Van Big Cartel naar Shopify migreren

Met de app Winkel importeren van Shopify kun je je bestel- en klantgegevens migreren van Big Cartel naar Shopify. Maar voordat je je gegevens kunt importeren in Shopify, moet je ze exporteren uit Big Cartel.

Stap 1: Je winkelgegevens exporteren uit Big Cartel

De eerste stap van winkelmigratie is om je gegevens uit Big Cartel te exporteren. Wanneer je export is voltooid, heb je opgeslagen CSV-bestanden op je computer die je kunt gebruiken om je gegevens te importeren in Shopify.

Exporteer uw bestel- en klantgegevens uit Big Cartel

Stappen:

1. Ga vanaf uw Big Cartel-dashboard naar Bestellingen > Verzonden.
  2. Klik op Meer acties en klik op Download CSV. Een CSV-bestand met uw gegevens wordt op uw computer opgeslagen.

Je kunt de bovenstaande stappen volgen om ook uw niet-verzonden bestellingen te downloaden.

Stap 2: Uw winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat u uw bestellingen en klanten van Big Cartel hebt geëxporteerd naar CSV-bestanden, kunt u uw productgegevens downloaden en vervolgens uw gegevens importeren in Shopify. U moet de import Store-app van Shopify hebben geïnstalleerd om te beginnen.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Apps > Winkel importeren.

2. Voer de volgende stappen uit om uw productgegevens te downloaden:

1. Voer de URL van uw grote Cart-winkel in onder Voer de URL van uw grote Cartel winkel in om producten te importeren.
      Grote Cart-winkel-URL
    2. Klik op producten downloaden.
  1. Klik onder Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer je geëxporteerde bestanden. Met de app Winkel importeren kun je meerdere bestanden toevoegen, zodat je je CSV-bestanden in één keer kunt toevoegen.

Bestanden vanuit Big Cartel exporteren

2. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Stap 3: Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als uw gegevensimport is gelukt, moet u uw bestel- en klantgegevens in het Shopify-beheercentrum kunnen zien. Als sommige van uw klanten niet zijn geïmporteerd, kunt u deze handmatig toevoegen. Ontdek hoe u een klant kunt toevoegen in Shopify.

In de volgende secties worden enkele van de handelswijzes beschreven die u kunt tegenkomen tijdens het importeren van je Big Cartel-gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Als sommige van je bestellingen of klanten zijn geïmporteerd met wijzigingen, ziet u specifieke berichten in de sectie KLANTEN OM TE CONTROLEREN van het importoverzicht. Je kunt je klanten handmatig bewerken door naast deze berichten op Artikelen bekijken te klikken.

Sommige bestellingen of klanten zijn niet geïmporteerd

Mogelijk merkt u op dat sommige bestellingen of klanten niet zijn geïmporteerd. Als sommige van uw klanten niet zijn geïmporteerd, dan kunt u ze handmatig toevoegen.

Klanten met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer worden niet opgenomen in een import. Alleen de meest recente klantvermelding met de dubbele gegevens wordt geïmporteerd.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als u niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kunt u deze verwijderen. Als uw gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte items bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen uw laatste import verwijderen en wachten tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat u met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al uw geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klikt u op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.