Migreren van BigCommerce naar Shopify

Met de app Winkel importeren van Shopify kun je je product-, bestel- en klantgegevens migreren van BigCommerce naar Shopify. Maar voordat je je gegevens kunt importeren in Shopify, moet je ze exporteren uit BigCommerce.

Stap 1: Je winkelgegevens exporteren uit BigCommerce

De eerste stap van winkelmigratie is om de product-, klant- en bestelgegevens uit BigCommerce te exporteren. Wanneer je export is voltooid, heb je verschillende opgeslagen CSV-bestanden op je computer die je kunt gebruiken om je gegevens te importeren in Shopify.

Je productgegevens exporteren uit BigCommerce

Wanneer je je producten exporteert uit je BigCommerce-winkel, moet je ook extra product- en variantinformatie exporteren om volledige productgegevens te exporteren.

Stappen:

1. Ga in je BigCommerce-dashboard naar Products > Export.
  2. Selecteer onder Export Template and File Format Options de optie Default en klik op Continue.
  3. Klik in het verschenen dialoogvenster Products op Export my Products to a CSV file en klik vervolgens op Close. Een CSV-bestand met je productgegevens wordt opgeslagen op je computer.
  4. Selecteer onder Export Template and File Format Options de optie Bulk Edit en klik op Continue.
  5. Klik op Export my Products to a CSV file en klik vervolgens op Close. Een tweede CSV-bestand met aanvullende product- en variantinformatie wordt opgeslagen op je computer.

Je bestelgegevens exporteren uit BigCommerce

Stappen:

1. Ga in je BigCommerce-dashboard naar Orders > Export.
  2. Selecteer onder Export Template and File Format Options de optie Default en klik op Continue.
  3. Klik in het verschenen dialoogvenster Orders op Export my Orders to a CSV file en klik vervolgens op Close. Een CSV-bestand met je bestelgegevens wordt opgeslagen op je computer.

Je klantgegevens exporteren uit BigCommerce

Stappen:

1. Ga in je BigCommerce-dashboard naar Customers > Export.
  2. Selecteer onder Export Template and File Format Options de optie Default en klik op Continue.
  3. Klik in het verschenen dialoogvenster Customers Export op Export my customers to a CSV file en klik vervolgens op Close. Een CSV-bestand met je klantgegevens wordt opgeslagen op je computer.

Stap 2: Je winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat je je producten, bestellingen en klanten van BigCommerce naar CSV-bestanden hebt geëxporteerd, kun je deze bestanden importeren in Shopify. Je moet de app Winkel importeren van Shopify eerst hebben geïnstalleerd.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheercentrum op Apps > Winkel importeren.

2. Klik onder Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer je geëxporteerde bestanden. Met de app Winkel importeren kun je meerdere bestanden toevoegen, zodat je je CSV-bestanden in één keer kunt toevoegen. Bij het importeren van producten moet je de geëxporteerde bestanden voor zowel de Default- als Bulk Edit-template toevoegen om de gegevens correct te kunnen importeren.

1. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Stap 3: Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als je gegevensimport is gelukt, moet je je product-, bestel- en klantgegevens in het Shopify-beheercentrum kunnen zien. Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je deze handmatig toevoegen. Ontdek hoe je een product kunt toevoegen of een klant kunt toevoegen aan Shopify.

In de volgende secties worden enkele van de handelswijzes beschreven die je kunt tegenkomen tijdens het importeren van je BigCommerce-gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Als sommige van je producten of klanten zijn geïmporteerd met wijzigingen, zie je specifieke berichten in het gedeelte Te controleren producten van het importoverzicht. Je kunt je producten en klanten handmatig bewerken door naast deze berichten op Items bekijken te klikken.

Producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als je productzichtbaarheid in BigCommerce is ingesteld op 'Verborgen', is je product niet beschikbaar voor aankoop in Shopify. Als je niet wilt dat een product verborgen is, maak het beschikbaar voor je gewenste verkoopkanalen.

Afmetingen van geïmporteerde producten zijn verloren gegaan

Voeg de afmetingen rechtstreeks toe aan de productbeschrijving als je klanten de afmetingen van je product nodig hebben.

Sommige producten, klanten of bestellingen zijn niet geïmporteerd

Mogelijk merk je dat sommige van je producten, klanten of bestellingen niet zijn geïmporteerd. Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je handmatig een product toevoegen of een klant toevoegen.

Klanten met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer worden niet opgenomen in een import. Alleen de meest recente klantvermelding met de dubbele gegevens wordt geïmporteerd.

Productvarianten zijn niet geïmporteerd

Als je product varianten hebt en voor een van de varianten een optie ontbreekt, wordt het product niet geïmporteerd. Je moet dit product handmatig toevoegen aan Shopify. Als je bijvoorbeeld T-shirts verkoopt met maat en kleur als opties en een van je varianten wel informatie over de maat maar niet over de kleur heeft, wordt je product niet geïmporteerd.

Tags toegepast op geïmporteerde records

De App Import Store past Tags toe op geïmporteerde records. Met tags kun je gemakkelijker de items vinden die je hebt geïmporteerd, ze controleren op fouten of aanpassingen maken.

Tags die automatisch worden toegepast op elke geïmporteerde record, bevinden zich in de volgende indeling: import_<date>_<import_id>. Tags voor eventuele importfouten kunnen verschillen, afhankelijk van je platform of fout type. bijvoorbeeld missing-image of duplicate-variants.

Je kunt deze tags in je geïmporteerde records houden, maar dit kan problemen opleveren als je tags gebruikt als een organisatie methode voor je winkel. Dit zijn bijvoorbeeld de tags die je klanten in je online winkel kunnen zien. Je kunt dit voorkomen door ze te verwijderen zodra je je geïmporteerde records heeft gecontroleerd op fouten.

Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als je denkt dat je iets in je vorige import hebt gemist, kun je je winkelgegevens weer bovenaan je huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als je Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, worden ze bijgewerkt als er een overeenkomende klant in de import staat, zodat er geen gegevens over de klant in Shopify verloren gaan. De klanten worden eerst gematcht op e-mailadres en vervolgens op telefoonnummer als er geen match met een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als je Shopify-winkel of vorige import al producten bevat, wordt met deze import de import van overeenkomende producten genegeerd. De lijst met overgeslagen producten wordt weergegeven in het importoverzicht nadat je import is voltooid.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als je niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kun je deze verwijderen. Als je gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte items bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen je laatste import verwijderen en wachten tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat je met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al je geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klik op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.