Shopify POS-locaties

Als u meerdere locaties hebt, zijn alleen de voorradige producten op de toegewezen locatie van uw Shopify POS-apparaat beschikbaar voor verkoop (in de productweergave). De voorraadhoeveelheid op de toegewezen locatie wordt bijgewerkt telkens wanneer een product wordt verkocht of opnieuw in voorraad wordt opgenomen in Shopify POS.

Een Shopify POS-locatie selecteren

Je kunt de locatie wijzigen die is ingesteld op je Shopify POS-apparaat.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Winkel en vervolgens op Locaties.
  2. Als uw locatie niet in de lijst staat, tikt u op Add or edit your locations (Je locaties toevoegen of bewerken) om een nieuwe locatie te maken.
  3. Tik op een locatie en dan op Veranderen.

De gegevens van een product bekijken

Tik op het informatiepictogram om de details van een product te bekijken.

De productgegevens bevatten de volgende informatie:

• productafbeelding
  • prijsvergelijking, indien van toepassing
  • de voorraadaantallen op de huidige locatie
  • voorraadniveaus op uw andere locaties, indien van toepassing
  • voorraadniveaus bij uw aangepaste afhandelingsservice of externe verzendservice, indien van toepassing
  • beschrijving
  • product-SKU
  • productverkoper
  • product type

Als je alle productgegevens wilt bekijken, moet je mogelijk omlaag scrollen.

Om een grotere weergave van de productafbeelding te zien, kunt u op de afbeelding tikken.

Wanneer de afbeelding is vergroot, kunt u vegen om alle varianten van het product te bekijken.

Doorzoek meerdere locaties voor bestellingen

Je kunt zoeken naar bestellingen die op verschillende locaties zijn geplaatst vanaf het scherm Bestellingen van Shopify POS.

Stappen:

Een volledige bestelling terugbetalen

U kunt bestellingen terugbetalen via het scherm Bestellingen van Shopify POS. Wanneer u een bestelling terugbetaalt, kunt u ervoor zorgen dat uw voorraadaantallen correct zijn door geretourneerde producten opnieuw in voorraad op te nemen. Deze producten worden opnieuw opgenomen in de voorraad van de toegewezen locatie van de Shopify POS-app.

Stappen:

1. Tik in het scherm Bestellingen op de bestelling die u wilt terugbetalen.
  2. Tik op Restitutie producten.
  3. Gebruik de + en - naast elk product om het aantal in te voeren dat u terugbetaalt.
  4. Als u de artikelen niet naar je voorraad wilt retourneren, schakelt u de optie Aanvullen uit.
  5. Als u de verzendkosten wilt terugbetalen, tikt u naast Verzending op Toevoegen.
  6. Als de klant meer dan één betaalmethode heeft gebruikt, kunt u de terugbetaling verdelen tussen dezelfde betaalmethoden die hij heeft gebruikt. Voer in de sectie Restitutiebedrag het bedrag in dat u wilt terugbetalen aan elke betaalmethode.
  7. Optioneel: Tik op Reden voor retournering toevoegen om een reden voor de retournering toe te voegen.
  8. Wanneer u klaar bent om de terugbetaling te verwerken, tikt u op Terugbetaling.
  9. Als de klant contant of met een externe betalingsprovider heeft betaald, volgt u de prompts op het scherm en tikt u op Doorgaan.
  10. Als u een ontvangstbewijs naar de klant wilt e-mailen of sms'en, tikt u op het scherm Restitutie gelukt op Ontvangstbewijs e-mailen of Ontvangstbewijs sms'en.
  11. Nadat de terugbetaling is verwerkt, tikt je op Gereed om terug te keren naar het scherm met bestelgegevens.

De locatiemachtigingen van personeel beperken

Als u wilt beperken dat je medewerkers met POS-pincodes de instellingen van je locaties kunnen openen en bestellingen kunnen bekijken die op andere locaties zijn geplaatst, kunt u beperkte personeelsmachtigingen instellen.