Metavelden verwijderen

Als je geen metaveld meer wilt voor een deel van je winkel, kun je de definitie van het metaveld verwijderen. Wanneer je een metavelddefinitie verwijdert, kun je kiezen uit de volgende opties:

• Verwijder alleen de definitie van het metaveld.
  • Verwijder zowel de metavelddefinitie als alle bijbehorende metaveldwaarden.

Als je de waarden wilt bewaren die aan een metaveld zijn gekoppeld, verwijder dan alleen de metavelddefinitie. Nadat je de definitie hebt verwijderd, kun je de waarden migreren naar een nieuwe aangepaste metavelddefinitie met dezelfde naamruimte en sleutel.

Een metavelddefinitie verwijderen

1. Vanuit je Shopify-beheercentrum ga je naar Instellingen > Metavelden.
  2. Selecteer het deel van je winkel met de metavelddefinitie die je wilt verwijderen.
  3. Klik op de metavelddefinitie die je wilt verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen en selecteer een van de volgende opties:
    • Klik op Alleen definitie verwijderen om de bijbehorende waarden te behouden voor delen van je winkel.
    • Klik op Definitie en alle metaveldwaarden verwijderen om het metaveld en alle bijbehorende waarden volledig te verwijderen.