Waar u rekening mee moet houden bij het migreren

Er zijn een aantal overwegingen waar u op moet letten wanneer u uw winkel naar Shopify migreert:

• Protocolonafhankelijke activa
  • URL-omleidingen

Specifieke protocollen uit uw activa verwijderen

Zorg ervoor dat al uw winkelactiva (themabestanden, stijlbladen of afbeeldingen) altijd toegankelijk zijn door specifieke protocollen zoals http: en https: uit hun URL's te verwijderen.

Omleidingen instellen

Zorg ervoor dat je URL-omleidingen instelt voor pagina's waarvan klanten mogelijk een bladwijzer hebben gemaakt. Zo beperkt je het risico dat je klanten kwijtraakt die naar een pagina terugkeren en deze niet meer kunnen vinden nadat je je winkel naar Shopify hebt gemigreerd.

Stappen:

1. Meld u aan bij het platform waarvandaan u migreert.
  2. Zoek het gedeelte JeRL-omleidingen in je accountinstellingen. De locatie hiervan verschilt per platform. Als u niet kunt vinden waar u JeRL-omleidingen kunt toevoegen, zoekt u in het Helpcentrum van het platform waarvandaan u migreert.
  3. Voer in het veld from uw oude URL in en in het veld to een nieuwe Shopify-URL.
  4. Herhaal dit proces voor alle JeRL's die u wilt omleiden.

Voorbeeld van het instellen van URL-omleidingen tijdens migratie

Daniel migreert zijn onlinekledingwinkel naar Shopify. Zijn best verkopende product is een geruit overhemd met knoopsluiting. Een link naar het overhemd werd onlangs gedeeld op een populair blog en genereert veel verkeer, maar de link leidt naar zijn oude winkel. Om ervoor te zorgen dat hij geen potentiële klanten verliest, stelt Daniel een URL-omleiding voor deze productpagina in door deze stappen te volgen:

1. Hij meldt zich aan bij zijn oorspronkelijke e-commerceplatform en gaat naar de sectie URL-omleidingen.
  2. Hij klikt op Nieuwe URL-omleiding toevoegen.
  3. In het veld Omleiden vanaf voegt hij de URL van de oorspronkelijke productpagina toe:http://www.example.oldstore.com/plaid-button-up
  4. In het veld Omleiden naar voegt hij de URL van de nieuwe Shopify-productpagina toe:http://www.example.shopify.com/products/plaid-button-up
  5. Hij klikt op Omleiding toevoegen.

Klanten die klikken op de link naar het best verkopende product van Daniel in zijn oorspronkelijke online winkel, worden nu automatisch omgeleid naar dezelfde productpagina in zijn nieuwe Shopify-winkel.