CSV-bestanden importeren met de app Winkel importeren

Als u naar een Shopify-winkel migreert vanuit een bestaande Shopify-winkel of via een platform dat hierniet wordt vermeld, kunt u de app Winkel importeren gebruiken om uw product-, klant- en voorraadgegevens te importeren.

Overwegingen

• Het importproces maakt geen orderverwerkingsservices. Orderverwerkingsservices moeten in uw winkel bestaan voordat ze worden geïmporteerd. Als uw import een ontbrekende orderverwerkingsservice bevat, wordt er een product met de handmatige orderverwerkingsservice gemaakt. Er wordt een bericht weergegeven op de indexpagina met de foutsamenvatting importeren met deze informatie.

Migratie van de ene Shopify-winkel naar de andere

Als u van de ene Shopify-winkel naar de andere wilt migreren, moet u eerst uw product-, klant- en voorraadgegevens exporteren naar CSV-bestanden en vervolgens deze gegevens importeren met behulp van de app Winkel importeren.

Stappen:

1. Exporteer uw volgende gegevens uit uw huidige Shopify-winkel: - Producten

1. Klik in het Shopify-beheerder van uw nieuwe winkel op Apps > Winkel importeren. Als u deze app niet ziet, moet u deze installeren.

2. Voer een van de volgende stappen uit, afhankelijk van wat u op de pagina ziet:

- Klik op Aan de slag. - Kies onder Uw platform selecteren voor Shopify.

1. Klik onder Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer de geëxporteerde bestanden. Met de app Winkel importeren kunt u meerdere bestanden toevoegen, zodat u uw CSV-bestanden in één keer kunt toevoegen.

Geüploade CSV-bestanden gevalideerd en klaar voor importeren

2. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Migreren vanaf een ander platform

Wanneer u vanaf een ander platform naar Shopify migreert, moet u eerst de winkelgegevens exporteren van uw huidige platform en deze toevoegen aan CSV-bestanden in een indeling die door Shopify wordt geleverd. Vervolgens kunt u deze gegevens importeren met behulp van de app Winkel importeren.

Stappen:

1. Exporteer uw winkelgegevens.

2. Gebruik de CSV-sjablonen voor producten, klanten en voorraad om er zeker van te zijn dat uw gegevens de juist indeling van een CSV-bestand hebben.

3. Klik in het Shopify-beheerder van uw nieuwe winkel op Apps > Winkel importeren. Als u deze app niet ziet, moet u deze installeren.

4. Voer een van de volgende stappen uit, afhankelijk van wat u op de pagina ziet:

- Klik op Aan de slag. - Kies onder Uw platform selecteren voor Shopify.

1. Klik onder Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer de geëxporteerde bestanden. Met de app Winkel importeren kunt u meerdere bestanden toevoegen, zodat u uw CSV-bestanden in één keer kunt toevoegen.

Geüploade CSV-bestanden gevalideerd en klaar voor importeren

2. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Uw geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als uw gegevensimport is gelukt, moet u uw gegevens in het Shopify-beheercentrum kunnen zien. Als sommige van uw producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kunt u deze handmatig toevoegen. Ontdek hoe u een product kunt toevoegen of een klant kunt toevoegen aan Shopify.

In de volgende gedeelten worden enkele van de handelswijzes beschreven die u kunt tegenkomen tijdens het importeren van uw gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer uw import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van uw import. Als sommige van uw producten of klanten zijn geïmporteerd met wijzigingen, ziet u specifieke berichten in de secties PRODUCTEN OM TE CONTROLEREN of Klanten Om Te Controleren van het importoverzicht. U kunt uw producten en klanten handmatig bewerken door naast deze berichten op Producten weergeven of Klanten bekijken te klikken.

Producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als uw productzichtbaarheid was ingesteld op verborgen in uw vorige winkel, is uw product niet beschikbaar om op Shopify te worden gekocht. Als u niet wilt dat een product verborgen is, maakt u het beschikbaar voor uw gewenste verkoopkanalen.

Sommige producten of klanten zijn niet geïmporteerd

Mogelijk merkt u op dat sommige producten of klanten niet zijn geïmporteerd. Als sommige van uw producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kunt u handmatig een product toevoegen of een klant toevoegen.

Productvarianten zijn niet geïmporteerd

Als uw product varianten heeft en voor een van de varianten een optie ontbreekt, wordt het product niet geïmporteerd. U moet dit product handmatig toevoegen aan Shopify. Als u bijvoorbeeld T-shirts verkoopt met maat en kleur als opties en een van uw varianten wel informatie over de maat maar niet over de kleur heeft, wordt uw product niet geïmporteerd.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen worden niet geïmporteerd en moeten handmatig worden gemaakt.

Sommige voorraadrecords konden niet worden geïmporteerd

Voorraad-imports werkt alleen voor winkels met meerdere locaties ingeschakeld. Het importproces maakt geen locaties. Locaties moeten in uw winkel bestaan voordat ze worden geïmporteerd. Als uw import een ontbrekende locatie bevat, wordt er een foutmelding weergegeven in het importoverzicht en wordt de voorraad geïmporteerd voor deze locatie.

Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als u denkt dat u iets in uw vorige import heeft gemist, kunt u uw winkelgegevens weer bovenaan uw huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als uw Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, worden ze bijgewerkt als er een overeenkomende klant in de import staat, zodat er geen gegevens over de klant in Shopify verloren gaan. De klanten worden eerst gematcht op e-mailadres en vervolgens op telefoonnummer als er geen match met een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als uw Shopify-winkel of vorige import al producten bevat, wordt met deze import de import van overeenkomende producten genegeerd. De lijst met overgeslagen producten wordt weergegeven in het importoverzicht nadat uw import is voltooid.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als u niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kunt u deze verwijderen. Als uw gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte items bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. U kunt alleen uw laatste import verwijderen en wachten tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat u met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al uw geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klikt u op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.