Automatische domeinomleiding instellen

Voor internationale domeinen kun je domeinomleiding gebruiken om bezoekers automatisch naar het regiospecifieke domein voor hun locatie te sturen. Als je bijvoorbeeld een .com -domein gebruikt om bezoekers in de Verenigde Staten te targeten en een .ca -domein om bezoekers in Canada te targeten, wordt een Canadese bezoeker automatisch doorgestuurd naar johns-apparel.ca.

Als je automatische omleiding naar een domein hebt ingeschakeld, gebruikt je winkel tijdelijke omleidingen tussen internationale domeinen. Met deze tijdelijke omleidingen kunnen zoekmachines al je URL's vinden en indexeren.

Stappen

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Markten.
  2. Selecteer Voorkeurenin het gedeelte Andere Markets.
  3. Controleer de omleiding van het domein.

Nadat je automatische omleiding hebt ingeschakeld, worden bezoekers van je onlinewinkel automatisch omgeleid naar het regiospecifieke domein voor hun locatie.

Je kunt klanten ook handmatig laten schakelen tussen talen en valuta's door een land selector toe te voegen aan je onlinewinkel. Als je thema geen land selector heeft, kun je er een toevoegen met behulp van de gratis Geolocatie-app of een andere land selector-app die Shopify Markets ondersteunt.