Unieke URL's instellen voor specifieke landen of regio's

Wanneer je internationale domeinen in stelt, moet je een uniek webadres of URL aanmaken voor elk land of elke regio waar je een lokale winkelervaring wilt aanbieden. Afhankelijk van hoe je de talen en valuta's van je winkel configureert, komt elke URL overeen met een lokale versie van je webshop. Als je Shopify Payments gebruikt, kun je ook de standaardvaluta van elke URL instellen op de lokale valuta van dat land of dat land.

Je kunt unieke URL's instellen voor elk land of elke regio die je op de volgende manieren wilt targeten:

• domeinen op het hoogste niveau, zoals your-shop-name.fr
  • subdomeinen, zoals fr.your-shop-name.com
  • subfolders, zoals your-shop-name.com/fr-fr

Afhankelijk van je zoekmachineoptimalisatiestrategie (SEO) kun je één methode of een combinatie van methoden gebruiken. Als je Shopify Markets voor de eerste keer instelt, overweeg dan om submappen te gebruiken, die je eenvoudig kunt instellen en gebruiken om SEO-voordelen te bieden.

Voer de volgende taken uit om internationale domeinen in te stellen voor specifieke landen of regio's:

Nadat je je internationale domeinen hebt ingesteld, moet je je klanten naar de URL leiden die overeenkomt met hun taal- en locatievoorkeuren.