Migreren van BigCommerce naar Shopify

Met de app Winkel importeren van Shopify kunt u uw product-, bestel- en klantgegevens migreren van BigCommerce naar Shopify. Maar voordat u uw gegevens kunt importeren in Shopify, moet u ze exporteren uit BigCommerce.

Stap 1: Uw winkelgegevens exporteren uit BigCommerce

De eerste stap van winkelmigratie is om de product-, klant- en bestelgegevens uit BigCommerce te exporteren. Wanneer uw export is voltooid, hebt u verschillende opgeslagen CSV-bestanden op uw computer die u kunt gebruiken om uw gegevens te importeren in Shopify.

Uw productgegevens exporteren uit BigCommerce

Wanneer u uw producten exporteert uit uw BigCommerce-winkel, moet u ook extra product- en variantinformatie exporteren om volledige productgegevens te exporteren.

Stappen:

1. Ga in uw BigCommerce-dashboard naar Products > Export.
  2. Selecteer onder Export Template and File Format Options de optie Default en klik op Continue.
  3. Klik in het verschenen dialoogvenster Products op Export my Products to a CSV file en klik vervolgens op Close. Een CSV-bestand met uw productgegevens wordt opgeslagen op uw computer.
  4. Selecteer onder Export Template and File Format Options de optie Bulk Edit en klik op Continue.
  5. Klik op Export my Products to a CSV file en klik vervolgens op Close. Een tweede CSV-bestand met aanvullende product- en variantinformatie wordt opgeslagen op uw computer.

Uw bestelgegevens exporteren uit BigCommerce

Stappen:

1. Ga in uw BigCommerce-dashboard naar Orders > Export.
  2. Selecteer onder Export Template and File Format Options de optie Default en klik op Continue.
  3. Klik in het verschenen dialoogvenster Orders op Export my Orders to a CSV file en klik vervolgens op Close. Een CSV-bestand met uw bestelgegevens wordt opgeslagen op uw computer.

Uw klantgegevens exporteren uit BigCommerce

Stappen:

1. Ga in uw BigCommerce-dashboard naar Customers > Export.
  2. Selecteer onder Export Template and File Format Options de optie Default en klik op Continue.
  3. Klik in het verschenen dialoogvenster Customers Export op Export my customers to a CSV file en klik vervolgens op Close. Een CSV-bestand met uw klantgegevens wordt opgeslagen op uw computer.

Stap 2: Uw winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat u uw producten, bestellingen en klanten van BigCommerce naar CSV-bestanden hebt geëxporteerd, kunt u deze bestanden importeren in Shopify. U moet de app Winkel importeren van Shopify eerst hebben geïnstalleerd.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Apps > Winkel importeren.

2. Klik onder Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer uw geëxporteerde bestanden. Met de app Winkel importeren kunt u meerdere bestanden toevoegen, zodat u uw CSV-bestanden in één keer kunt toevoegen. Bij het importeren van producten moet u de geëxporteerde bestanden voor zowel de Default- als Bulk Edit-sjabloon toevoegen om de gegevens correct te kunnen importeren.

1. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Stap 3: Uw geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als uw gegevensimport is gelukt, moet u uw product-, bestel- en klantgegevens in de Shopify-beheerder kunnen zien. Als sommige van uw producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kunt u deze handmatig toevoegen. Ontdek hoe u een product kunt toevoegen of een klant kunt toevoegen aan Shopify.

In de volgende secties worden enkele van de handelswijzes beschreven die u kunt tegenkomen tijdens het importeren van uw BigCommerce-gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer uw import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van uw import. Als sommige van uw producten of klanten zijn geïmporteerd met wijzigingen, ziet u specifieke berichten in het gedeelte Te controleren producten van het importoverzicht. U kunt uw producten en klanten handmatig bewerken door naast deze berichten op Items bekijken te klikken.

Producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als u productzichtbaarheid in BigCommerce is ingesteld op 'Verborgen', is uw product niet beschikbaar voor aankoop in Shopify. Als u niet wilt dat een product verborgen is, maak het beschikbaar voor uw gewenste verkoopkanalen.

Afmetingen van geïmporteerde producten zijn verloren gegaan

Als uw klanten de afmetingen van uw product nodig hebben, voegt u de afmetingen rechtstreeks toe aan de productbeschrijving.

Sommige producten, klanten of bestellingen zijn niet geïmporteerd

Mogelijk merkt u dat sommige van uw producten, klanten of bestellingen niet zijn geïmporteerd. Als sommige van uw producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kunt u handmatig een product toevoegen of een klant toevoegen.

Klanten met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer worden niet opgenomen in een import. Alleen de meest recente klantvermelding met de dubbele gegevens wordt geïmporteerd.

Productvarianten zijn niet geïmporteerd

Als u product varianten heeft en voor een van de varianten een optie ontbreekt, wordt het product niet geïmporteerd. U moet dit product handmatig toevoegen aan Shopify. Als u bijvoorbeeld T-shirts verkoopt met maat en kleur als opties en een van uw varianten wel informatie over de maat maar niet over de kleur heeft, wordt uw product niet geïmporteerd.

Tags toegepast op geïmporteerde records

De App Import Store past Tags toe op geïmporteerde records. Met tags kunt u gemakkelijker de items vinden die u hebt geïmporteerd, ze controleren op fouten of aanpassingen maken.

Tags die automatisch worden toegepast op elke geïmporteerde record, bevinden zich in de volgende indeling: import_<date>_<import_id>. Tags voor eventuele importfouten kunnen verschillen, afhankelijk van uw platform of fout type. bijvoorbeeld missing-image of duplicate-variants.

U kunt deze tags in uw geïmporteerde records houden, maar dit kan problemen opleveren als u tags gebruikt als een organisatie methode voor uw winkel. Dit zijn bijvoorbeeld de tags die uw klanten in uw online winkel kunnen zien. U kunt dit voorkomen door ze te verwijderen zodra u uw geïmporteerde records hebt gecontroleerd op fouten.

Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als u denkt dat u iets in uw vorige import hebt gemist, kunt u uw winkelgegevens weer bovenaan uw huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als uw Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, worden ze bijgewerkt als er een overeenkomende klant in de import staat, zodat er geen gegevens over de klant in Shopify verloren gaan. De klanten worden eerst gematcht op e-mailadres en vervolgens op telefoonnummer als er geen match met een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als uw Shopify-winkel of vorige import al producten bevat, wordt met deze import de import van overeenkomende producten genegeerd. De lijst met overgeslagen producten wordt weergegeven in het importoverzicht nadat uw import is voltooid.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als u niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kunt u deze verwijderen. Als uw gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte items bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. U kunt alleen uw laatste import verwijderen en wachten tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat u met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al uw geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klikt u op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.