Validatiefouten met metaveld oplossen

Nadat je bestaande metavelden naar een definitie hebt gemigreerd, kun je met de bulk-editor metaveldwaarden herstellen die niet overeenkomen met de aangepaste definitie. Je wordt automatisch omgeleid naar de bulk-editor op de pagina Ongeldige metaveldwaarden nadat je een definitie hebt aangemaakt met ongeldige waarden.

Op de pagina Ongeldige metaveldwaarden worden de validatieregels weergegeven voor de definitie van je metaveld en een tabel met de volgende gegevens:

• de onderdelen van je winkel die een ongeldige waarde hebben voor je metavelddefinitie
  • een beschrijving van de fout voor elke metaveldwaarde
  • een bewerkbare kolom waarin je nieuwe waarden voor je metavelden kunt invoeren

Als sommige van je metaveldwaarden ongeldig zijn, kun je je metaveld pas gebruiken wanneer je alle fouten hebt opgelost. Raadpleeg de lijst met algemene contenttypen en waarden voor metavelden voor meer informatie over welke waarden geldig zijn voor verschillende metavelden.

Metaveldwaarden oplossen met behulp van de bulk-editor

Als je een aangepaste metavelddefinitie maakt die ongeldige waarden bevat, wordt je automatisch doorgestuurd naar de bulk-editor om de validatiefouten te herstellen.

Stappen:

1. Optioneel: beweeg je cursor over het i naast een metaveldwaarde om de fout te zien die hiermee is geassocieerd.
  2. Klik en typ in velden in de kolom METAVELDWAARDE om de bestaande waarden te bewerken. Gebruik de volgende snelkoppelingen om meerdere waarden tegelijkertijd bij te werken:

• Als je meerdere velden tegelijkertijd wilt selecteren en bewerken, klik en sleep je je cursor over meerdere cellen.
    • Als je meerdere cellen wilt selecteren, klik je om een cellencel te selecteren, houd je de shift ingedrukt en klik je op een andere cellen.
    • Houd de Alt-toets op een pc of de command op een Mac ingedrukt en klik op verschillende cellen als je meerdere cellen wilt selecteren.
    • Klik en sleep de handle over de onderstaande cellen als je de waarde van een cel wilt toepassen op de onderstaande cellen.
  3. Klik op Opslaan.

Nadat je je wijzigingen hebt opgeslagen, worden in de tabel met metaveldwaarden de volgende bijgewerkte statussen weergegeven:

• Alle metaveldwaarden die overeenkomen met de definitie van je metaveld, geven een vinkje weer.
  • Als je nog metaveldwaarden moet repareren, wordt het pictogram i weergegeven.

Als er nog steeds fouten met de metaveldwaarden zijn, herhaal je dit proces totdat alle waarden zijn opgelost. Je kunt je metaveld pas gebruiken wanneer alle waarden overeenkomen met de definitie van je metaveld.

Als je je ongeldige waarden niet meteen repareert, geven metavelddefinities met ongeldige waarden de foutmelding Oplossingen nodig weer op de pagina metavelddefinities. Je kunt op Ongeldige metavelden weergeven klikken om terug te keren naar de bulk-editor.