Metavelden migreren

Als je validatieregels wil toevoegen aan een bestaande groep metavelden, kun je de niet-gestructureerde metavelden naar een definitie migreren. Wanneer je een aangepaste definitie aanmaakt voor bestaande groepen metavelden, voorkomen de validatieregels die je opgeeft dat jij of je apps ongeldige waarden toevoegen.

Je migreert niet-gestructureerde metavelden door een aangepaste definitie te maken voor een groep metavelden met een bepaalde naamruimte en sleutel. Je kunt metavelden migreren naar de meeste contenttypen, met uitzondering van bestanden, referenties en 'waar of onwaar'. Raadpleeg de onderstaande bronnen voor meer informatie over het aanmaken van aangepaste definities:

Je kunt alleen definities toevoegen voor sets metavelden met een naamruimte en sleutel met de juiste indeling. Als je naamruimte en sleutel speciale tekens bevatten, kun je die set metavelden niet migreren naar een definitie.

Een definitie voor groepen niet-gestructureerde metavelden aanmaken

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Aangepaste gegevens.
  2. Selecteer het deel van je winkel waaraan je een metavelddefinitie wilt toevoegen. Bijvoorbeeld Product-metavelden.
  3. Klik op Definitie toevoegen naast de naamruimte en sleutel waarvoor je een definitie wil toevoegen.
  4. Voer de volgende gegevens in voor de definitie van je metaveld:

1. Voer in het veld Naam een naam in voor je definitie.
    2. Optioneel: In het veld Beschrijving kan je een beschrijving toevoegen voor je metaveld.
  5. Klik op Type selecteren en selecteer vervolgens het content-type dat het beste past bij de metaveldwaarden uit de lijst.

6. Configureer het contenttype en validatiegegevens door het volgende te doen:

1. Als het content-type meerdere configuratieopties heeft, selecteer dan de juiste optie voor je metaveld. Bijvoorbeeld een type maatsysteem.
    2. Configureer in het gedeelte Validatie de aanvullende regels voor je definitie.
  7. Klik op Opslaan.

8. Controleer de validatieresultaten en klik vervolgens op Opslaan en doorgaan.

Herstel de metaveldwaarden als ze niet overeenkomen met de nieuwe definitie. Nadat je je definitie hebt opgeslagen, word je automatisch omgeleid naar de bulk-editor om validatiefouten te bekijken en op te lossen.

Niet-gestructureerde metavelden bewerken

Je kunt metavelden van externe partijen uit een app migreren naar het Shopify-beheercentrum, maar dan zijn ze verborgen.

Stappen:

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Aangepaste gegevens.
  2. Selecteer het deel van je winkel waaraan je een metavelddefinitie wilt toevoegen. Bijvoorbeeld Product-metavelden.
  3. Klik op Niet-gestructureerde metavelden weergeven of, als er andere opties beschikbaar zijn, op Meer acties > Niet-gestructureerde metavelden weergeven. Als Niet-gestructureerde metavelden weergeven niet beschikbaar is, bevat je winkel geen niet-gestructureerde metavelden.
  4. Klik op de metaveldregel voor de definitie die je wilt bewerken en voeg vervolgens de waarde toe.
  5. Klik op Opslaan.

De volgende stappen na het toevoegen van metavelddefinities

Nadat je definities voor je metavelden hebt toegevoegd, kun je de volgende acties uitvoeren: