CSV-bestanden importeren met de app Winkel importeren

Als je naar een Shopify-winkel migreert vanuit een bestaande Shopify-winkel of via een platform dat hierniet wordt vermeld, kun je de app Winkel importeren gebruiken om je product-, klant- en voorraadgegevens te importeren.

Overwegingen

• Het importproces maakt geen fulfillmentservices. Fulfillmentservices moeten in je winkel bestaan voordat ze worden geïmporteerd. Als je import een ontbrekende fulfillmentservice bevat, wordt er een product met de handmatige fulfillmentservice gemaakt. Er wordt een bericht weergegeven op de indexpagina met de foutsamenvatting importeren met deze informatie.

Migratie van de ene Shopify-winkel naar de andere

Als je van de ene Shopify-winkel naar de andere wilt migreren, moet je eerst je product-, klant- en voorraadgegevens exporteren naar CSV-bestanden en vervolgens deze gegevens importeren met behulp van de app Winkel importeren.

Stappen:

1. Exporteer de volgende gegevens uit je huidige Shopify-winkel: - Producten

2. Voer een van de volgende stappen uit, afhankelijk van wat je op de pagina ziet:

- Klik op Aan de slag. - Kies onder Je platform selecteren voor Shopify.

1. Klik onder Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer de geëxporteerde bestanden. Met de app Winkel importeren kun je meerdere bestanden toevoegen, zodat je je CSV-bestanden in één keer kunt toevoegen.

Geüploade CSV-bestanden gevalideerd en klaar voor importeren

2. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Migreren vanaf een ander platform

Wanneer je vanaf een ander platform naar Shopify migreert, moet je eerst de winkelgegevens exporteren van je huidige platform en deze toevoegen aan CSV-bestanden in een indeling die door Shopify wordt geleverd. Vervolgens kun je deze gegevens importeren met behulp van de app Winkel importeren.

Stappen:

1. Exporteer je winkelgegevens.

2. Gebruik de CSV-templates voor producten, klanten en voorraad om er zeker van te zijn dat je gegevens de juist indeling van een CSV-bestand hebben.

3. Klik in het Shopify-beheercentrum van je nieuwe winkel op Apps > Winkel importeren. Als je deze app niet ziet, moet je deze installeren.

4. Voer een van de volgende stappen uit, afhankelijk van wat je op de pagina ziet:

- Klik op Aan de slag. - Kies onder Je platform selecteren voor Shopify.

1. Klik onder Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer de geëxporteerde bestanden. Met de app Winkel importeren kun je meerdere bestanden toevoegen, zodat je je CSV-bestanden in één keer kunt toevoegen.

Geüploade CSV-bestanden gevalideerd en klaar voor importeren

2. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als je gegevensimport is gelukt, moet je je gegevens in het Shopify-beheercentrum kunnen zien. Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je deze handmatig toevoegen. Ontdek hoe je een product kunt toevoegen of een klant kunt toevoegen aan Shopify.

In de volgende gedeelten worden enkele van de handelswijzes beschreven die je kunt tegenkomen tijdens het importeren van je gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Als sommige van je producten of klanten zijn geïmporteerd met wijzigingen, zie je specifieke berichten in de secties PRODUCTEN OM TE CONTROLEREN of Klanten Om Te Controleren van het importoverzicht. Je kunt je producten en klanten handmatig bewerken door naast deze berichten op Producten weergeven of Klanten bekijken te klikken.

Producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als je productzichtbaarheid was ingesteld op verborgen in je vorige winkel, is je product niet beschikbaar om op Shopify te worden gekocht. Als je niet wilt dat een product verborgen is, maak het beschikbaar voor je gewenste verkoopkanalen.

Sommige producten of klanten zijn niet geïmporteerd

Mogelijk merk je op dat sommige producten of klanten niet zijn geïmporteerd. Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kun je handmatig een product toevoegen of een klant toevoegen.

Productvarianten zijn niet geïmporteerd

Als je product varianten heeft en voor een van de varianten een optie ontbreekt, wordt het product niet geïmporteerd. Je moet dit product handmatig toevoegen aan Shopify. Als je bijvoorbeeld T-shirts verkoopt met maat en kleur als opties en een van je varianten wel informatie over de maat maar niet over de kleur heeft, wordt je product niet geïmporteerd.

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen worden niet geïmporteerd en moeten handmatig worden gemaakt.

Sommige voorraadrecords konden niet worden geïmporteerd

Voorraad-imports werkt alleen voor winkels met meerdere locaties ingeschakeld. Het importproces maakt geen locaties. Locaties moeten in je winkel bestaan voordat ze worden geïmporteerd. Als je import een ontbrekende locatie bevat, wordt er een foutmelding weergegeven in het importoverzicht en wordt de voorraad geïmporteerd voor deze locatie.

Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als je denkt dat je iets in je vorige import hebt gemist, kun je je winkelgegevens weer bovenaan je huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als je Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, worden ze bijgewerkt als er een overeenkomende klant in de import staat, zodat er geen gegevens over de klant in Shopify verloren gaan. De klanten worden eerst gematcht op e-mailadres en vervolgens op telefoonnummer als er geen match met een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als je Shopify-winkel of vorige import al producten bevat, wordt met deze import de import van overeenkomende producten genegeerd. De lijst met overgeslagen producten wordt weergegeven in het importoverzicht nadat je import is voltooid.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als je niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kun je deze verwijderen. Als je gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte items bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen je laatste import verwijderen en wachten tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat je met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al je geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klik op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.