Aangepaste metavelddefinities maken

Als er geen standaard metavelddefinitie is voor de gespecialiseerde informatie die je aan je Shopify-winkel wilt toevoegen, kun je een aangepaste metavelddefinitie aanmaken. Je maakt ook aangepaste definities wanneer je bestaande metavelden naar een definitie migreert.

Wanneer je een aangepaste definitie voor een metaveld maakt, geef je de volgende informatie op:

• naamruimte en sleutel, bijvoorbeeld om metavelden voor specifieke delen van je winkel te groeperen
  • contenttype, zoals tekst, bestand of URL
  • validatieregels, zoals tekenlimieten, minimum- en maximumwaarden of vooraf ingestelde waarden
  • beschrijving (optioneel), zoals informatie over welke waarden je moet invoeren voor het metaveld

Sommige contenttypen hebben aanvullende configuratieopties die je moet selecteren. Configuratieopties kunnen het volgende bevatten:

• standaard maateenheden
  • velden met één of meerdere regels
  • minimum- en maximumwaarden
  • standaardvaluta

Aangepaste metavelden gebruiken met de API voor webwinkels

Standaard zijn waarden voor aangepaste metavelden niet toegankelijk voor webwinkels op maat. Als je webwinkels op maat wilt toestaan om je aangepaste metavelden weer te geven, kun je toegang verlenen tot de API voor webwinkels wanneer je een aangepaste metavelddefinitie maakt of bewerkt. Het kan een goed idee zijn om toegang tot de API voor webwinkels te geven als je je Shopify-producten verkoopt via een niet-Shopify-website, videospel of andere aangepaste winkelervaring. Meer informatie over het gebruik van metavelden met de API voor webwinkels.

Voordat je begint

Voordat je een aangepaste metavelddefinitie maakt, bekijk dan de volgende informatie om er zeker van te zijn dat je begrijpt hoe je je definitie kunt configureren:

Maak een aangepaste definitie aan

1. Vanuit je Shopify-beheercentrum ga je naar Instellingen > Metavelden.
  2. Selecteer het deel van je winkel waaraan je een metaveld wilt toevoegen. Bijvoorbeeld Producten.
  3. Klik op Definitie toevoegen.
  4. Voor in het veld Naam een naam in voor je definitie. Selecteer vervolgens de naam die je hebt ingevoerd uit de lijst.
  5. Optioneel: bewerk in het veld Naamruimte en sleutel de standaard-ID voor je metaveld.
  6. Optioneel: In het veld Beschrijving, voeg je een beschrijving toe voor je metaveldwaardes.
  7. Optioneel: als je webwinkels wilt toestaan om waarden voor dit metaveld weer te geven, selecteer je Geef toegang aan aanvragen van API voor webwinkels.
  8. Klik op Selecteer content-type, en selecteer daarna het content-type dat het beste past bij je metaveld uit de lijst.
  9. Configureer het content-type en de verificatieinformatie:

• Als het content-type meerdere configuratieopties heeft, selecteer dan de juiste optie voor je metaveld. Bijvoorbeeld een type maatsysteem.
    • Optioneel: configureer in het gedeelte Validatie de aanvullende regels om het bereik van geaccepteerde waarden te beperken.
    • Optioneel: om het content-type of de verificatieregels aan te passen in je aangepaste definitie, klik je op Wijzigen, en selecteer je daarna een ander content-type uit de lijst.
  10. Optioneel: Klik op Definitie gepind als je het metaveld wilt verbergen uit de bijbehorende pagina's in je Shopify-beheercentrum.

11. Klik op Opslaan.

De volgende stappen nadat je de metavelddefinities het toegevoegd

Nadat je definities toegevoegd hebt aan je metavelden, kan je de volgende stappen nemen: