Upgraden naar Shopify Markets Pro

Als je aan de vereisten voldoet, kun je rechtstreeks vanuit het Shopify-beheercentrum upgraden naar Markets Pro. Markets Pro brengt meerdere wijzigingen aan in je winkel. Kijk goed naar deze wijzigingen voordat je de upgrade naar Markets Pro uitvoert.

Nadat je winkel is beoordeeld voor Markets Pro, krijg je een e-mail en een melding op de pagina Markten van het Shopify-beheercentrum.

Voordat je de upgrade naar Markets Pro uitvoert

Voordat je gaat upgraden naar Markets Pro, zorg je ervoor dat je weet wat er in je webshop verandert door Markets Pro wanneer je winkel wordt beoordeeld:

Markets Pro-wijzigingen in je winkel
Instellingen Wijzigingen
Winkel
  • Je betalingsgateway wijzigt naar de Markets Pro-betalingsgateway voor internationale bestellingen.
  • Je productcatalogus wordt automatisch ingedeeld op basis van HS-codes en aangepast voor beperkingen per land.
  • Je productprijzen worden met een specifiek percentage verhoogd om de valutaconversiekosten erin op te nemen.
  • Checkout
  • Er worden lokale betaalmethoden aan je betaalpagina toegevoegd.
  • Er worden invoerrechten berekend en bij het afrekenen geïnd.
  • Bij Markets Pro-bestellingen wordt het telefoonnummer van de klant bij de checkout gevraagd.
  • Bij de checkout wordt DHL-verzending met prepaid-douanerechten gebruikt.
  • Er wordt een disclaimer toegevoegd aan de checkout waaruit blijkt dat Global-e de recordmerchant is voor de transactie bij internationale bestellingen.
  • Markets
  • Er worden markten gecreëerd voor internationale markten waar je momenteel verkoopt.
  • Niet-ondersteunde landen worden uit Markten verwijderd.
  • Niet-ondersteunde valuta's schakelen over naar USD.
  • Onlinewinkel
  • 136 valuta's worden in je webshop geaccepteerd.
  • De Geolocation-app wordt automatisch in je webshop geïnstalleerd, zodat je klanten in hun eigen taal en valuta kunnen winkelen.
  • Er wordt een domeinomleiding geactiveerd om SEO te optimaliseren.
  • Al je internationale bestellingen worden gecontroleerd op fraude.
  • Betalingen
  • Je ontvangt uitbetalingen in USD. Transactiegegevens zijn beschikbaar op de 1e, 8e, 15e en 22e dag van de maand. Openstaande bestellingen worden niet opgenomen in uitbetalingen.
  • Verzendlabels van Markets Pro hebben een nieuw transactietype voor uitbetalingen.
  • Markets Pro wordt jouw recordmerchant voor alle internationale bestellingen.
  • Upgraden naar Markets Pro

Je kunt rechtstreeks upgraden naar Markets Pro via de pagina Markten in het Shopify-beheercentrum. De beoordeling van je winkel kan tot vijf werkdagen duren.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Markten.
    2. Klik op Upgraden naar Markets Pro.
    3. Optioneel: In de sectie Markets Pro-verzendtarieven kun je het volgende doen:

• Klik op Tarieventabel downloaden om een CSV-bestand met Markets Pro-verzendtarieven te downloaden.
      • Klik op Meer tarieven verkennen om de verzendtarieven van Markets Pro te berekenen.
    4. Klik in de sectie Wat nu? op Beheren en kies of je na de beoordeling van je winkel handmatig of automatisch naar Markets Pro wilt upgraden.

• Als je automatisch naar Markets Pro wilt upgraden, selecteer je Automatisch en klik je op Sluiten.
      • Als je handmatig naar Markets Pro wilt upgraden, selecteer je Handmatig en klik je op Sluiten.
    5. Selecteer Ik accepteer de servicevoorwaarden.

6. Klik op Indienen.

Als je ervoor kiest handmatig naar Markets Pro te upgraden, kun je na beoordeling van je winkel upgraden bij Instellingen > Markten > Upgrade voltooien. Nadat je de upgrade naar Markets Pro hebt uitgevoerd, kun je de instellingen voor Markets Pro en je winkel configureren.

Markets Pro uitschakelen

Als je Markets Pro niet meer wilt gebruiken voor internationale bestellingen, kun je het in je winkel uitschakelen.

Aandachtspunten bij het uitschakelen van Markets Pro

Lees de volgende aandachtspunten voordat je Markets Pro uitschakelt:

• Je laatste uitbetaling kan tot 90 dagen worden opgehouden om rekening te houden met eventuele terugbetalingen of terugboekingen.
    • Bestellingen die zijn aangemaakt voordat je Markets Pro hebt uitgeschakeld, moeten nog wel via Markets Pro worden afgehandeld. Voor bestellingen die daarna worden geplaatst, kun je andere fulfilmentmethoden gebruiken.
    • Annuleer eventuele afhalingen die je hebt ingepland voor Markets Pro-bestellingen.
    • Alleen een winkeleigenaar kan Markets Pro uitschakelen.

Wat verandert er in je winkel?

Bekijk wat er in je winkel verandert nadat je Markets Pro hebt uitgeschakeld:

• Het innen van douanerechten en belastingen wordt gedeactiveerd in je winkel.
    • Lokale betaalmethoden die beschikbaar zijn via Markets Pro worden uit je winkel verwijderd.
    • Product-, land- en valutabeperkingen die worden beheerd door Markets Pro worden opgeheven. Jij bent zelf verantwoordelijk om de beperkingen en voorschriften bij te houden en na te leven.
    • Je klanten blijven bestellingen plaatsen in hun lokale valuta op al je huidige markten.
    • De verzendtarieven van DHL eCommerce worden bij de checkout verwijderd en de labelkosten van DHL Express worden gewijzigd. Controleer je verzendtarieven en je markten en werk ze bij.

Markets Pro uitschakelen

Je kunt Markets Pro in je winkel uitschakelen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Markten.
    2. Klik op Voorkeuren.
    3. Klik in de sectie Markets Pro op Markets Pro uitschakelen.
    4. Selecteer de redenen waarom je Markets Pro wilt uitschakelen en klik op Volgende.
    5. Bekijk wat er in je winkel verandert nadat je Markets Pro hebt uitgeschakeld.
    6. Klik op Markets Pro uitschakelen.

Je kunt opnieuw upgraden naar Markets Pro vanuit Instellingen > Markten > Voorkeuren.