Metavelden migreren naar een definitie

Als je validatieregels wilt toevoegen aan een bestaande groep metavelden, kun je je metavelden naar een definitie migreren. Wanneer je een aangepaste definitie maakt voor bestaande metavelden, voorkomen de validatieregels die je opgeeft dat jij of je apps ongeldige waarden toevoegen.

Je migreert je metavelden door een aangepaste definitie te maken voor een groep metavelden met een bepaalde naamruimte en sleutel. Nadat je een definitie hebt aangemaakt, als waarden voor je bestaande metavelden niet overeenkomen met je definitie, moet je je metaveldwaarden repareren.

Je kunt alleen definities toevoegen voor sets metavelden met een naamruimte en sleutel met de juiste indeling. Als je naamruimte en sleutel speciale tekens bevatten, kun je die set metavelden niet migreren naar een definitie.

Maak een definitie voor groepen metavelden die nog geen definitie hebben

1. Vanuit je Shopify-beheercentrum ga je naar Instellingen > Metavelden.
  2. Selecteer in het gedeelte Metavelden beheren de categorie met het metaveld dat je wilt bewerken.
  3. Selecteer op de pagina Metavelddefinities de naamruimte en sleutel waar je een definitie voor wilt maken.
  4. Voer de volgende gegevens in voor de definitie van je metaveld:

1. Voer in het veld Naam een naam in voor je definitie.
    2. Optioneel: In het veld Beschrijving kun je een beschrijving invoeren voor je metaveld.
  5. Klik op Selecteer content-type, en selecteer daarna het content-type dat het beste past bij je metavelden uit de vervolgkeuzelijst.

6. Configureer het content-type en de verificatieinformatie:

1. Als je content-type meer configuratieopties heeft, selecteer dan de juiste optie voor je metaveld. Bijvoorbeeld een type meetsysteem.
    2. Configureer in het gedeelte Validatie de aanvullende regels voor je definitie.
    3. Als het contenttype een sectie Standaardwaarden heeft, selecteer je een standaardeenheid.
  7. Klik op Opslaan.

8. Controleer de validatieresultaten en klik vervolgens op Opslaan en doorgaan.

Als metaveldwaarden niet overeenkomen met je nieuwe definitie, moet je je metaveldwaarde repareren. Nadat je je definitie hebt opgeslagen, word je automatisch omgeleid naar de bulk-editor om validatiefouten te bekijken en op te lossen.

Volgende stappen

Nadat je definities hebt toegevoegd aan je metavelden kan je de volgende stappen nemen: