Aangepaste metavelddefinities bewerken

Als je aangepaste metavelddefinities gebruikt, kun je de volgende gegevens wijzigen:

• metaveldnaam
  • beschrijving
  • validatieregels

Je kunt de volgende redenen hebben om een aangepaste metavelddefinitie te bewerken:

• de metaveldnaam of -beschrijving wijzigen die wordt weergegeven op de bijbehorende pagina's in je Shopify-beheercentrum;
  • het waardenbereik bijwerken dat het metaveld ondersteunt.

Je hebt bijvoorbeeld een aangepaste metavelddefinitie die het getaltype geheel getal gebruikt en waarden tussen 1 en 5 ondersteunt. Als je een waarde 8 wilt toevoegen aan het overeenkomstige metaveld op je productpagina's, dan moet je de validatieregels bewerken om de maximumwaarde te verhogen tot 8.

Een aangepaste metavelddefinitie bewerken

1. Vanuit je Shopify-beheercentrum ga je naar Instellingen > Metavelden.
  2. Selecteer het deel van je winkel waarvoor je een metaveld wilt bewerken. Bijvoorbeeld Producten.
  3. Klik op het metaveld dat je wilt bewerken.
  4. Optioneel: bewerk in het veld Naam de naam voor je definitie.
  5. Optioneel: voeg in het veld Beschrijving een beschrijving toe voor de metaveldwaarden.
  6. Optioneel: als je apps, webwinkels op maat en kanalen toegang wilt geven tot waarden voor dit metaveld, selecteer je Geef toegang aan aanvragen van API voor webwinkels.
  7. Optioneel: configureer in de sectie Validatie de Aanvullende regels om het bereik van geaccepteerde waarden te beperken.
  8. Optioneel: wijzig of het metaveld wordt weergegeven op de bijbehorende pagina's in je Shopify-beheercentrum door een van de volgende dingen te doen:

• Klik op Definitie gepind om het metaveld te verbergen.
    • Klik op Definitie pinnen om het metaveld weer te geven.
  9. Klik op Opslaan.