Metavelden migreren

Als je validatieregels wilt toevoegen aan een bestaande groep metavelden, kun je je metavelden naar een definitie migreren. Wanneer je een aangepaste definitie aanmaakt voor bestaande metavelden, voorkomen de validatieregels die je opgeeft dat jij of je apps ongeldige waarden toevoegen.

Je migreert je metavelden door een aangepaste definitie te maken voor een set metavelden met een bepaalde naamruimte en sleutel. Je kunt metavelden migreren naar de meeste contenttypen, met uitzondering van bestanden, referenties en waar of onwaar. Raadpleeg de onderstaande links voor meer informatie over het maken van aangepaste definities:

Je kunt alleen definities toevoegen voor sets metavelden met een naamruimte en sleutel met de juiste indeling. Als je naamruimte en sleutel speciale tekens bevatten, kun je die set metavelden niet migreren naar een definitie.

Een definitie aanmaken voor groepen metavelden die nog geen definitie hebben

1. Vanuit je Shopify-beheercentrum ga je naar Instellingen > Metavelden.
  2. Selecteer het deel van je winkel waaraan je een metavelddefinitie wilt toevoegen. Bijvoorbeeld Producten.
  3. Klik eerst op Metavelden zonder definitie en daarna op Definitie toevoegen naast de naamruimte en sleutel waar je een definitie voor wilt toevoegen.
  4. Controleer het voorbeeld van het metaveld om het juiste type en validatieregels voor de naamruimte en sleutel te bepalen. Klik op Meer weergeven om extra voorbeeldwaarden weer te geven.
  5. Voer de volgende gegevens in voor de definitie van je metaveld:

1. Voer in het veld Naam een naam in voor je definitie.
    2. Optioneel: In het veld Beschrijving kun je een beschrijving invoeren voor je metaveld.
  6. Klik op Contenttype selecteren en selecteer daarna het contenttype dat het beste past bij je metaveldwaarden uit de lijst.

7. Configureer het contenttype en validatiegegevens door het volgende te doen:

1. Als het contenttype meer configuratieopties heeft, selecteer dan de juiste optie voor je metaveld. Bijvoorbeeld een type meetsysteem.
    2. Configureer in het gedeelte Validatie de aanvullende regels voor je definitie.
  8. Klik op Opslaan.

9. Controleer de validatieresultaten en klik vervolgens op Opslaan en doorgaan.

Als metaveldwaarden niet overeenkomen met je nieuwe definitie, dien je je metaveldwaarden te repareren. Nadat je je definitie hebt opgeslagen, word je automatisch omgeleid naar de bulk-editor om validatiefouten te bekijken en op te lossen.

Metavelden zonder een definitie bewerken

Metavelden van derden uit een app kunnen worden gemigreerd naar het Shopify-beheercentrum, maar ze zijn verborgen. Je kunt deze metavelden bewerken vanaf de bronpagina waarop ze worden weergegeven.

Stappen:

1. Ga in het Shopify-beheercentrum naar de bron met de gemigreerde metavelden.
  2. Scrol omlaag naar het gedeelte Metavelden.
  3. Klik op Alles weergeven.
  4. Klik op de metaveldregel voor de definitie die je wilt bewerken en voeg vervolgens de waarde toe.
  5. Klik op Opslaan.

Als je het gedeelte Metavelden niet ziet op je bronpagina, ga dan naar Instellingen > Metavelden en zorg ervoor dat er minstens één metavelddefinitie bestaat.Je kunt metavelden niet zien in je bron zonder dat ten minste één metavelddefinitie is gemaakt.

De volgende stappen nadat je de metavelddefinities hebt toegevoegd

Nadat je definities aan de metavelden hebt toegevoegd, kun je de volgende stappen nemen: