordpagina verwijderen

Ga naar de Onlinewinkel > Voorkeuren om de wachtwoordpagina te verwijderen. Je moet een abonnement kiezen voordat je de wachtwoordpagina kunt verwijderen. Zie Wachtwoordbeveiliging verwijderen in je onlinewinkel voor meer informatie over het verwijderen van je wachtwoordpagina.