Migreren vanuit PrestaShop naar Shopify

Wanneer je je winkel migreert vanuit PrestaShop, kun je je bestaande product- en combinatiegegevens importeren in Shopify. Voordat je je gegevens importeert in Shopify, moet u ze exporteren uit PrestaShop.

Uw winkelgegevens exporteren uit PrestaShop

Voordat u je bestaande winkelgegevens kan importeren, moet u ze eerst exporteren uit PrestaShop. Shopify stelt een module beschikbaar die u kunt installeren op je PrestaShop-winkel om gegevens te exporteren. Wanneer je export is voltooid, heb je een opgeslagen ZIP-bestand op je computer dat u kunt gebruiken om je gegevens te importeren in Shopify.

Stappen:

1. Download de export module ZIP file.

2. Ga vanaf uw PrestaShop-beheerder naar Modules > Module Beheerder en klik Upload een module.

3. Selecteer het ZIP-bestand om de module op uw PrestaShop-winkel te installeren.

4. Wanneer de module is geïnstalleerd, klik op Configureer.

5. Klik Export op de configuratiepagina van de module. Een ZIP-bestand met uw winkelgegevens wordt opgeslagen op uw computer.

Uw winkelgegevens importeren in Shopify

Nadat je je winkelgegevens heeft geëxporteerd uit PrestaShop, moet u ze importeren in Shopify.

Stappen:

1. Klik in de Shopify-beheerder op Apps > Winkel importeren.

2. Onder Upload bestanden, klik Voeg bestand toe en selecteer het geëxporteerde bestand.

3. Klik op Doorgaan met importeren > Importeren.

Uw geïmporteerde gegevens controleren en bijwerken

Als u gegevensimport is gelukt, moet je je productgegevens in de Shopify-beheerder kunnen zien. Als sommige van uw producten niet zijn geïmporteerd, kunt u ze handmatig toevoegen. U kunt een product handmatig toevoegen nadat de gegevens zijn geïmporteerd.

Importeren is gelukt met wijzigingen

Wanneer uw import is voltooid, toont de pagina met het importoverzicht de details van uw import. Als sommige van uw producten zijn geïmporteerd met wijzigingen, ziet u specifieke foutberichten in het gedeelte Te controleren producten van het importoverzicht. U kunt uw producten handmatig bewerken door naast deze berichten op Items bekijken te klikken.

Producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als uw productzichtbaarheid in PrestaShop is ingesteld op 'Verborgen', is uw product niet beschikbaar voor aankoop in uw winkel. U kunt uw producten beschikbaar stellen door ze beschikbaar te stellen voor een verkoopkanaal.

Afmetingen van geïmporteerde producten zijn verloren gegaan

Als uw klanten de afmetingen van uw product nodig hebben, voegt u de afmetingen rechtstreeks toe aan de productbeschrijving.

Producten zijn niet meer beschikbaar in meerdere talen

Als uw producten in meerdere talen moeten worden weergegeven, moet u een app gebruiken om productdetails te vertalen. In de Shopify App Store vindt u een app om uw producten te vertalen.

Sommige producten konden niet worden geïmporteerd

Als sommige van uw producten niet zijn geïmporteerd, kunt u een product handmatig toevoegen.

Digitale producten zijn geïmporteerd maar niet gepubliceerd

Als uw product een digitale download is, wordt het niet in uw winkel gepubliceerd. Voor het verkopen van digitale producten moet u een app gebruiken. U kunt de app Digital Downloads installeren om uw producten beschikbaar te stellen in uw winkel.

Productvarianten zijn niet geïmporteerd

Als uw product varianten heeft (in PrestaShop bekend als combinaties) en voor een van de varianten een optie ontbreekt, wordt het product niet geïmporteerd. U moet dit product handmatig toevoegen aan Shopify. Als u bijvoorbeeld t-shirts verkoopt met maat en kleur als opties en een van uw varianten wel maat maar niet kleur als optie heeft, wordt uw product niet geïmporteerd.

Tags toegepast op geïmporteerde records

De App Import Store past Tags toe op geïmporteerde records. Met tags kun je gemakkelijker de items vinden die u heeft geïmporteerd, ze controleren op fouten of aanpassingen maken.

Tags die automatisch worden toegepast op elke geïmporteerde record, bevinden zich in de volgende indeling: import_<date>_<import_id>. Tags voor eventuele importfouten kunnen verschillen, afhankelijk van uw platform of fout type. bijvoorbeeld missing-image of duplicate-variants.

U kunt deze tags in uw geïmporteerde records houden, maar dit kan problemen opleveren als u tags gebruikt als een organisatie methode voor uw winkel. Dit zijn bijvoorbeeld de tags die uw klanten in uw online winkel kunnen zien. U kunt dit voorkomen door ze te verwijderen zodra je je geïmporteerde records heeft gecontroleerd op fouten.

Gegevens importeren bovenaan een bestaande import

Als u denkt dat u iets in uw vorige import heeft gemist, kun je je winkelgegevens weer bovenaan uw huidige import importeren door te klikken op nieuwe import starten.

• Als uw Shopify-winkel of vorige import al klanten bevat, worden ze bijgewerkt als er een overeenkomende klant in de import staat, zodat er geen gegevens over de klant in Shopify verloren gaan. De klanten worden eerst gematcht op e-mailadres en vervolgens op telefoonnummer als er geen match met een e-mailadres is gevonden. Als er een overeenkomst wordt gevonden, wordt de bestaande record als volgt bijgewerkt:

• Statussen van btw-vrijstelling en abonnement op marketing wordt overschreven.
    • Tags, adressen en notities van de import worden toegevoegd.
    • Als de velden Voornaam, achternaam of telefoonnummer leeg zijn in de bestaande record en in de geïmporteerde klantrecord zijn opgenomen, worden ze toegevoegd.
  • Als uw Shopify-winkel of vorige import al producten bevat, wordt met deze import de import van overeenkomende producten genegeerd. De lijst met overgeslagen producten wordt weergegeven in het importoverzicht nadat uw import is voltooid.

Een import van winkelgegevens verwijderen

Als u niet tevreden bent met het importeren van gegevens, kunt u deze verwijderen. Als uw gegevensimport bijvoorbeeld veel mislukte items bevat, kan het nuttig zijn om die import te verwijderen en het opnieuw te proberen. U kunt alleen uw laatste import verwijderen en wachten tot de gegevens volledig zijn verwijderd voordat u met een nieuwe import begint.

Stappen

1. Klik op de pagina Importeren voltooid op Import verwijderen.

Knop Import verwijderen op de pagina Import voltooid.

1. Klik in het dialoogvenster Import verwijderen op Import verwijderen.

Nadat al uw geïmporteerde bestanden zijn verwijderd, klikt u op Nieuwe import starten om een nieuwe import te starten.