Shopify POS-locaties

Als je meerdere locaties hebt, zijn alleen de voorradige producten op de toegewezen locatie van je Shopify POS-apparaat beschikbaar voor verkoop (in de productweergave). De voorraadhoeveelheid op de toegewezen locatie wordt bijgewerkt telkens wanneer een product wordt verkocht of opnieuw in voorraad wordt opgenomen in Shopify POS.

Een Shopify POS-locatie selecteren

Je kunt de locatie wijzigen die is ingesteld op je Shopify POS-apparaat.

Stappen:

1. Tik in Shopify POS op Winkel en vervolgens op Locaties.
  2. Als je locatie niet in de lijst staat, tik op Add or edit your locations (Je locaties toevoegen of bewerken) om een nieuwe locatie te maken.
  3. Tik op een locatie en dan op Veranderen.

De gegevens van een product bekijken

Tik op het informatiepictogram om de details van een product te bekijken.

De productgegevens bevatten de volgende informatie:

• productafbeelding
  • prijsvergelijking, indien van toepassing
  • de voorraadaantallen op de huidige locatie
  • voorraadniveaus op je andere locaties, indien van toepassing
  • voorraadniveaus bij je aangepaste fulfillmentservice of externe verzendservice, indien van toepassing
  • beschrijving
  • product-SKU
  • productverkoper
  • product type

Scroll omlaag als je alle productgegevens wilt bekijken.

Om een grotere weergave van de productafbeelding te zien, kun je op de afbeelding tikken.

Wanneer de afbeelding is vergroot, kun je vegen om alle varianten van het product te bekijken.

Doorzoek meerdere locaties voor bestellingen

Je kunt zoeken naar bestellingen die op verschillende locaties zijn geplaatst vanaf het scherm Bestellingen van Shopify POS.

Stappen:

Een volledige bestelling terugbetalen

Je kunt bestellingen terugbetalen via het scherm Bestellingen van Shopify POS. Wanneer je een bestelling terugbetaalt, kun je ervoor zorgen dat je voorraadaantallen correct zijn door geretourneerde producten opnieuw in voorraad op te nemen. Deze producten worden opnieuw opgenomen in de voorraad van de toegewezen locatie van de Shopify POS-app.

Stappen:

1. Tik in het scherm Bestellingen op de bestelling die je wilt terugbetalen.
  2. Tik op Restitutie producten.
  3. Gebruik de + en - naast elk product om het aantal in te voeren dat je terugbetaalt.
  4. Schakel de optie Aanvullen uit als je de artikelen niet naar je voorraad wilt retourneren.
  5. Tik naast Verzending op Toevoegen als je de verzendkosten wilt terugbetalen.
  6. Als de klant meer dan één betaalmethode heeft gebruikt, kun je de terugbetaling verdelen tussen dezelfde betaalmethoden die hij/zij heeft gebruikt. Voer in de sectie Restitutiebedrag het bedrag in dat je wilt terugbetalen aan elke betaalmethode.
  7. Optioneel: Tik op Reden voor retournering toevoegen om een reden voor de retournering toe te voegen.
  8. Wanneer je klaar bent om de terugbetaling te verwerken, tik op Terugbetaling.
  9. Volg de prompts op het scherm en tik op Doorgaan als de klant contant of met een externe betalingsprovider heeft betaald.
  10. Als je een ontvangstbewijs naar de klant wilt e-mailen of sms'en, tik op het scherm Restitutie gelukt op Ontvangstbewijs e-mailen of Ontvangstbewijs sms'en.
  11. Nadat de terugbetaling is verwerkt, tik op Gereed om terug te keren naar het scherm met bestelgegevens.

De locatiemachtigingen van personeel beperken

Als je wilt beperken dat je medewerkers met POS-pincodes de instellingen van je locaties kunnen openen en bestellingen kunnen bekijken die op andere locaties zijn geplaatst, kun je beperkte personeelsmachtigingen instellen.