Lokale prijzen instellen

Wanneer je nieuwe markten aanmaakt die een of meer landen of regio's bevatten, zullen klanten in die landen of regio's standaard de lokale valuta zien als ze rondkijken en betalen.

Wanneer je een nieuwe markt voor één land aanmaakt, wordt de basisvaluta voor de markt ingesteld op de valuta voor dat land of die regio. Als de valuta niet wordt ondersteund, wordt de basisvaluta voor de markt ingesteld op de basisvaluta van je winkel.

Wanneer je een markt met meerdere landen aanmaakt, wordt de standaard basisvaluta voor de markt ingesteld op de basisvaluta van je winkel en zijn lokale valuta's ingeschakeld. Dit betekent dat elk land of elke regio op je markt voor meerdere landen de prijzen in de standaardvaluta voor hun land of regio kan bekijken. Zo nodig kun je lokale valuta's uitschakelen voor een markt voor meerdere landen en vervolgens de valuta instellen voor alle landen en regio's in die markt voor meerdere landen. Wanneer lokale valuta's zijn uitgeschakeld, zien en betalen alle klanten op die markt in de ene valuta die je kiest.

Lokale valuta's inschakelen voor een markt met meerdere landen

Wanneer je een markt met meerdere landen aanmaakt, zijn lokale valuta's standaard ingeschakeld. Als lokale valuta's op een markt zijn uitgeschakeld, kun je deze weer inschakelen.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Markten.

2. Klik naast de naam van de markt op Beheren.

3. Naast Valuta en prijzen klik je op Beheren.

4. Selecteer Aan onder de optie Lokale valuta gebruiken.

5. Klik op Opslaan.

Lokale valuta uitschakelen voor een markt met meerdere landen

Je kunt lokale valuta's uitschakelen voor een markt met meerdere landen. Wanneer lokale valuta's zijn uitgeschakeld, winkelen alle klanten op die markt in de basisvaluta van de markt of een andere basisvaluta die je selecteert.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Markten.

2. Klik naast de naam van de markt op Beheren.

3. Naast Valuta en prijzen klik je op Beheren.

4. Selecteer Uit onder de optie Lokale valuta gebruiken.