Voorraadaantallen per locatie wijzigen

Als je voorraadaantallen op een locatie wilt bijwerken, kun je dit op verschillende manieren doen op de pagina Voorraad.

Voorraadaantallen op een locatie wijzigen voor geselecteerde producten

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Producten > Voorraad.

2. Selecteer een locatie in het vervolgkeuzemenu met locaties.

3. Optioneel: Filter of zoek in de lijst met producten.

4. Doe het volgende voor elk product dat je wilt bijwerken:

1. Voer in de kolom Aantal bijwerken de gewijzigde aantallen in. Je kunt een positief of negatief getal invoeren, of nul.
    2. Klik op Toevoegen of Instellen en klik vervolgens op Opslaan.

Als een product niet voor die locatie wordt vermeld, volg je de voorraad voor dat product niet of wordt het product niet op de locatie op voorraad gehouden.

Voorraadaantallen evenveel wijzigen voor alle producten

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Producten > Voorraad.

2. Selecteer een locatie in het vervolgkeuzemenu met locaties.

3. Optioneel: Filter of zoek in de lijst met producten.

4. Selecteer de producten met behulp van de selectievakjes.

5. Klik op Acties > Aantal bijwerken.

6. Voer het gewijzigde aantal in. Je kunt een positief of negatief getal invoeren, of nul.

7. Klik op Toevoegen of Instellen en klik vervolgens op Opslaan.

Je kunt de voorraadaantallen op verschillende manieren bijwerken op de pagina Producten. Hieronder worden enkele van de benaderingen beschreven.

Ongeacht de aanpak die je gebruikt, is het belangrijk dat Shopify volgt de voorraad van dit product is geselecteerd in de lijst Voorraadbeleid, zodat je de voorraadaantallen kunt zien en wijzigen.

De voorraadaantallen voor één product wijzigen

De manier waarop je het aantal voor één product bijwerkt, is afhankelijk van of het product varianten heeft.

Product zonder varianten

Product met varianten

De voorraadaantallen wijzigen met behulp van de bulk-editor

Door de bulk-editor te gebruiken, kun je voorraadaantallen voor meerdere productvarianten en locaties wijzigen. De bulk-editor is een pagina die rijen en kolommen met gegevens toont, vergelijkbaar met een spreadsheet.

Stappen:

1. Ga naar Producten.

2. Selecteer een product met varianten waarvan je de voorraadaantallen wilt bewerken.

3. Klik in het gedeelte Varianten op Varianten bewerken > Bulk-editor openen.

4. Wijzig de waarden in de rijen en kolommen door in een cel te klikken:

- Voorraad beheerd door - Selecteer of Shopify of een app de voorraad beheert. - Beschikbaar op - Pas voor elke locatie de voorraadaantallen aan. Je kunt Stocked of Not stocked opgeven, afhankelijk van of Aantal volgen is ingeschakeld. - Aantal volgen - Indien ingeschakeld, kun je de aantallen wijzigen. Indien uitgeschakeld, wordt de voorraad niet gevolgd en zijn de waarden alleen Stocked en Not stocked.