Waar je rekening mee moet houden bij het migreren

Er zijn een aantal overwegingen waar je op moet letten wanneer je je winkel naar Shopify migreert:

• Protocolonafhankelijke activa
  • URL-omleidingen
  • Klantwachtwoorden
  • Blogposts en artikelen

Specifieke protocollen uit je activa verwijderen

Zorg ervoor dat al je winkelactiva (themabestanden, stijlbladen of afbeeldingen) altijd toegankelijk zijn door specifieke protocollen zoals http: en https: uit hun URL's te verwijderen.

Omleidingen instellen

Zorg ervoor dat je URL-omleidingen instelt voor pagina's waarvan klanten mogelijk een bladwijzer hebben gemaakt. Zo beperk je het risico dat je klanten kwijtraakt die naar een pagina terugkeren en deze niet meer kunnen vinden nadat je je winkel naar Shopify hebt gemigreerd.

Stappen:

1. Meld je aan bij het platform waarvandaan je migreert.
  2. Zoek het gedeelte URL-omleidingen in je accountinstellingen. De locatie hiervan verschilt per platform. Als je niet kunt vinden waar je URL-omleidingen kunt toevoegen, zoek in het Help Center van het platform waarvandaan je migreert.
  3. Voer in het veld from je oude URL in en in het veld to een nieuwe Shopify-URL.
  4. Herhaal dit proces voor alle URL's die je wilt omleiden.

Voorbeeld van het instellen van URL-omleidingen tijdens migratie

Daniel migreert zijn onlinekledingwinkel naar Shopify. Zijn best verkopende product is een geruit overhemd met knoopsluiting. Een link naar het overhemd werd onlangs gedeeld op een populair blog en genereert veel verkeer, maar de link leidt naar zijn oude winkel. Om ervoor te zorgen dat hij geen potentiële klanten verliest, stelt Daniel een URL-omleiding voor deze productpagina in door deze stappen te volgen:

1. Hij meldt zich aan bij zijn oorspronkelijke e-commerceplatform en gaat naar de sectie URL-omleidingen.
  2. Hij klikt op Nieuwe URL-omleiding toevoegen.
  3. In het veld Omleiden vanaf voegt hij de URL van de oorspronkelijke productpagina toe:http://www.example.oldstore.com/plaid-button-up
  4. In het veld Omleiden naar voegt hij de URL van de nieuwe Shopify-productpagina toe:http://www.example.shopify.com/products/plaid-button-up
  5. Hij klikt op Omleiding toevoegen.

Klanten die klikken op de link naar het best verkopende product van Daniel in zijn oorspronkelijke online winkel, worden nu automatisch omgeleid naar dezelfde productpagina in zijn nieuwe Shopify-winkel.

Klantwachtwoorden

Omdat wachtwoorden zijn gecodeerd, kun je geen wachtwoorden van klanten migreren van een ander platform naar Shopify. Als gevolg hiervan worden alleen klantrecords gemigreerd naar Shopify in plaats van klantenaccounts.

Blogposts en artikelen

Je kunt de tools die zijn opgenomen in Shopify gebruiken om je blogberichten en artikelen te migreren. Je moet echter een relatief pad gebruiken om ingesloten afbeeldingen te vervangen in blogberichten. Je kunt externe mediabestanden of een app van de Shopify App Store gebruiken om te helpen met de migratie.