Aangepaste metavelddefinities maken

Als er geen standaard metavelddefinitie is voor de gespecialiseerde informatie die je aan je Shopify-winkel wilt toevoegen, kun je een aangepaste metavelddefinitie aanmaken. Je maakt ook aangepaste definities wanneer je bestaande metavelden naar een definitie migreert.

Wanneer je een aangepaste definitie voor een metaveld maakt, geef je de volgende informatie op:

• naamruimte en sleutel, bijvoorbeeld om metavelden voor specifieke delen van je winkel te groeperen
  • contenttype, zoals tekst, bestand of URL
  • validatieregels, zoals tekenlimieten of minimum- en maximumwaarden
  • beschrijving (optioneel), zoals informatie over welke waarden je moet invoeren voor het metaveld

Meer informatie over delen van een metavelddefinitie.

Sommige contenttypen hebben aanvullende configuratieopties die je moet selecteren. Configuratieopties kunnen het volgende bevatten:

• standaard maateenheden
  • velden met één of meerdere regels
  • minimum- en maximumwaarden
  • standaardvaluta

Maak een aangepaste definitie aan

1. Vanuit je Shopify-beheercentrum ga je naar Instellingen > Metavelden.
  2. In de sectie Beheer metavelden selecteer je het type metaveld dat je wil toevoegen. Bijvoorbeeld Product-metavelden.
  3. Klik op Voeg metaveld-definitie toe.
  4. Voer in het veld Naam een naam in voor je definitie en selecteer vervolgens de naam die je hebt ingevoerd in het vervolgkeuzemenu.
  5. Optioneel: bewerk in het veld Naamruimte en sleutel de standaard-ID voor je metaveld.
  6. Optioneel: In het veld Beschrijving, voeg je een beschrijving toe voor je metaveld-waardes.
  7. Klik op Selecteer content-type, en selecteer daarna het content-type dat het beste past bij je metavelden uit de vervolgkeuzelijst.
  8. Configureer het content-type en de verificatieinformatie: - Als het content-type meerdere configuratieopties heeft, selecteer dan de juiste optie voor je metaveld. Bijvoorbeeld een type maatsysteem.

• Optioneel: configureer in het gedeelte Validatie de aanvullende regels om het bereik van geaccepteerde waarden te beperken.
    • Als het contenttype een sectie Standaardwaarden heeft, selecteer je een standaardeenheid in het vervolgkeuzemenu.
    • Optioneel: Als je het content-type of de verificatieregels van je gecustomiseerde definite wil wijzigen, klik je op Wijzigen, en selecteer je daarna een ander content-type van de vervolgkeuzelijst.
  9. Klik op Opslaan.

Volgende stappen

Nadat je je definities toe hebt gevoegd aan je metavelden, kan je de volgende stappen nemen: