Migreren van Etsy naar Shopify

U kunt uw producten, klanten en bestelgegevens van Etsy naar Shopify migreren. U moet uw gegevens uit Etsy exporteren voordat u deze in Shopify kunt importeren.

Stap 1: Uw winkelgegevens uit Etsy exporteren

De eerste stap van winkelmigratie is om de product-, klant- en bestelgegevens uit Etsy te exporteren. Wanneer je export is voltooid, hebt u verschillende opgeslagen CSV-bestanden op je computer die u kunt gebruiken om je gegevens te importeren in Shopify.

Uw productgegevens uit Etsy exporteren

Stappen:

1. Ga vanuit je Etsy-dashboard naar Instellingen > Opties > Gegevens downloaden.
  2. Klik onder Vermeldingen momenteel te koop op CSV downloaden. Een CSV-bestand met uw productgegevens wordt opgeslagen op uw computer.

Uw bestel- en klantgegevens uit Etsy exporteren

Stappen:

1. Ga vanuit je Etsy-dashboard naar Instellingen > Opties > Gegevens downloaden.
  2. Onder Bestellingen selecteert u Bestellingen als het CSV-type dat u wilt downloaden.
  3. Selecteer een maand en jaar. Als u gegevens voor een heel jaar wilt downloaden, selecteert u het jaar. Als u over meerdere jaren aan bestellingsgegevens beschikt, kunt u de bestanden voor elk jaar downloaden en gezamenlijk in Shopify importeren.
  4. Klik op CSV downloaden. Een CSV-bestand met uw klant- en bestellingsgegevens wordt opgeslagen op uw computer.

Gegevens van uw bestellingsitems exporteren uit Etsy

Stappen:

1. Ga vanuit uw Etsy-dashboard naar Winkelbeheer en klik vervolgens op Instellingen > Opties > Gegevens downloaden.
  2. Onder Bestellingen selecteert u Bestellingsitems als het CSV-type dat u wilt downloaden.
  3. Selecteer een maand en jaar. Als u gegevens voor een heel jaar wilt downloaden, selecteert u het jaar. Als u over vele jaren aan bestellingsitems beschikt, download dan de bestanden voor elk jaar en importeer ze gezamenlijk in Shopify.
  4. Klik op CSV downloaden. Een CSV-bestand met uw bestellingsitems wordt opgeslagen op uw computer.

Stap 2: Uw winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat u uw producten, klanten, bestellingen en bestellingsitems van Etsy naar CSV-bestanden hebt geëxporteerd, kunt u deze bestanden in Shopify imporeren. Je moet de app Winkel importeren van Shopify eerst hebben geïnstalleerd.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Apps > Winkel importeren.

2. Klik onder Bestanden uploaden op Bestand toevoegen en selecteer de geëxporteerde bestanden. Met de app Winkel importeren kun je meerdere bestanden toevoegen, zodat je je CSV-bestanden in één keer kunt toevoegen. Bij het importeren van bestellingen moet je de geëxporteerde bestanden voor zowel orders als bestellingsitems toevoegen om de gegevens correct te kunnen importeren.

3. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Stap 3: Je geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als je gegevensimport is gelukt, moet je je product-, klant- en bestelgegevens in de Shopify-beheerder kunnen zien. Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kunt u deze handmatig toevoegen. Ontdek hoe u een product kunt toevoegen of een klant kunt toevoegen aan Shopify.

In de volgende gedeelten worden enkele van de handelswijzes beschreven die u kunt tegenkomen tijdens het importeren van uw Etsy-gegevens in Shopify:

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer je import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van je import. Als sommige van je producten of klanten zijn geïmporteerd met wijzigingen, ziet u specifieke berichten in het gedeelte Te controleren producten van het importoverzicht. Je kunt je producten en klanten handmatig bewerken door naast deze berichten op Items bekijken te klikken.

Producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als uw productzichtbaarheid in Etsy is ingesteld op 'Verborgen', is uw product niet beschikbaar voor aankoop in Shopify. Als u niet wilt dat een product verborgen is, maakt u het beschikbaar voor uw gewenste verkoopkanalen.

Afmetingen van geïmporteerde producten zijn verloren gegaan

Als je klanten de afmetingen van je product nodig hebben, voegt u de afmetingen rechtstreeks toe aan de productbeschrijving.

Sommige producten, klanten of bestellingen zijn niet geïmporteerd

Mogelijk merkt u dat sommige van je producten, klanten of bestellingen niet zijn geïmporteerd. Als sommige van je producten of klanten niet zijn geïmporteerd, kunt u handmatig een product toevoegen of een klant toevoegen.

Klanten met hetzelfde e-mailadres of telefoonnummer worden niet opgenomen in een import. Alleen de meest recente klantvermelding met de dubbele gegevens wordt geïmporteerd.

Productvarianten zijn niet geïmporteerd

Als je product varianten heeft en voor een van de varianten een optie ontbreekt, wordt het product niet geïmporteerd. Je moet dit product handmatig toevoegen aan Shopify. Als je bijvoorbeeld T-shirts verkoopt met maat en kleur als opties en een van je varianten wel informatie over de maat maar niet over de kleur heeft, wordt je product niet geïmporteerd.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als u niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kunt u deze verwijderen. Als uw gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte items bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. Je kunt alleen uw laatste import verwijderen en wachten tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat u met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al uw geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klikt u op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.